Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Paavo Lipposen suhteista ulkomaisiin tiedustelupalveluihin on paljastunut uutta tietoa

Kuva: Pixabay (CC0-lisenssi)

Suomen tietotoimisto (STT) on löytänyt aikaisemmin salaiseksi määritellyn Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA:n muistion vuodelta 1982. Muistiossa arvioidaan Paavo Lipposella olleen tuolloin läheiset suhteet Venäjän suurlähetystöön.

CIA:n muisto on kirjoitettu marraskuussa. Lipponen toimi tuolloin SDP:n kansainvälisten asioiden sihteerinä. Hän nousi myöhemmin pääministeriksi ja SDP:n puheenjohtajaksi.

CIA:n muistiossa viitataan Puolan tapahtumiin. Puolan kansalaiset pyrkivät 1980-luvulla etääntymään Neuvostoliiton vaikutuspiiristä. Neuvosliitto painosti Puolan hallintoa tukahduttamaan protestit. Puolan tapahtumat jakoivat Euroopan vasemmistoa. Paavo Lipponen asettui kiistassa Neuvostoliittoa myötäilevälle kannalle.

Kremlin myötäily jatkui Lipposen osalta myös hänen pääministerikaudellaan ja vielä senkin jälkeen, jolloin Lipponen toimi Venäjän kaasuputkihankkeen Nord Streamin lobbarina.

Emeritusprofessori Kimmo Rentolan mukaan Lipposella oli läheiset suhteet Kremlin lisäksi länteen päin. Myös Supon historiikissä Lipposen kerrotaan tapailleen KGB:n edustajan lisäksi Yhdysvaltojen edustajia.

Lipposella oli keskeinen osuus Suomen viemisessä euro-valuuttaan vuosituhannen vaihteessa. Hän ajoi muutoinkin pääministerikautenaan lisääntyvää EU-integraatiota.

Lipponen kieltäytyi tekstiviestillä kommentoimasta CIA:n muistion väitteitä hänen siteistään Tehtaankadulle, Neuvostoliiton suurlähetystöön.

Lähde: Iltalehti

 

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vuoroin vieraissa

Lipponen ja valehtelija Niinistö veivät meidät petoksella eurostoliittoon lupaamalla että Markasta tulee erillinen kansanäänestys. Ei tullut, joten kyseessä on valtiopetos, rikos joka ei vanhene.

Ilkka Forsten

Kuvassa oleva Colt Government .45 ACP on lienee ”hybridi ” sillä varmistin ja luistin salpa on väärällä puolella. Ne on takaa katsottuna vasemmalla sivulla, ei koskaan oikealla.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Jukka

Minulla on muutama käsiase. Kaikissa on vasemmalla puolella luistin salpa ja varmistin, koska oikean käden peukalo on tehty niitä varten.

ike

Ehkä tuo kuvaustekniikka tuottaa tuollaisia vasen oikea peilikuvia.

Jns. Man

Kuva ei ole peilikuva, kuten saattaisi olla, koska Benjamin Franclinin kuva 100 dollarin setelissä katsoo oikeaan suuntaan. Pistoolissa on siis jotain pielessä.

luvunlaskija

Mitähän Suomen nykypäättäjien teoista tulee paljastumaan sitten kun ”Ruotsin tauti” on johdattanut meidät poikkeusoloihin ja ponnauttanut piikkilankakerät auki ?

murre riepunen

Lipponen,Tuomioja, Halonen sekä iso sakki muita demaripellejä saatava vastuuseen teoistaan, ainakin kansalta kupatut miljoonat takavarikkoon, hoitoyöhön, turvallisuuteen kaivataan kipeästi tuohta.

Ilkka Forsten

Ikävä sanoa mutta myöskin edesmenneen Ilkka Kanervan nimi oli esillä kun tuotiin julkisuuteen listaa joista ilmeni itäänpäin kumartelua.

Tuumailija

Ja sama konklaavi lisänä Salolainen, Pekkarinen, Niinistö etc. (syntilista on aika pitkä)joka suhmuroi suomen eu:n syliin kun nl romahti. Kummallista kun tällaiset ovat ainoita asioita jotka ylittävät puoluerajat.

tykkimies

Entäs Kai Paananen?

Ilkka Forsten

Kyllä kai.

Jukka

Demaripoliitikot Lipponen, Tuomioja, Halonen ovat ne suurimmat demarikonnat ja itänuoliskelijat. Lipponen ei kommentoi, Tuomioja kätkeytyy radikaaliparran taakse ja on hiljaa, Halonen hoitaa vain kissojaan tohtorinsa kanssa ja välillä käy Hakaniemen hallissa hakemassa kissanruokaa ja poikkeavat kahvilassa juomassa Presidentti-kahvia ja mieluimmin tummapaahtona.

Itänuoleskelijat eivät ole vain vasemmistolaisten synkkää omaisuutta. Punaokraväri peittää monen keskusta-oikeistokielen. Viime vuosiin saakka lipokieli on uponnut syvälle. Muuten tätä itäriippuvuutta ei voi ymmärtää. Saksakin sätkii tuskissaan idän karhun kynsissä.

Jns. Man

Eihän tämä poikkea mitenkään nykyisten poliitikkojen nuoleskelusta USA, WEF:ää tai EU:ta kohtaan. Aikoinaan luultiin että Neuvostoliitto on ikuinen. Poliitikoissa on paljon (puoluejärjestelmän vuoksi lähes kaikki) opportunisteja. Ollaan ’voittajan’ puolella, kenen riveissä seisomisesta on eniten henkilökohtaista hyötyä uran, kortuptiorahan tai muun muodossa. Lipposelle, joka ilmeisesti on psykopaatti, Suomi oli vain väline saada henkilökohtaista hyötyä. Hän otti lahjusrahaa vastaan niin idästä kuin lännestä.

Sari Saarela

Kunnon demari: kun pintaa raaputtaa, niin sonta jää kynsien alle…

patton

Sdp on aina ollut sekä USA:n että Neuvostoliiton ystävä. Vielä 50-luvulla asevelisosialistit saivat salkuttain rahaa jenkeiltä ja onhan tämä jauhojengiläinen Sanna samaa sarjaa CIA:n listoilla! Ei mitään uutta Auringon alla!

jep

Tiitisen listan avaamista odotellessa…ei kannata pidättää hengitystä.

ike

SDP:llä on aika paljon likapyykkiä pestävänään. Olisikin hyvä aloittaa nyt. Toivottavasti pesu kestäisi tuonne vaalien alkuun, voitaisiin jopa säästyä viherpunahallitukselta.Tuskin tapahtuu, on sen verran ammattitaitoisesti käytetty noita suhteita ja yhteiskunnan rahoja omien hyväksi että kai niitä on aika vaikeaa kammeta vallasta.

Jauho-bile-pissis-jengi

Pikavippityttöhän ajattelee vain omaa etuaan ja kieli ruskeahkona tavoittelee, tyhjine kaula-aukkoineen ja nousevine kurkineen, julkisia EU-hillotolppavirkoja junailemalla Suomesta meille älyttömän typeriä OTA 1, MAKSA 3 diilejä. Muiden (=suomalaisten veronmaksajien) rahaa on näköjään helppo polttaa miljardikaupalla hyvä veli/sisko politiikkoverkostojen kautta. Ja aletaan jo puhumaan KYMMENISTÄ miljardeista … Ei uittu mitään moraalia!

Ilkka Forsten

EU:n sisällähän paljastui iso korruptioskandaali, jota nyt sitten kaiketi aletaan perkaamaan. Tulokset ei välttämättä häikäise kun tutkijat ovat EU:n omia virkamiehiä.

ike

Myös Suomen YLE mainitsi asiasta, vähän kuin sivumennen, vaikka luulisi että olisi ollut päätuutinen. Kaikkien euroopan maiden pitäisi nyt tehdä todella kovat tutkimukset korruptiosta, mutta toisaalta,uskonhan minä joulupukkiinkin.

Letunviuhake

Ei pidä nauraa lapsille, jotka uskovat joulupukkiin, koska on myös aikuisia, jotka uskovat Sanna ROTTA Mariiniin😂

ike

😂 😂 😂

Ilkka Forsten

Kumpan pukkiin uskot. Alkuperäiseen vai Coca Cola:n tarjoilemaan hohottajaan ? Tiedätkö miksi joulupukki tulee vierailemaan vain kerran vuodessa. Siksi että jos hän käy yhden illan aikana läpi kaikki maailman huushollit, juo jokaisessa paikassa yhden glögin ja syö yhden joulutortun, on koistinen niin hirvittävä että se vaatii yhdentoista kuukauden loivennuksen. Tästä huolimatta suoritus on huomattava, koska kysymys on jo ikämiehestä.

Jukka

Naatiskelin hetken, kun kerrottiin PALJASTUNEESTA korruptiosta. Korruptio EU:ssa ei ole mikään outous. Tottakai korruptiota on ollut ennenkin ja on edelleenkin. EU:ssa virtaa euroja miljardi poikineen. Miljardien hamuajia on riittävästi. Tarvitsee vain voidella. Voitelua osataan EU:ssa!

Korruptoijan ei tarvitse saada rahaa, riittää kun tietyt ihmiset arvovaltaisessa EU:ssa ovat tiettyä mieltä. Sekin on valtaa ja rahaa.

EU asettaa nyt oman tutkimuskomission selvittämään asiaa sisäisesti. Siis pukki kaalimalle vartioimaan. Kylläpä taas naurataa!

GLGL

Argentiinassa sentään saatiin yksi korruptoitunut demari viskattua tyrmään. Siitä mallia Suomellekin.
https://www.nytimes.com/2022/12/06/world/americas/argentina-corruption-trial-verdict-kirchner.html

Jukka

Sannukka petaa paikkaa korkeaan EU-virkaan. Neito on nuori ja kaunis, vaikkakin luumaisuuteen taipuvainen himohölkkääjäkuivisto. Niilläkin pääsee härski pitkälle. Sannukka osaa myös tiettyjen tahojen mielistelyn. Hän marssii hieman köyryisenä EU-pomojen eteen ja sulavasti nuolaisee silmäätekevien suupielet. Koirilla se on alistumisen merkki! EU:ssa takuu huippuvirkaan tai ainakin tavoitteluun.

Kansalaiset on voideltu velkarahalla polvet notkeiksi kumartamaan kauniille filtteröidylle jumalattarelle. Naama on siistitty barbieksi alkavista rypynaiheista, huulet hieman tötterölle huorahtavan pöhöttyneiksi, silmiin haikea kiimakatse. Niillä ominaisuuksilla keinotekoisuutta arvostavassa nyky-yhteiskunnassamme pääsee pitkälle. Ukot käyvät kuumina ja samaa ihannoivat naiset ylistävät. Vaaleissa on odotettavissa äänivyöry.

Ja kun tämä nääsvillen ihmeosaaja palaa joskus EU:sta, hänet valitaan Suomen pääkättelijäksi.

Jukka

Demarien likapyykkiä ei saa puhtaaksi missään lämpötilassa, eikä millään myrkyllä. Silti! Petterin silmät syttyvät Sariinille, kun Mannukka astelee keimaillen robottitekohymy naamallaan. Petteri on myyty mies! Näin tulee käymään!

marko

Jotenki tuntuis, että aika monellakin poliitikolla on suhteita suurlähetystöihin?

Russojen kätyri vai agentti

Jokohan tulis esitutkintaa valtio- ja isänmaan (Suomen) petoksista. .

Dimmuboy

Taitaa tämäkin olla pietarilaisia
https://www.suomi24.fi/profiili/Moktar.Gubta

eetee

Vasemmistop-ka ei ikinä joudu vastuuseen mistään tässä maassa. Pitikin jättää asiat kesken 1917.

Kansalaisen verkkokauppa