Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan liittokansleri: Facebookin täytyy ryhtyä taisteluun laitonta siirtolaisuutta vastaan

Sebastian Kurz. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0
Itävallan liittokanslerin mielestä ihmissalakuljettajien liiketoimintamalli on tuhottava, ja hallitsevan sosiaalisen median, Facebookin, on autettava tässä.

Kronen Zeitungin mukaan Itävallan liittokansleri Sebastian Kurtz (ÖVP) sanoo, että ihmisiä EU:n ulkopuolelta Eurooppaan tuovien salakuljettajien liiketoimintamalli on tuhottava. Kurtzin lausunto noudattelee sisäministeri Herbert Kicklin (FPÖ) lausuntoa, jonka mukaan salakuljetetuille pakolaisille ei tule antaa turvapaikkaa.

Bildin haastattelussa Kurtz vaatii sosiaalista mediaa ja eritoten Facebookia sekä sen toimitusjohtajaa Mark Zuckerbergia ryhtymään taisteluun ihmissalakuljettajien valeita vastaan ja auttamaan ihmissalakuljettajien liiketoimintamallin tuhoamisessa. Kurtz perustaa lausuntonsa tietoon, jonka mukaan suljetuissa Facebook-ryhmissä muun muassa Kreikkaan juuttuneille pakolaisille tarjotaan saksalaisia matkustusasiakirjoja ja oleskelulupia.

Euroopan El Dorado houkuttelee

Kansalaisen mukaan monia Eurooppaan pyrkivistä kolmannen maailman siirtolaisista houkuttelee ihmissalakuljettajien kertomukset Euroopan El Doradosta, mutta pelkkien tarinoiden lisäksi ihmissalakuljettajat pyrkivät edistämään liiketoimiaan myös muilla keinoin.

Tyypillisesti matka Eurooppaan maksaa noin 5 000 euroa, mutta salakuljetusmafiat ovat tarjonneet palvelujaan jopa ilman veloitusta. Tarjoamalla ilmaista pääsyä Eurooppaan ihmissalakuljettajat aiheuttavat hämmennystä ja kiihdyttävät entisestään ryntäystä Eurooppaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit