Kotimaa Rikos

Ystävä huusi: ”Se raiskaa sut!” – turvapaikanhakijalle vankeutta seksuaalirikoksista

Kuva Pixabay.

Facebook-sivunsa perusteella ilmeisesti Afganistanista lähtöisin oleva mies tuomittiin Satakunnan käräjäoikeudessa lähes 2 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Tuomioon johtaneet tapahtumat sijoittuvat Raumalle. Satakunnan kansan mukaan mies olisi turvapaikanhakija.

Kesäkuussa 2019 afgaani otti naiseen yhteyttä Facebookin välityksellä, mutta nainen ei vastannut viestiin.

Seuraavan kerran afgaani tapasi naisen tämän ollessa miespuolisen ystävänsä kanssa uimarannalla. Vaikka nainen ei halunnut jutella afgaanin kanssa, tämä lyöttäytyi seuraan. Rannalla afgaani sitten tarjosi ystävälle 50 euroa, jotta tämä houkuttelisi naisen seksiin.

Seksin osto ei kuitenkaan onnistunut. Kun kaksikko sitten lähti naisen ystävän asunnolle, afgaani seurasi mukana. Asunnolla juotiin alkoholia ja afgaani ahdisteli naista. Aina kun naisen ystävä poistui vähäksi aikaa paikalta, afgaani kähmi naista intiimeistä paikosta ja yritti työntää kättään vaatteiden alle.

Lopulta afgaani poistui asunnosta.

Viikon kuluttua afgaani tapasi naisen ja tämän ystävän, kun nämä olivat menossa rannalle. Ystävän arvion mukaan afgaani oli tarkoituksella norkoillut asunnon lähettyvillä tavatakseen heidät.

Afgaani valitti vilua ja halusi päästä sisätiloihin. Kaksikko yritti keksiä keinoa kuinka päästä eroon afgaanista siinä kuitenkaan onnistumatta. Kun kolmikko taas päätyi asunnolle, afgaani aloitti taas ahdistelun. Tällä kertaa rahaa ei seksistä tarjottu.

Hiplaaminen jatkui. Afgaani yritti hieroa naista vaatteiden päältä ”kriittisistä paikoista” ja otti rinnoista kiinni.

Illan mittaan kolmikko siirtyi nukkumaan, afgaani yhteen ja nainen sekä ystävä toiseen huoneeseen. Nainen nukahti vain herätäkseen ystävän huutoon ”se raiskaa sut”.

Nainen tajusi afgaanin olevan päällään ja yhdynnän olevan meneillään. Naisen vastusteluista huolimatta afgaani suoritti toimituksensa loppuun.

Paikalle soitettiin poliisi.

Käräjäoikeudessa afgaani kiisti syytteet. Afgaanin version mukaan kaksikko oli pyytänyt afgaanin mukaansa asunnolle. Aikansa vastusteltuaan afgaani oli suostunut. Asunnolla ei ollut suinkaan juotu alkoholia vaan kahvia. Seksiäkin oli harrastettu yhdessä tuumin, jopa useita kertoja.

Afgaanin versiossa tapahtumista afgaani ja nainen päätyivät pian peiton alle, ja seksiä harrastettiin illan mittaan viidesti, luonnollisesti molemminpuolisella suostumuksella. Joka yhdynnässä oli suudeltu, ja afgaanin mukaan nainen olisi halunnut suudella paljon enemmänkin.

Käräjäoikeus piti naisen ja tämän ystävän kertomuksia tapahtumista loogisina ja uskottavina. Afgaanin selitykset puolestaan olivat kovin niukat, pelkistetyt ja epäuskottavat.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan afgaanin raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta 1 vuoden 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen kärsimyskorvauksia 3000 euroa.

Asianajajien palkkioita jutussa syntyi yhteensä 4500 euroa, jotka afgaani joutuu korvaamaan valtiolle.

Lähteet Satakunnan käräjäoikeuden tuomio, Satakunnan kansa.

  • 244
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset