Eurooppa Rikos

”Naisten kimppuun hyökätään päivittäin” – Saksassa pikkukaupungin festariväkivalta kuumensi maahanmuuttokeskustelun

Kuva Flickr / JouWatch
Rikosilmoitukset seksuaalisista hyökkäyksistä ja häiriköinnistä saksalaisessa pikkukaupungissa musiikkifestivaalin aikaan ovat kuumentaneet Saksassa keskustelun siirtolaisten integroitumisesta maan tapoihin ja kulttuuriin.

Noin 1 000 ihmistä kokoontui viikko sitten Baden-Württembergin osavaltiossa Schorndorfin kylässä Schowo-festivaaleille. Poliisille ilmoitettiin useita ulkolaisjoukon tekemiä naisten häiritseviä lähentelyjä ja suoria koskemattomuuden loukkauksia, pahoinpitelyjä sekä poliisin väkivaltaisia vastustamisia. Poliisi kertoo myös 30–50 miehen joukkioista, jotka olivat puukoin aseistautuneina vaeltelemassa kaupungilla, sekä laukauksesta joka kuultiin yöllä.

Maahanmuuttokeskusteluun on nyt lisännyt lämpöä se, että tapahtumiin syyllisiksi epäillään irakilaisia ja afganistanilaisia miehiä.

Jens Spahn, konservatiivisen CDU-puolueen jäsen sanoi festivaalien tapahtumien heijastavan siirtolaisten integroitumisongelmaa. ”Schorndorf symboloi kaikkea sitä, mitä tapahtuu Saksassa päivittäin,” Spahn kertoi.

”Se, kuinka suuri tehtävä integraatio on, tulee koko ajan selvemmäksi,” hän totesi.

Avoimesti homoseksuaali Spahn jatkoi, että saksalainen yhteiskunta on ajautumassa juutalaisvastaiseksi, homofobiseksi, machoksi ja väkivaltaiseksi. Viitaten päivittäisiin lehtiuutisiin naisten seksuaalisesta häiriköinnistä ja hyökkäyksistä naisten kimppuun, hän vaati laajempaa keskustelua maahanmuutosta.

”Meidän tulee käsitellä tämä asia. Aivan liian monet ovat sitä mieltä, että kaikki muut kulttuurit ovat rikkautta. Minusta naiset eivät koe rikkautena sitä, mitä he päivittäin saavat kokea,” hän painotti.

Shorndorfin viisipäiväisillä festivaaleilla tehtiin 53 rikosilmoitusta. Luku on lähes kaksinkertainen edellisvuoden tapahtumaan verrattuna – tuolloin rikosilmoituksia tehtiin 28. Tapahtuman aikana ilmoitettiin yhdeksästä seksuaalirikoksesta.

Eräässä tapauksessa 25-nainen kertoi miehen tarttuneen häneen takaapäin useaan kertaan. Poliisi kuulusteli tapauksesta 20-vuotiasta irakilaista, mutta päästi hänet vapaaksi. Toisessa tapauksessa 17-vuotiasta itävaltalaista 17-vuotiasta tyttöä pidettiin väkisin kiinni, ja joku kouri häntä takaapäin. Poliisi epäilee tästä tapauksesta kolmea 17-18 -vuotiasta afgaania.

Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty.

The Local.de

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa