Kotimaa

KRP ja Syyttäjälaitos kumoavat MTV3:n väitteitä

MTV3-studio. Kuva JIP / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Toisin kuin MTV3 uutisoi, Keskusrikospoliisilla ei ole tutkinnassa rikosta, joka kohdistuisi merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa oleviin henkilöihin.

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo Twitterissä, että esitutkinnassa on rikoskokonaisuus, jossa tutkitaan mm. epäiltyjä ampuma-aserikoksia ja johon vakavimpana rikosnimikkeenä liittyy epäilty törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

MTV Uutisten väitteiden mukaan rikoksen kohteina olisivat olleet valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja sisäministeri Maria Ohisalo.

– Julkisuudessa tänään mainittuihin henkilöihin ei esitutkinnan perusteella kohdistu konkreettista uhkaa, eivätkä he ole asianomistajina tutkintakokonaisuudessa, KRP kumoaa väitteen.

Syyttäjälaitoksesta vahvistetaan KRP:n kertoma.

– Toisin kuin tänään on uutisoitu, poliisirikosten tutkinnanjohtajalla Heikki Steniuksella ei ole tutkinnassa rikosepäilyä, joka kohdistuisi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen tai sisäministeri Maria Ohisaloon.

KRP:n mukaan sen nyt tutkima kokonaisuus tuli esiin toisen rikoksen esitutkinnan yhteydessä.

Ullatus

– Kukakohan olisi syöttänyt Maikkarille väärää tietoa Ohisaloon ja Toiviaiseen kohdistuvista rikoksista? Pitää oikein miettiä. Kuka ja mikä voisi haluta spinnata huomiota pois ikävistä jutuista? perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Twitterissä viitaten ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) tapauksen ympärillä käytävään mediamyllerrykseen.

Lisätty Halla-ahon kommentti 12.12 klo 22:35

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback