Kotimaa Politiikka

Jussi Halla-aho sisäministeri Ohisalon äärioikeistokirjoituksesta: ”Mielikuvitusnatsien rautasaappaiden töminä tunkeutunee ministeri Ohisalon uniinkin”

Jussi Halla-aho. Kuva Matti Matikainen

Sisäministeri Maria Ohisalo kertoo blogissaan olevan huolestunut äärioikeistosta Suomessa. Ohisalon huolestuneisuus johtuu muun muassa Turun islamilaisen terrori-iskun vuosipäivän muistotilaisuudesta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Ohisalon ajan ja energian kuluvan taisteluun mörköjä vastaan.

Vihreiden sisäministeri Maria Ohisalo kirjoittaa blogissaan olevansa huolissaan siitä, kuin turvallisuuden tunnetta pyritään Suomessa rapauttamaan tarkoituksella, vaikka Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista.

– Tämä tapahtuu lietsomalla epäluuloja ja lyömällä kiilaa eri ihmisryhmien välille. Suomessa väkivaltaan yllytetään nimenomaan äärioikeiston ja maahanmuuttoa vastustavien piireissä, Ohisalo toteaa.

Marokkolainen terroristi murhasi 18.8.2017 Turun kauppatorilla kaksi naista ja haavoitti useita muita ihmisiä. Hän oli tullut turvallisesta Saksasta Suomeen turvapaikanhakijana.

Ohisalo on huolestunut siitä, että äärioikeistolaiset ryhmittymät pyrkivät käyttämään Turussa vuonna 2017 tapahtuneen islamilaisen terrori-iskun vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen.

– Synkät esimerkit maailmalta osoittavat, että vihanlietsonta vain lisää vihaa. Äärioikeiston liikehdintä on uhka avoimelle ja vapaalle yhteiskunnalle, sisäministeri kirjoittaa.

Äärioikeiston asettamaan haasteeseen vastaaminen edellyttää Ohisalon mukaan arjen turvallisuuden edistämistä.

– Me tarvitsemme toimivaa kansalaisyhteiskuntaa ja mediaa, jossa vihapuheeseen puututaan. Hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin järjestelmälliseen häirintään ja uhkailuun.

– Emme saa antaa yhteiskunnassamme sijaa äärioikeistolaisille aatteille. Vihaa ei torjuta vihalla, vaan luottamusta vahvistamalla, sisäministeri Ohisalo julistaa.

”Ohisalon aika ja energia kuluvat taisteluun mörköjä vastaan”

Kannatukseltaan Suomen suurimman puolueen, Perussuomalaisten, puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Ohisalon kirjoitusta Facebook-sivullaan.

Halla-aho muistuttaa, että ”haittamaahanmuuton tuloksena kymmenittäin lapsia on raiskattu, maahan on syntynyt taantumuksellisia varjoyhteiskuntia, joissa rehottaa väkivalta ja kunniakulttuuri, ihmisiä tapetaan Allahin nimeen, koulut ja asuinalueet segregoituvat, satoja miljoonia euroja käytetään vuosittain joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitoon ja ’kotouttamiseen’, rakennus- ja ravintola-alalle on synnytetty orjatyömarkkinat jne.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa, että edellä mainitut tapahtumat luovat vastakkainasettelua ja tuhoavat yhteiskuntaa.

– Sisäisestä turvallisuudesta vastaavaa ministeriä eivät tällaiset ilmiöt kuitenkaan kiinnosta. Hänen aikansa ja energiansa kuluvat taisteluun mörköjä vastaan. Mielikuvitusnatsien rautasaappaiden töminä tunkeutunee ministeri Ohisalon uniinkin, Halla-aho päättää.

Ulkoasua muokattu 18.8 klo 21:22

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa