Muu maailma

Kiina kieltää islamilaiset ja arabialaiset tunnukset Pekingissä

Kuva Vmenkov / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Kiina taistelee monikulttuuria vastaan vaatimalla kaikki islamilaiset ja arabialaiset tunnukset poistettavaksi Pekingissä.

Pekingissä ravintoloitsijat ja kauppiaat joutuvat poistamaan kaikki islamilaiset ja arabialaiset symbolit liiketiloistaan. Muun muassa islamilaiset puolikuu-symbolit ja halal-tekstit pitää poistaa, kertoo Jerusalem Post.

Ainakin 11 liikettä on joutunut poistamaan kylttejä kaupungissa liikkuneiden tarkastajien esittämien vaatimusten vuoksi.

Eräs nimettömänä esiintyvä ravintoloitsija kertoo, että tarkastajat ovat kertoneet syyksi halun olla korostamatta vieraita kulttuureja kaupungissa.

Kiinan toimenpiteet eivät ole uusia. Saman kampanjan alla moniin moskeijoihin on asennettu kiinalaisia pagoda-tyylisiä kattoja. Viranomaisten erityisenä silmätikkuna on ollut kielipolitiikka. Kiinankielen käyttämistä arabiankielen sijaan erityisesti uskonnollisissa menoissa on painotettu.

Kiinassa elää noin 20 miljoonaa muslimia. Vuoden 2009 jälkeen Länsi-Kiinassa tapahtuneiden uiguurimuslimien kapinoiden kukistamisen jälkeen maassa on ollut veitsi- ja pommi-iskuja, minkä jälkeen maan hallinto on ryhtynyt vastatoimiin yhdenmukaistamalla kulttuuria.

Vuonna 2017 Sinkiangin uiguurialueella kaikki islamilaiset tunnukset ja islamia käsittelevät kirjat oli luovutettava viranomaisille. Koraani oli ollut jo pidempään silmätikkuna, sillä Kiinan viranomaisten mielestä Koraani sisältää extremististä sisältöä.

  • 3.5K
    Shares