Eurooppa Politiikka

EU-komissaari: Maahanmuutto Eurooppaan on pysyvää, eikä sitä saa estää raja-aidoilla

Dimitris Avramopoulos Photo EC – Audiovisual Service / François Walschaerts
EU:n komissio on vakuuttanut, ettei Euroopasta ”koskaan tule linnoitusta”, vaan se tulee vastaanottamaan valtavat maahanmuuttoaallot ”tulevina vuosikymmeninä”

EU:n maahanmuutosta vastaava kreikkalainen komissaari Dimitris Avramopoulos korosti keskiviikkona Brysselissä, että EU:n komissio vastustaa kaikkia suunnitelmia rakentaa aita Kreikan ja Turkin välille.

”Vastustamme aitojen rakentamista, mutta kannatamme siltojen rakentamista naapurimaiden välille”, Avramopoulos sanoi. Tänä vuonna yli 6100 ihmistä on saapunut laittomasti Turkista maarajan kautta Kreikkaan, mikä on yhdeksän kertaa enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

”EU:sta ei tule koskaan linnoitusta. Muuttoliike tule olemaan tulevina vuosikymmeninä pysyvää Euroopassa ja muualla maailmassa, joten meidän on oltava hyvin valmistautuneita siihen. Mikään maa ei kykene hallitsemaan tätä tilannetta yksin”, hän kertoi lehdistötilaisuudessa.

Käsiteltäessä EU-politiikkaa, jossa turvapaikanhakijat jaetaan kaikkialle EU:hun, Avramopoulos sanoi, että minkään Euroopan alueen ei anneta välttää maahanmuuttoa kehitysmaista, ja vaati ”kaikkia jäsenvaltioita ylläpitämään solidaarisuutta”.

Tiistaina Avramopoulosia syytettiin ”sopimattomasta puuttumisesta” hallituksen muodostamisneuvotteluita käyvän Italian sisäisiin asioihin, hänen vaadittuaan Italiaa pitämään rajojaan avoinna.

Lega -puolueen johtaja Matteo Salvini syytti Avramopoulosia todeten, että Italian on aika muuttaa maahanmuuttopolitiikkaansa. Myöhemmin Avramopoulos kiisti pyrkineensä puuttumaan [Italian] kansalliseen politiikkaan”, mutta vaati Italiaa jatkamaan ”erittäin tärkeää roolia maahanmuuttajien porttina Eurooppaan.

”En kommentoi Italian hallituksen muodostamista, meneillään olevaa prosessia, enkä Euroopan poliittista vuoropuhelua, mutta toistan mitä sanoin eilen, mielestäni Italian tulisi jatkaa tähänastista linjaansa kaikissa asioissa”, Avramopoulos sanoi.

”Italia on yksi EU:n perustajavaltioista ja olen varma, että italialaiset ovat sitoutuneet eurooppalaiseen näkemykseen ja luotamme täysin presidentti Mattarellaan, perustuslakiin ja Italiaan”, Avramopoulos lisäsi.

Populististipuolueet Lega ja Viiden tähden liike pyrkivät muodostamaan hallituksen, joka kommentaattorien mukaan ”kauhistuttaisi” EU:ta. Italian asioihin puuttuneeseen EU:hun kyllästyneistä italialaisista saattaa kuulostaa huolestuttavalta Avramopoulosin luottamus ”eurooppalaisen näkemyksen” voittoon.

Vuonna 2011 EU vaihtoi vaatimissaan uudistuksissa epäonnistuneen Silvio Berlusconin tilalle pääministeriksi entisen EU-komissaari Mario Montin vain päiviä sen jälkeen, kun Kreikassa oli tehty vastaavan kaltainen vallankaappaus.

Virginia Hale / Breitbart 17.5.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit