Eurooppa

Avustusjärjestöt huolissaan Pohjois-Ranskan laittomista siirtolaisista

Laittomia siirtolaisia Calaisissa 2015. Kuva Trollman Capote / Flickr / public domain.

Ranskassa avustusjärjestöt ovat huolestuneita leiriolosuhteissa oleilevien siirtolaisten olosuhteista maan kamppaillessa koronavirusta vastaan.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron  vaati maanantaina ranskalaisia pysymään kotona ja eristäytymään kahden viikon ajaksi koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Siirtolaisten avustusjärjestöt ovat nyt huolissaan toimenpiteiden vaikutuksesta siirtolaisiin, kertoo Infomigrants -sivusto. Pas-de-Calais’n poliisiprefektuurille sekä Grande-Sythen ja Calaisi’n pormestareille lähettämässään kirjeessä 24 avustusjärjestöä vaatii Pohjois-Ranskassa telttaleireillä oleileville siirtolaisille kunnollista majoitusta.

Calaisissa, missä laittomat siirtolaiset pyrkivät rekkojen salamatkustajina Britanniaan, 800 siirtolaisen arvioidaan majailevan ulkoilmaolosuhteissa. Pariisissa heitä arvellaan olevan ainakin 500. Monet siirtolaisista asustelevat teltoissa, ja suuri osa heistä vieläpä yhteisissä teltoissa, Louis Barda Médecins du Monde -järjestöstä (MdM) kertoo.

– Tämä on terveysskandaali. Todistamme vakavia perusoikeuksien rikkomuksia. Se ei ole uutta mutta nykyään paljon näkyvämpää kuin ennen, Barda valittaa.

Auberge des Migrants -järjestö pelkää siirtolaisten joutuvan entistä enemmän eristyksiin, sillä Calaisissa siirtolaisille ruokaa jakeleva la Vie Active -järjestö on lopettanut siirtolaisten kännyköiden lataamispalvelun.

– Kun siirtolainen sairastuu, kuinka hän voi ottaa yhteyttä hätäpalveluihin, jos akku on loppu? Aubrege des Migrants -järjestön varapuheenjohtaja Francois Guennoc ihmettelee.

Pariisin poliisiprefektuurista kerrotaan, että tällä haavaa vain hätätapaukset käsitellään. Prefektuurista annetaan ymmärtää, että siirtolaiset eivät kuitenkaan ole etusijalla.

  • 127
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset