Muu maailma

Ayaan Hirsi Ali: ”Miksi islamismista tuli wokea”

Ayaan Hirsi Ali. Kuva Gage Skidmore / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Ayaan Hirsi Ali, somalilaissyntyinen hollantilais-amerikkalainen aktivisti, kirjailija ja kolumnisti, tunnetaan parhaiten väitteestään, jonka mukaan islam on ristiriidassa länsimaisten demokraattisten arvojen kanssa. Hirsi Ali on nyt kirjoittanut The UnHerdissa artikkelin, jossa hän toteaa, että islamilaiset radikaalit ja islamin puritaanisen version kannattajat ovat säätäneet radikaalisti strategiansa ISIS:n romahtamisen jälkeen.

Artikkelissa Why islamism became woke Ali sanoo, että islamistit ovat radikaalisti muuttaneet strategiaansa, koska jihadistinen armeija on menettänyt vetovoimaansa muslimien keskuudessa. Islamistien uuteen suunnitelmaan kuuluu nyt dawan edistäminen, jonka mukaan ihmiset pyritään houkuttelemaan kohti islaminuskoa.

Islamin valloitussotien historiassa dawa oli antautumiskehotus, joka viholliselle annettiin ennen sotatoimien aloittamista. Nykyään dawa on todellisuudessa kattava propaganda-, PR- ja aivopesujärjestelmä, jonka tarkoituksena on houkutella muslimeja hyväksymään islamistinen ohjelma ja käännyttämään mahdollisimman monta ihmistä islamisteiksi.

Dawa on arabialainen kutsua tarkoittava sana, jota käytetään pääasiassa ihmisten houkuttelemiseen islaminuskoon. Kuva Farrukh / Flickr / CC BY-NC 2.0

Ayaan Hirsi Alin mukaan dawan tavoitteet ovat samoja ​​kuin militantin jihadin. Koska ISIS:n barbaarisuus on herättänyt vastenmielisyyttä jopa monien muslimien keskuudessa, islamistit käyttävät dawaa houkutellakseen uskovia ääriliikkeisiinsä.

Dawa, jota Muslimiveljeskunta käytti laajalti 1900-luvulla, on herättänyt paljon vähemmän huomiota kuin militantti jihadismi. Monet länsimaiset tarkkailijat ovat kuitenkin korostaneet sen merkitystä palestiinalaisen Hamasin toiminnassa.

Jihadisteja. Kuva VOA / public domain.

Hirsi Ali toteaa, että islamistit saavuttavat paljon enemmän dawan kuin jihadismin avulla. Jihadismiin sisältyy aina barbaarisuuden ja väkivallan käyttö tavoitteiden saavuttamiseksi, mutta dawan uhka on epämääräinen – se ei ole niin silmiinpistävä kuin militantti jihad, Hirsi Ali sanoo. Dawa pyrkii muodostamaan verkostoja – kansainvälisiä, alueellisia ja paikallisia – mikä tekee siitä vaarallisemman kuin väkivaltaisen jihadin uhka.

Esimerkiksi Saudi-Arabia on pumpannut miljardeja dollareita dawaan maissa, joissa se aikoo laajentaa islamin vaikutusvaltaa. Yhdysvallat on yksi monista maista, joissa nämä hämärät ja läpinäkymättömät lahjoitukset ovat saaneet jatkua. Koska tämä tehdään hyväntekeväisyyden, hengellisyyden ja uskonnon nimissä, länsimaiset hallitukset eivät kiinnitä siihen huomiota. Tämän seurauksena islamismi leviää hallitsemattomasti länsimaisissa instituutioissa.

Islamic Dawah Center, Houston. Kuva زرشک / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Hirsi Ali selittää edelleen, että islamismin ja vasemmistolaisuuden välinen suhde on vahvistanut dawan leviämistä muun muassa Yhdysvalloissa. Sitä vastoin Ranskassa islam-vasemmistolaisuus koetaan nykyään uhaksi maallisuudelle ja tasavaltalaisuudelle.

Ali korostaa kuitenkin myös niitä haasteita, joita islamismin ja ”wokeismin” epäpyhä yhteys aiheuttaa. Woke on termi, jota nykyään käytetään vaatimuksista, jotka koskevat ideologista ääriliberaalia puhdasoppisuutta sekä sosiaalista ja rodullista ”oikeudenmukaisuutta”. Ali  mainitsee Al Jazeeran harjoittaman älykkään kaksinaismoraalin. Julkaisu lataa transsukupuolisten oikeuksia käsitteleviä dokumenttivideoita verkkosivuilleen ja sosiaalisen median tileilleen, mutta samalla näyttää myös saarnoja, joissa suositellaan aviomiesten lyövän vaimojaan.

Ali viittaa edelleen islamismin ja ”wokeismin” aiheuttamaan uhkaan. Vaikka ”wokeismi” on suhteellisen uusi käsite, islamismin kannattajat ovat innokkaita liittoutumaan wokea kannattavien kanssa yhteiskunnallisten ja poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Woke-mellakassa Lontoossa tuetaan naista alistavia islamilaisia asusteita. Kuva Shutterstock.

Ei vain tiedemaailma, vaan jopa lainsäätäjät ovat tukeneet ja edistäneet islamistista propagandaa. Ali sanoo, että Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdoğanin julmat sortotoimet eivät estäneet Minnesotan demokraattista kongressiedustajaa Ilhan Omaria ilmaisemasta tukeaan hänelle. Toisaalta islamistit, mukaan lukien Turkin diktaattori ja Iranin tukahduttavan hallinto, ovat perehtyneet yhä enemmän woke-terminologiaan peittääkseen systeemisen raakuutensa ja jatkaakseen sortoa hallitsemissaan maissa.

Ali toteaa artikkelissaan, että islamismin ja ”wokeismin” väliseen uuteen liittoon ole yksinkertaista vastausta. Hän toteaa, että dawaa vastaan on erittäin vaikea taistella jihadiin verrattuna. On erittäin tärkeää, että avoin, moniarvoinen yhteiskunta on täysin tietoinen tämän uuden haasteen luonteesta ja laajuudesta. Länsimailla on vuosikymmeniä jatkuneen islamilaisen terrorismin jälkeen vaarallisempi, hienovaraisempi vihollinen, jota vastaan on paljon vaikeampaa taistella.

Tilaa
Ilmoita
guest
41 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

help on writing a dissertation https://dissertations-writing.org/

trackback
trackback

doctoral dissertation help 6th https://help-with-dissertations.com/

trackback
trackback
trackback

free slots vegas world https://download-slot-machines.com/

trackback
trackback

interactive slots https://slot-machine-sale.com/

trackback

casino 888 free slots https://freeonlneslotmachine.com/

trackback

cash me out slots youtube https://2-free-slots.com/

trackback

3obliterate

Super järjetöntä, eikö?

Upea nainen, joka ajaa AITOA feminismiä, jossa naisten oikeudet tulee ottaa huomioon.

Mitä tekee lännen piipaa femakot pridelippujensa ja metrin dildojensa kanssa?

Totta kai hyökkäävät tämän upean ja rohkean ihmisen kimppuun, ullatus?!

Kata

Ei femakoilla ja koiranaamari- pridekonttaajilla ole mitään logiikkaa missään.
Kunhan saavat vihata ja kontata.

Surullista seurata sivusta tätä aivoinvalidismia

Kyllä tämä on vihapuhetta. Meidän kaikkien hyvien ihmisten™ tulee ehdottomasti vastustaa kaikkea mikä perustuu faktoihin ja kokemuksiin. Tilastotiedot tulee polttaa rovissa. Ne ovat puhdasta razzizmia!
Meillä hyvissä ihmisoikeuksia™ ajavissa puolueissa™ ollaan sitä mieltä, että jokainen, joka vähänkin osoittaa julkisuuteen rikostilastoja, faktoja tms. tulemme tuomitsemaan ne vihapuheena ja äärioikeistolaisena propaganda.
Näin me estämme seuraavat bouanane iskut Suomessa ja saamme Suomen uuteen nousuun kannattajiemme kanssa, eiku….

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Surullista seurata sivusta tätä aivoinvalidismia
Ilkka Forsten

Miljoona Bouananea on kyllä hyvä juttu Suomelle. Ajattele, se tarkoittaa sitä että vähintään se määrä Fiskarsin veitsiä menee kuin kuumille kiville, jolloin työllistävä vaikutuskin on huomattava. Antakaamme siis jatkossakin äänemme demareille ja vihreille sekä tietenkin kokoomukselle, joka on hyvissä ajoin ymmärtänyt tämän kansantaloudellisesti merkittävän kaupan koko arvon.

Emme saa olla kuin kacca junttilan tuvan seinässä impiwaaran perämailla, sillä menetämme rikkautta sekä huomattavan osan siitä mitä rikkaus lieveilmiöineen tuo tullessaan. On suvaittava, ymmärrettävä ja käsitettävä kokonaiskuvan merkitys.

Afgaani ja Irakilainen imaami on mukavaa seuraa kun grillataan kunnon possynkyljystä, johon laitetaan lisukkeeksi jotain pientä kuten pekonia. Näin löydämme yhteisen mielihyvän. Jos edellä mainitut tarjoukset ei miellytä kunniakansalaisia, niin ainahan voimme tuoda sen halal-lampaan jolta käännetään pää kohti mekkaa, ja valmistaa siitä jotain todella eksoottista. ( Grillin ritilä pitää muistaa vaihtaa, sillä ystäviemme taivaspaikka ei aukea jos lampaanviulun sekaan on tirissyt potsin ihraa.)

Tokihan käsitämme että erilaisuus on rikkaus joka tavalla ? Näin varhaiskristittynä minua kyllä häiritsee jonkin verran ajatus että lampaantalia on sekottunut minun potsin kyljykseeni, mutta toki voimme ratkaista asian sillä että vaihdamme jälleen ritilän uuteen. Jätämme Joulun pois laskuista ja siirrymme suoraan ramadanin ihmeelliseen ja alhaisen verensokerin siivittämään maailmaan. Nukumme päivät ja mässäämme yöt. Töihin emme ehdi mutta KELA hoitaa kustannukset. Petteri Orpo on tyytyväinen, samoin Sanna Marin ja Maria Ohisalo, koska kaikki ramadaniin osallistuneet ovat työllään ja ahkeruudellaan lisänneet bruttokansantuotteen + merkkistä osuutta.

Eihän työ maailmasta lopu, varsinkaan silloin kun sitä ei kukaan tee, ja kaikille riittää kaikkea kun vaan uskomme niin. Nyt polvistukaamme mennäksemme kyykkyn josta ylistäen painamme otsamme maahan kohti mekkaa, ja laulamme säkkijärven polkan minareettijoikua mukaillen. Lahjakkaammat ei edes hengästy verrattain vaikeasta lauluasenosta huolimatta. On tämä ihanaa kun voi vapautua rasistisista roolimalleista ja samalla huomata että kaikki naispuoliset laulajat on siirretty jonnekin sivummalle tilaisuutta häiritsemästä.

Sekin käväisi mielessä että islam on todella vapaan ajattelun salliva uskonto. Heidän keskuudessaan kuka tahansa voi olla mekkoeinari, sillä kukapa sitä nyt erottaisi burkan alta mitä sukupuolta sisäpuolella edustetaan. Vähän römeä-äänisempi Zuleima ei ole todiste mistään, ja kauhtanan alle tirkistely voi johtaa kivisateeseen allu on suurin huutojen säestyksellä. Mihin onneen meitä ollaankaan viemässä, voi sentään..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Hätätila tai väärinymmärrys

Lopputulos on se, että islaminuskoiset, pride -ja wokeväki sekä muut suvakkipiiperöt asuvat yhdessä omilla alueillaan ja normiväestö omillaan. Berliinin muurit palaavat.

Jouni S.

Luulen, että pride- ja wokeväki eivät kauan viihdy samalla alueella islaminuskoisten kanssa, vaan tulee hyvin pian ”äitiä ikävä”. Syy siihen, miksi nämä nyt vetävät yhtä köyttä, on vain poliittinen, vihervasemmisto hankkii kannatusta hyysäämällä islaminuskoisia, koska tarvitaan äänestäjiä ja kukaan täysjärkinen ei usko heidän agendaansa.

Toisaalta myös oikealla (Kok ja RKP mm.) ilmenee tarvetta selitellä asioita parhain päin (työperäinen maahanmuutto jne), koska ”huono on jo housussa” eli vahinko on jo päässyt tapahtumaan, alkaen ihan siitä, kun eräs maalleemme suureksi rikkaudeksi osoittautunut kansanryhmä Neuvostoliiton kautta 80-90 luvun vaihteessa aloitti invaasionsa, eräiden (heille) hyödyllisten idioottien ja hyvää tarkoittavien järjestöjen avustuksella.

Ilkka Forsten

Kuta hyö on ?

Ilkka Mänttäri

Kun löytyy joku Islamista tietävä henkilö, miksi hänet koitetaan vaieta kuoliaaksi. No ainakin Suomen mediassa.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=yKhAh_qfO64 Erittäin hyvä haastattelu.Tuo kirjansa ”Prey” olis varmaan hyvä.

Ilkka Forsten

Jenkeillä on oma sanonta MAC-10 konepistoolille joka on sikanopea lippaan tyhjentäjä. Ase on heidän slangissaan ” Spray and prey ” mallia. Roiski ja rukoile, jolla viitataan siihen että ensin roiskaiset lippaan tyhjäksi ja heti perään rukoilet että olisit osunut johonkin.

Sapiens

Ihminen on laumaeläin, alaston apina, joka pyrkii hakeutumaan vahvan johtajan joukkoihin.
Kuoleman ja väkivallan hallinta on lauman vahvuuden äärimmäinen mitta.
Sieltä ovat ammentaneet voimansa niin natsimi, stalinismi ja nyt Euroopassa tikittävä islamismi.
Ei ole suinkaan sattumaa, että niin monissa TV-sarjoissa ja elokuvissa soditaan, tapellaan, osoitellaan käsiaseella tai ratkotaan murhamysteerejä.
Suosituimpien tietokonepelien aiheet ovat kuin suoraan lajitovereitaan tappavalta simpanssilaumalta saatuja.

Kaino-Vieno Huttunen

”Länsimailla on vuosikymmeniä jatkuneen islamilaisen terrorismin jälkeen vaarallisempi, hienovaraisempi vihollinen, jota vastaan on paljon vaikeampaa taistella.”

Tämän vaikeuden olen huomannut. Olen itse joutunut tekemään pesäeron kirkkoon, sateenkaariväkeen sekä Animaliaan. Ammennan edelleen kristillisestä mystiikasta, kuulun seksuaalivähemmistöön ja eläinten oikeudet ovat lähellä sydäntä. Mutta kaikkea järjestötoimintaa vältän, koska järjestöt käyttävät poliittista valtaa ja tämä valta on nykyisin valjastettu dawan palvelukseen.

Toinen hankaluus on tietysti se, että uskon itsekin vahvasti siihen, että meidän tulee kohdata yksilöt yksilöinä. Muslimeissa on varmasti hyviä ihmisiä, tästä on jopa omakohtaista kokemusta. On kuitenkin niin, että hyvyys ja pahuus hukkuvat massoihin. Ei voi olla niin, että jonkun maahanmuuttajan pahuus selviää vasta, kun joltakin leikataan kurkku auki, jonkun hyvyys, kun hän työllistyy ja käyttäytyy hyvin työpaikalla ja loput vaativat moskeijoita ja halal-lihaa, ovat koko elinkaarensa yhteiskunnan kustannettavana ja valtaavat vähemmän näkyvänä mutta piilevänä vaivihkaa kokonaisia kaupunginosia.

On vaikeaa tunnustaa, että omasta mielestä joku näyttää primitiiviseltä, kun hän kannattelee käsi kyynärpäästä koukussa sivulla iPhonea ja retkuttaa kättään laiskasti edestakaisin, jolloin syntyy huomattava ilmanvastus. Näin tekevät kuitenkin afrikkalaistaustaiset naiset. Eihän sillä pitäisi olla mitään merkitystä, miten joku kävelee, tuo tyyli luitenkin kielii laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä.

On vaikea tunnustaa, että musliminaisen vaatetus herättää minussa vastustusta. Islamin mukaan kuitenkin naisen hiukset herättävät miehen himon. Sen sijaan, että miehen olisi tultava himojensa herraksi ja koulittava itseään, tulee naisen peittää hiuksensa. Jyrkimpien shariatulkintojen mukaan kaikki muukin naisessa viettelee miehen ja naisen tuleekin kätkeä itsensä kokonaan miehen silmiltä. Ääriliberaalien mukaan jokaisella pitää olla oikeus pukeutua haluamallaan tavalla. Asia ei vain ole niin yksinkertainen. Mitä hijab ja burka symboloivat, naisen alistamista miehen himoille vaikka eri tavalla kuin porno tai seksismi. Mitä aate, jonka symboli nämä hijab tai burka ovat, merkitsee länsimaiselle liberalismille, sen täydellistä vastakohtaa.

Kata
Puolueeton

Mukavaa havaita, että kaikissa kansallisuuksissa tai voisi sanoa roduissakin on arvokkaita älykkäitä yksilöitä, jotka hallitsevat ajatuksissaan laajoja kokonaisuuksia. Kumpa tällaisia osattaisiin valita eri maissa johtotehtäviin!

Ilkka Forsten

Niin, odotan yhä miksi ette valitse minua johtotehtäviin ?

Anti-idiotismi

Todellisia islamofoobikkoja ovat ne globalistit ja suvaitsevaiset jotka eivät uskalla kritisoida islamia vaikka ovat tietoisia islamin barbaarisuudesta. Outoa että uskaltavat kyllä jehovia ja lestadiolaisia haukkua mutta jos joku sanoo jotain epämieluisaa islamista niin tämä leimataan islamofoobikoksi.

Ilkka Forsten

Niilo ” ylimainio ” ei vienyt päätä keneltäkään, siksi heitä uskaltaa arvostella. Jari Tervokin loisti heittelemällä Raamattua, mutta ei kynsin kapaissut Koraaniin. Tosi sankari. Jone Nikula kävi potkimassa jeesusbussin kylkiä ja huutamassa että jumalaa ei ole, mutta jostain syystä hänkään ei tehnyt sitä jumalan kieltämistä moskeijan edustalla. Toinen tosi sankari.

Kata

Jone oli eilen juontajana Air showssa ja sanoi jossain välissä että ihmiset noudattaa hyvin turvaväliä…ne immeiset oli kuin sillit suolassa Kaivopuiston rannassa,harvalla maski.Eli ei sillä totuudella väliä…koska hänkin varmaan ”näki” turvavälit.
”Pelko pitää voittaa”sanoi tämä herra raiskatulle jossain lähetyksessä muutama vuosi sitten.
En ole sen koommin Jonen jorinoita kuunnellut.Harmitti että eilen oli mutta mute oli käytössä…näytös hieno!

Ilkka Mänttäri

En oikein kyseistä miestä tunne muuta kuin yhden kerran sattumlta televisiossa ja totesin että mies on kävelevä vitsi.

mikki

ko. henkilön olemus niinku pystyyn nostettu jäniskoira..ajatusmaailmakin varmaan samaa luokkaa..

Kata

Oli juontajana joskus maailmassa musiikkikanavilla.Pelkkää saivartelua.

Ilkka Forsten

Ruuhkatukkainen reservin vänrikki jos oikein muistan ?

Ilkka Forsten

Sota(koneet) näyttää aina hienoilta, eikä ne ole feminismin pilaamia.

Ilkka Mänttäri

Olet asian ytimessä.

Ilkka Mänttäri

Voima on kyllä aika kova tekijä. Voihan sitä kritisoida mutta samalla ottaa vastaan mahdollisuuden että kaula katkaistaan. Se on demokrtatiaa.

Turvikset on uusi turve !

Hyvin sanottu.
Tuo ”Islamofobia” on juuri degröönien ja moku-vassarien jokapäiväistä vaikenemista ja valkopesua Klaanimaan Tietäjien edessä.

John Quiman

Ei pitäisi olla vaikeaa taistella, jos politiikka ei suosi islamia, ei myötäile islamia, eikä missään maissa taivuta mihinkään islamin vaatimuksiin, kuten halal-mikävaan, eikä moskeijoja suosita antamalla parhaita paikkoja, eikä etenkään sallita ulkomaista rahoitusta, joka pitää vaikutusvallan islamilaisissa maissa.

Tuota on vaan politiikassa vaikeaa saada nykypäivänä läpi, koska viherfasistit katsovat sen suosimisen edukseen.

Neiti Marple.

Woke-kulttuuri soluttautuu Suomeen varmuudella. Vihervasemmisto veljeilee islamismin ja uussuomalaisten seurassa, kumartaen näille syvään.
Eduskuntaan on valittu kurdi shiiamuslimi ja syyskuussa eduskuntaan nousee somali kansanedustaja. Islamistit soluttautuvat yhteiskuntamme kaikille alueille. Oikeuslaitokseen, maanpuolustukseen, poliisiin, terveydenhuoltoon, rajavalvontaan.
Kuntien luottamustoimeen, kuntien valtuustoihin jne.. Näiden islamistien päämäärä on tuhota demokratiamme vihervasemmiston myötävaikutuksella. Vihervasemmisto tasoittaa tietä näille islamisteille. Eläköön Woke-kulttuuri!

Ilkka Forsten

Niin ” Vokeista ” ne aina saa alkunsa.

Nyt jo rupee oleen myöhäistä

Rajat kiinni kehitysmaalaisilta -politiikalla tuokin vitsaus olisi ollut helppo välttää.