Kolumnit

Ympärileikataan ja yhteen tullaan

Saatuani joskus sukunimekseni Muhonen, en vaippoihin ulostaessani ja kenties vanhempieni rintamuksille puklauteltuani arvannut, että sukunimestäni myöhemmin johdetun puhuttelunimen Muhis lunastaa myös turkulainen kaupunginvaltuutettu, joka kannattaa ei-lääketieteellistä poika- ja tyttölapsien sukupuolielinten silvontaa:

    ”Turkulainen valtuutettu Muhis Azizi pysyy kannassaan: Eniten poikien ympärileikkauksia kritisoivat ne, jotka eivät tiedä asiasta mitään!”

Ei kenenkään tarvitse tietää saati yrittää ymmärtää mitään sadistisen ja taikauskoon perustuvan poikien sekä tyttöjen sukupuolielinten silvonnan motiiveista. Se ei kuulu millään tapaa suomalaiseen kulttuuriin, eikä se saa siihen kuulua.

Azizi on toki harvinaisen oikeassa yhdessä asiassa:

    ”Azizi on huolissaan siitä, että osa muslimeista vie lapsensa ympärileikattaviksi kotimaihinsa, joissa ympärileikkaajalla ei välttämättä ole tarvittavaa ammattitaitoa. Olosuhteet voivat altistaa lapsen komplikaatioille.”

On sairasta, että yhteiskunnassamme tulisi seksuaali- ja terveysvalistuksen saralla alkaa kiinnittää huomiota tällaisiin ilmiöihin.

Azizin huoli liittyy muslimien omissa piireissään harjoittamaan seksuaalikasvatukseen. Britanniassa nuoria maahanmuuttajataustaisten perheiden tyttöjä on kehotettu piilottamaan lähdön hetkellä alusvaatteisiinsa lusikka, mikäli eteen tulee epämääräinen lentomatka.

Menetelmän tarkoituksena on jäädä tarkoituksella kiinni lentoaseman metallinpaljastimessa, jotta virkailijat veisivät kohdehenkilön matkalle saattajaksi lähteneen patriarkaatin edustajan ulottumattomiin, jotta hän pelastautuisi matkalta joko omaan tai vanhempiensa alkuperäiseen synnyinmaahan.

Matkan tarjoamia riskejä on ainakin kolme: meno oppimaan uskontoa fundamentalistisen doktriinin mukaan, menettämään osan ulkosynnyttimistään ja/tai päätymään pakkonaitetuksi.

Perustelut uskonnollis-fundamentalistisen sukupuolielinten silvonnan vastustamiseksi eivät vanhene koskaan, mikäli lasten seksuaalista itsemääräämisoikeutta vaivaudutaan kunnioittamaan kaiken hypersensitiivisen kulttuurirelativismin nimissä edes hetken.

Turkulaisen artikkeli valistaa meitä tästä jalosta kulttuuriperinteestä tietämättömiä seuraavasti:

    ”Poikien ympärileikkauksella on pitkä perinne juutalaisuudessa ja islamissa.

    Juutalainen poika ympärileikataan perinteisesti kahdeksan päivän ikäisenä. Ympärileikkaus on merkki Jumalan ja Abrahamin ja hänen jälkeläistensä liitosta. Itse toimituksen tekee tavallisimmin lääkäri, mutta siinä noudatetaan Tooran määräyksiä ja luetaan rukouksia.

    Islamissa poikien ympärileikkaus on profeetan sunna eli Muhammadin opetukseen perustuva normi, vaikka Koraanissa ei ole siitä määräyksiä. Ympärileikkauksen ajankohtaa ei ole määritelty ja se vaihtelee suuresti alueittain. Tavallisesti pojat ovat 5–13-vuotiaita.”

Yritetäänkö tässä maassa kunnioittaa lasten seksuaalista itsemääräämisoikeutta, vai annetaanko täällä periksi muhamettilaiselle ja taikauskoon perustuvalle sekä sadistiselle kulttuuriperinteelle, jolla ei pitäisi olla pienintäkään jalansijaa yhteiskunnassamme?

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa