Eurooppa Rikos

Malmön poliisi varoittaa naisia: Älkää kulkeko yksin

Kuva Wikimedia Commons.

Malmön poliisi pyysi viikonloppuna silminnäkijähavaintoja Sofielundin leikkipuistossa tapahtuneesta joukkoraiskauksesta. Nyt poliisi varoittaa malmölaisia naisia olemaan varovaisia pimeillä alueilla ja yöaikaan.

Lauantaina poliisi pyysi yleisöltä vihjeitä 17-vuotiaan tytön joukkoraiskauksesta. Nuoret miehet raiskasivat ja pahoinpitelivät tytön Sofielundin leikkipuistossa. Brutaali seksuaalirikos on jo kolmas Malmössä lyhyen ajan sisään, ja poliisi toivoo, että tekijöistä saataisiin vihjeitä valvontakameroista.

Raiskaukset ovat tapahtuneet pimeällä ja öiseen aikaan, kertoo Expressen.

Kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Ei ehkä pitäisi mennä yksin ulos yöaikaan, vaan mennä joko muiden kanssa tai ottaa taksi, sanoo Anders Nilsson, rikostutkinnan ryhmäpäällikkö.

Ajattelin asiaa eilen kun poistuin junasta, se saattaa tapahtua kenelle hyvänsä, milloin hyvänsä. Kiinnitän enemmän huomiota siihen, keitä lähelläni on, mutta yritän silti olla pelkäämättä, sanoo Maria Takasc, myyntiavustaja.

Kamalaa, että naiset eivät voi mennä ulos vain koska on pimeää ja että silloin on suojaton. Sellaisessa yhteiskunnassako asumme? Että jos olet nainen, pitää jäädä sisälle, kun tulee hämärä? Tämä on kamalaa, tämä jatkuvasti paheneva väkivalta, sanoo Marie Johansson, sosionomi.

Ketään ei ole pidätetty, mutta poliisin johtokeskuksessa työskentelevän Kim Hildin mukaan poliisi on saanut muutamia vihjeitä tekijöistä.

En halua mennä vihjeiden yksityiskohtiin. Työskentelemme tämän asian parissa, toteaa Hild.

  • 454
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset