Eurooppa Rikos

Alaikäinen yksintullut pakolainen raiskasi perheen tyttären: ”Luulin, että se on laillista”

Kuva Shutterstock.

Alaikäistä yksintullutta pakolaista epäillään sijoitusperheen tyttären raiskaamisesta Skånessa.

Alaikäiseksi yksintulleeksi turvapaikanhakijaksi itsensä ilmoittanutta pakolaista epäillään sijoitusperheen tyttären raiskaamisesta huhtikuussa Skånessa, kertoo Lokaltidningen.

17-vuotiaaksi ilmoittautunut pakolainen on tunnustanut tekonsa, mutta ei myönnä tehneensä mitään väärää. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, että vastaavat teot ovat laillisia hänen kotimaassaan. Maahanmuuttaja on kertonut poliisikuulusteluissa olevansa tietämätön Ruotsin lainsäädännöstä tältä osin.

Käräjäoikeus ei uskonut selityksiä, sillä sijoitusperhe on kertonut pakolaiselle asiaan liittyvästä lainsäädännöstä.

Pakolaisen mukaan kyseessä ei ollut raiskaus, vaan ”jotain vain sattui tapahtumaan kahden lapsen välillä.” Puolustusasianajaja vaati, että raiskauksen kertaluonteisuus luetaan pakolaisen hyväksi.

Käräjäoikeus joutui harkitsemaan tarkkaan, mitä pakolaiselle tulee tehdä, sillä jos käräjäoikeus olisi luopunut pakkohuostaanotosta, syyttäjä olisi vaatinut pakolaisen vangitsemista lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta. Näinollen käräjäoikeus hyväksyi pakolaisen pakkohuostaanoton.

Tuomioistuimen tutkimuksen mukaan alaikäiseksi yksintulleeksi ilmoittautunut pakolainen on luultavasti yli 20-vuotias. Jos näin on, pakolaista odottaa kovempi rangaistus teostaan.

  • 1.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset