Kotimaa Maahanmuutto

Perussuomalaiset: Hallitus haluton puhumaan maahanmuuttajien aiheuttamasta turvallisuusuhasta

Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittuja ulkomaalaismiehiä Oulun käräjäoikeudessa. Kuvat Petri Saarela.

Perussuomalaiset hiillosti tänään kyselytunnilla hallitusta siitä, että hallitus on ollut haluton puuttumaan maahanmuuttajarikollisuuden aiheuttamiin turvallisuusuhkiin.

Perussuomalaiset viittasi muun muassa maaliskuussa nuorten maahanmuuttajien jengitappeluun Helsingin rautatieasemalla, jossa yksi menetti henkensä. Maaliskuussa Pikku-Huopalahdessa mailoin ja veitsin varustautunut maahanmuuttajajengi ryösti ja pahoinpiteli törkeästi. Itä-Uudenmaan Poliisi on jo aikaisemmin varoittanut järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit täyttävistä katujengeistä.

– Hiljaiseksi vetää, mitä tälle maalle tapahtuu. Suomi toistaa nopeutetussa tahdissa kaikki Ruotsin maahanmuuttopolitiikan virheet. Tästä seuraa samaa kehitystä kuin Ruotsissa: katuväkivaltaa, huumerikollisuutta, jengiytymistä – lista on loputon, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen luetteli.

– Me perussuomalaiset haluamme turvallisen Suomen. Miten aiotte puuttua tähän tilanteeseen? Ronkainen kysyi

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) totesi, että koronavuosi on vaikeuttanut niiden asemaa, jotka olivat elämänhallinnan kanssa vaikeuksissa jo ennestään. Se on aiheuttanut nuorten oireilua ja pahimmillaan vakavia rikoksia. Ohisalo totesi, että näitä ongelmia nostetaan juuri julkaistussa sisäisen turvallisuuden selonteossa esille.

Ronkainen mainitsikin kyseisen selonteon todeten, että selonteon johtopäätökset eivät vastaa todellisuutta.

– Sisäisen turvallisuuden selonteossa annetaan ymmärtää, että Suomessa katujen turvallisuus vuosi vuodelta paranee. Tämä on kaukana todellisuudesta, sillä viime vuonna henkirikollisuus kasvoi vuodessa jopa neljänneksen! Selonteossa maahanmuuttajien aiheuttama rikollisuus sivutetaan täysin, Ronkainen totesi.

Ronkainen huomautti, että erityisesti Afrikasta ja Lähi-idästä tulleet korostuvat väkivaltarikostilastoissa.

– Te olette tarjonneet maahanmuuttajien aiheuttamiin turvallisuusuhkiin ymmärrystä – hyysäämistä. Me haluamme tarttua juurisyihin olemalla jakamatta oleskelulupia kuin liukuhihnalta ja poistamalla rikolliset maasta.

– Aiotteko puuttua maahanmuuttajien aiheuttamaan turvallisuusuhkaan nykyistä ankarammin ja miten? Ronkainen tivasi.

Ohisalo väisti kysymyksen täysin ja alkoi puhumaan viranomaisresursseja syyttäen kokoomusta halusta leikata niitä.

– Voin pahoin, kun kuuntelen välttelevää puhettanne. Me puhumme maahanmuuttajien rikollisuudesta ja jengeistä. Te vastaatte koronalla ja kokoomuksella, kansanedustaja Riikka Purra kuittasi Ohisalon välttelyyn.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit