Eurooppa Politiikka

Islamilaisjärjestö lahjoitti Välimeren pelastusalus Sea-Watch 3:n kapteenille 10 000 euroa

Kuva Pixabay.

Islamilaisjärjestö lahjoitti Carola Racketelle 10 000 euroa.

Islamilaisjärjestö Millî Görüş on osallistunut Sea Watchin kapteenin Carola Racketen oikeuskulujen kattamiseen järjestettyyn keräykseen lahjoittamalla 10 000 euroa, kertoo Il Giornale. Järjestö on kehottanut kannattajiaan ja tukijoitaan tekemään samoin. Järjestön katsotaan olevan läheisesti kytköksissä ääri-islamilaisuuteen.

Millî Görüş -järjestön virallisilla nettisivuilla kerrotaan sen tavoitteista seuraavaa: ”Aluksi järjestö omistautui rukoiluun ja maahanmuuttajien tapaamisiin” ja myöhemmin ”tarjoamaan erilaisia palveluja, joihin kuuluu koulutus- ja sosiaalipalveluja […] tarjoamaan ratkaisuja integroitumisongelmiin tervehenkisemmällä tavalla ja tukematta kulttuurista ja moraalista degeneraatiota”.

Järjestöön liittyy kuitenkin hämäriä piirteitä. Tämä Turkissa syntynyt järjestö, joka toimii nykyisin monissa Euroopan maissa, muun muassa Saksassa, Ranskassa ja Italiassa, on joutunut usein syytösten kohteeksi myötämielisyydestä ääri-islamille.

Järjestön nimi on turkkia ja se tarkoittaa ”kansallinen näkökulma”. Turkkilainen Hurriyet -lehti määrittelee Millî Görüş:n olevan ”Euroopan suurin ääri-islamilainen järjestö”. Centro Studi sulle nuove Religioni (Uusien uskontojen tutkimuskeskus) -tutkimuskeskuksen mukaan se on fundamentalistinen ja neo-traditionalistinen, joka on lähellä Muslimiveljeskuntaa, mutta samalla se on kytkeytynyt turkkilaiseen nationalismiin.

Tämä ideologia huolestuttaa Saksan viranomaisia, jotka ovat laittaneet Millî Görüş:n erityistarkkailuun mahdollisten ääri-islamilaisten kytkentöjen takia. Cafebabel.com kirjoittaa, että järjestön piirteisiin kuuluu ekstremismi, perustuslain ja demokratian periaatteiden halveksunta, antisemitistinen viha ja väkivaltaiset puheet.

  • 839
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset