Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja haluaa tasan nolla turvapaikanhakijaa Suomeen

Riikka Purra (ps.). Kuva Matti Matikainen.

Perussuomalaiset rp on vaihtanut puheenjohtajansa kolmannen kerran. Kansallismielisen puolueen johtoon nousi odotetusti kansanedustaja Riikka Purra, tähän astinen ensimmäinen varapuheenjohtaja.

– Normaalisti toimiva puolue vaihtaa johtoaan ja käy puheenjohtajakamppailuja ja jatkaa eteenpäin. Näin perussuomalaiset on nyt tehnyt, Riikka Purra kommentoi linjapuheessaan puheenjohtajan nuijan vaihtumista laajalti pidetyltä ja kunnioitetulta Jussi Halla-aholta hänelle.

Suomen pitää tavoitella parempaa kansallista itsetuntoa

Purra kertoi olevansa hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta. Hän uskoo, että ”2020-luvulla vahvistuu entisestään terve vastareaktio, niin Suomen ja suomalaisuuden erityislaatuisuuden kieltämistä vastaan kuin erilaisia identiteettipoliittisia, woke-kulttuuriin ja niin sanottuun ’cancelointiin’ liittyviä kehityssuuntia vastaan.”

Hänen mukaansa nykypäivän tiedostaminen tarkoittaa sitä, että ”osaa luetella uusimman kirjainyhdistelmän seksuaalivähemmistöistä tai puhua mahdollisimman ylevästi oikeuksista, ei sitä, että tuntisi ja ymmärtäisi historiaa, korostaisi velvollisuuksia ja vastuuta tai havaitsisi todellisia syy-seuraussuhteita yhteiskunnallisten ongelmien taustalla.”

– Monet ihmiset todella ovat kyllästyneitä, mutta kaikki eivät uskalla sanoa sitä. Pahimmillaan mielipiteen tai jopa tosiasioiden sanomisesta voi seurata aktivistien organisoima somejahti ja työpaikan ja elannon menetys.

Uusi puheenjohtaja myös muistutti, että Suomen pitää tavoitella parempaa kansallista itsetuntoa.

Suomen kansalaisuuksia ei tule jakaa kuin ilmaisia ämpäreitä

Purran johtama Perussuomalaiset on halukas lähtemään hallitusvastuuseen mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Yksi kynnysaiheista on maahanmuuttopolitiikka. Puolue, joka ei ole valmis kiristämään suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, ei voi olla perussuomalaisten kanssa hallituksessa.

– Olen sanonut, että en itse veisi perussuomalaisia hallitukseen, jossa emme onnistuisi merkittävästi tiukentamaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä ei tarkoita sitä, että maahanmuutto olisi ainoa teemamme tai että vain siinä tavoittelisimme jotakin. Maahanmuuttokysymykset ovat ne, joissa me erotumme vahvimmin kaikista muista puolueista. Me vastustamme maallemme haitallista maahanmuuttopolitiikkaa, eikä tähän ole tulossa minkäänlaista muutosta. Muut puolueet eivät vastusta – en tiedä, onko siihen tulossa muutosta.

Purra kertoo puolueen haluavan oleellisia muutoksia rajapolitiikkaan ja niin sanottuun humanitaariseen ja sosiaaliseen maahanmuuttoon.

– Voimassa olevan tavoitteen mukaisesti tavoitteemme on nolla turvapaikanhakijaa, kuten Tanskan sosiaalidemokraattivetoisella hallituksella. Haluamme kiristyksiä perheenyhdistämiseen ja muihin maamme haitallisiin vetovoimatekijöihin. Haluamme tiukennuksia kansalaisuuden saamiseen. Suomen kansalaisuutta tulee arvostaa ja vaalia eikä jakaa kuin ilmaisia ämpäreitä.

Perussuomalaiset tarkastelee maahanmuuttoa sen eri puolilta. Siksi puolue haluaa muutoksia myös matalapalkkamaahanmuuttoon.

– Se ei ole Suomelle keskimäärin hyödyllistä, vaikka niin monet sitä koko ajan ratkaisuksi esittävät.

Purra nostaa esille myös väestöpohjan muutoksen. Konkreettisena esimerkkinä hän mainitsee sen, että noin 15 vuoden päästä Espoossa kolmasosa asukkaista on vieraskielisiä.

– Suurimmiksi ryhmiksi kiilaavat aasialaiset, pohjoisafrikkalaiset ja Lähi-idästä tulevat. [Tai siitä, että ] noin vuonna 2053 suomalaiset ovat Espoossa vähemmistö. Olen vakuuttunut siitä, että suurin osa suomalaisista ei pidä tästä kehityksestä. Toinen asia on se, uskaltavatko he sanoa sen ääneen, tietäen, mitä siitä heille seuraa.

Jo pelkästään väestönkehityksellisistä syistä maahanmuuton huomattava rajoittaminen on välttämätöntä, sillä ”tulijat eivät lopu koskaan”. Vaikka maahanmuutto jakautuu maahamme hyvin epätasaisesti, vaikuttaa se tavalla tai toisella kaikkien elämään.

– Se ei siis ole ”yksi asia”, vaan valitettavasti yhä merkittävämmäksi käyvä poliittinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen ilmiö.

Ilmasto- ja EU-politiikassa seuraukset ovat Suomelle usein huonoja

Ilmasto- ja EU-politiikassa Purra näkee yhtäläisyyksiä, sillä ”usein molemmat tulevat samasta lähteestä”. Molemmissa ”peräänkuulutetaan kunnianhimoa ja rohkeutta, mutta seuraukset ovat ennalta arvattavia ja valitettavan usein maallemme hyvin huonoja.”

– Molemmat edellyttävät sitä, että suomalainen veronmaksaja, yritys tai työntekijä, maksaa yhä enemmän, jonnekin muualle. Molemmat edellyttävät, että me luovumme intresseistämme ja päätösvallastamme jonkun korkeamman hyväksi, olipa siitä meille tai edes tuolle korkeammalle mitään varsinaista hyötyä.

Purran perussuomalaiset ovat tässäkin asiassa realisteja, eivät ympäristövihamielisiä.

– Perussuomalainen huolehtii ympäristöstään ja suomalaisesta luonnosta, puhtaasta ilmasta, vedestä ja maasta. Hän arvostaa elinympäristöään ja muiden ihmisten elinympäristöä. Hän myös tietää Suomen elävän metsistä.

Myös muu puoluejohto vaihtui Seinäjoella

Myös muu puoluejohto vaihtui Seinäjoen puoluekokouksessa tänä viikonloppuna. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Leena Meri, toiseksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Mauri Peltokangas ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Sebastian Tynkkynen. Puoluesihteeriksi nousi varakansanedustaja Arto Luukkanen.

Lue Riikka Purran linjapuhe kokonaisuudessaan Suomen Uutisista.

Tilaa
Ilmoita
guest
105 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minä vaan

Miten Purra on hankkinut kannuksensa jokseenkin korkealle ja jokseenkin nopeasti. 🤔

Tomppa

Persujen puoluejohto näyttää ainakin paperilla muuten hyvältä, mutta ainakin itse olisin toivonut, että Merta ja Tynkkystä ei olisi valittu puoluejohtoon. Leena Meri on ennustajaeukkoihin uskova hörhö, ja Tynkkynen homo populisti, jolla on afrikkalainen miesystävä.

John Quiman

Olkoon Tynkkynen mitä vaan, niin on kuitenkin tehnyt hyvää ja näkyvää työtä mm. netissä.

Tomppa

Tynkkynen ei koskaan kannattanut Oulun valtuustossa Juneksen hyviä ja järkeviä valtuustoaloitteita, koska pelkäsi persujen puoluejohdon nuhtelua. Tynkkynen ei myöskään ottanut minkäänlaista kantaa Simo Grönroosin masinoimaan persujen siivouskampanjaan, jolla ns. etnonationalistit siivottiin puolueen nuorisojärjestöstä. Tynkkynen myös itki vuolaasti krokotiilin kyyneleitä omassa oikeudenkäynnissään, koska uskoi niiden pienentävän tulevaa sakkotuomiotaan. Minusta Tynkkynen on paskahousu sanan varsinaisessa merkityksessä ja vastenmielinen populisti ja opportunisti, joka on valmis myymään periaatteensa mediajulkisuuden takia.

Valkolainen

Eikö mutakulttuuri itse kerännyt kannattaja kortteja homo Tynkkyselle?

Vastustiko Tynkkynen

myös sitä, että tämä ”Junes” vastustaa myös rasismia?

Kata

Niin onko se afrikkalainen miesystävä siis se joka tekee Sebusta huonon?Ihmettelen lausuntoasi.Sebu on saanut Suomessa aikaan sellaista joukkoliikettä ettei kukaan aikoihin!Ja huom!Suomalaisten vuoksi ei kenenkään laittoman siirtolaisen.
Tuonut asiat ESILLE!Rohkea mies ja rehellinen,se merkitsee minulle paljon ei se että on homo kun ei kuitenkaan roiku noissa friikkisirkuksissa mukana.
En ole kuullut Leena Meren ennustusjuttuja,minusta pätevä ja rauhallinen puhuja myös.

Jos meillä on joku populisti niin…Marin,Anderson,Ohisalo,Haavisto,Orpo ja moni muu hyvesignaloija jotka vievät maatamme vain tuhoa kohti muka ”humaaneine” käsityksineen.

N

John Quiman

Vaikka oman kansan ryöstämistä ja piinaamista tuontiongelmilla tuskin voi pitää humaanina.

Kata

Niinpä mutta heille se on humaania.Miten käy meille se on so what…

vesku

oli tänään taas vaihteeksi kuvaa Jyväskylästä,,,oikeussalista,,,jokainen voi päätellä,,, tilastot kaunistuvat,,,,

Kata

Laita linkki niin me muutkin tiedetään onko joku taas kiihoittunut jostakin vai muuta reipasta menoa!

vesku

hei KATA,,,Se oli KESKISUOMALAINEN,,, tai ILTAPÄIVÄLEHDET,,,,

Ilkka Mänttäri

Kun nyt kriittisesti on alettu puhumaan niin joskus tuntuu että olisiko persut, ehkä tietämättään, jonkinlainen varaventtiili ihmisille jotka ovat alkaneet saada tarpeekseen. Varaventtiili laskee painetta ja ehkä mitään suurempaa ei tapahdu. Jos kuitenkin paine nousee nopeammin kuin varaventtiilistä voi paine purkautua, alkaa tapahtua.Keskustelusta päätellen kaikki ei mennyt aivan puhtaasti Persujen puoluekokouksessakaan. No koska se nyt sitten politiikassa menee. Se ainainen kysymys, kuinka paljon tyäytyy uhrata sovinnaisuuden alttarille ennenkuin huomaamattaan on siirtynyt aivan toiseen leiriin. En nyt väitä että olisi jotenkin rikottu aivan selvästi jotakin mutta ajatuksia herättää, katsokaa jos on aikaa. https://www.youtube.com/watch?v=M96zqFzAJ08

John Quiman

Valaiseva video. On vaan kamalan pitkä 🙂

Aika monet tekevät hyvin pitkiä videoita, joita ei yksinkertaisesti ole aikaa katsoa ja jaarittelu voi tuntua kovin hidastempoiselta, jos haluaa vain kuulla asian.

Levelillä on tosin aika paljon katsojia, joten on aika suosittu. Tuotakin on katsonut yli 40 tuhatta ihmistä.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Törmäsin tuohon samaan. Olisi ehkä tiivistämisen paikka mutta kun on liven toisto ilman editointia. Pojat kyllä yrittävät tehdä parhaansa. Kun ensin aloin tuota Leveliä katsoa monikin asia vähän häiritsi. Joskus ne rusinat kuitenkin alkoivat löytyä. Yrittävät olla kuitenkin olla aika vilpittömiä, mielestäni. Laitan joskus menemään tuossa taustalla ja ihminen on sellainen että kun jotakin asiaa löytyy niin sitten se mieli terästyy. Ollaan sillälailla hereillä koko ajan kuin muutkin eläimet, vaikka ei siltä aina näytä.

PSn äänestäjä

Sebu Tynkkysestä kannattaa tehdä euromeppi, osaa kaikenlaista mutta saa kansainvälistä praktiseerausta ja on aktiivinen. Löi Oulussa ulos Sipilän (äänimäärä puolittui 2019 ja ura katkesi). Huhtasaari on nopeasti otettava Poriin johtamaan Satakuntaa
Riikka Purra on nyt Uudellamaalla: ”päivä menee vielä kokonaan median parissa, mutta tiistaina käynnistyy puoluetyö”
Ja to os ta se alkaa (Jussi Koskela, Pohjantähti 1)
https://pbs.twimg.com/media/E80nGZyWUAEuzAc?format=jpg

Missä miehet?

Tynkkynen, Huhtasaari ja Purra.

Vaihtoehdot

Asia on nyt sillä tavalla, että jotain naurettavaa pornokieltoa ajavat sinimustat eivät ole myöskään mikään vakavissaan otettava vaihtoehto. Enkä siitä Turtaisestakaa aivan varma olen myös.
Että siksi perussuomalaiset.

Anonyymi

Eipä ole ihme, että Suomea pidetään rikkaana maana, kun nytkin liikeää tuosta vaan persaukiselta ja velaksi elävältä valtiolta 700 000 euroa 170:n afganistanilaisten hakemiseen tänne. Onko tuo summa pelkkä tilauslennon hinta? Kotouttamisen ja muun elämisen maksamisen hintaa täällä ei koskaan ole osattu laskeakaan tai jos valantehnyt tilintarkastaja on käytettävissä olevista virallisista tiedoista laskenut, se on väärin laskettu. Milloin tämä oman kansan kyykyttäminen, sille valehteleminen ja asioiden pimittäminen loppuu?

Jouni S.

Kyllähän tuo vaikuttaa tilauslennon (-lentojen yms) hinnalta, siis matkaskustannuksia ja voi ehkä sisältää jotain tilapäistä majoitustakin. Ei varmuudella sisällä kotouttamista ja kaikkia niitä yms. kuluja, koska siinä puhutaan sadoista euroista /vuorokausi /pää. Eiköhän järjestöt jo hiero käsiään, kun taas ”bisnes haisee”. Mutta tällähän on työllistävä vaikutus heille ja jotkut myös tienaavat tällä, muuan Käteistä lainatakseni.
Eikä lopu valehtelu ainakaan tämän halllituksen aikana. Ministeri on jäänyt lain rikkomisesta kiinni, mutta meno vain yltyy, varsinainen Pimeyden Isä siis. Kun lisäksi ”oma kansa ensin -ajattelu” on vahingollista, niin mikä ajattelu sitten on hyödyllistä, kun ottaa huomioon, että päättäjät ovat juuri tämän oman kansan valitsemia?
Haittamaahanmuuton kustannukset pystytään kyllä laskemaan, sitä vain ei haluta tehdä, koska niin moni ”päättäjä” ja valtamedia menettäisi uskottavuutensa, ainakin sen kansan löyhyen ”poliitisen muistin” riittämäksi ajaksi. Äänestäjien pitäisi vaatia mm. sen kaltaisia laskelmia ja lukuja päätöksenteon pohjaksi, eikä tyytyä joihinkin vappusatasiin tai epämääräisiin kirjauksiin ennen Koronapaketti-äänestystä, joilla vastuu vain siirretään ”kuulijalle” eli veronmaksajille, siis äänestäjille itselleen.

Ani

Somali tv:n haastattelussa 90-luvun alussa lupasi, että lähtevät heti takaisin Somaliaan kun tilanne siellä sallii. Eivät ole lähteneet muutoin kuin lomailemaan. Miinusvoittoinen maahanmuutto olisi pitänyt aloittaa jo vuosikymmeniä sitten.

Rullattu

Empä usko sillä purran ukko on valtamedian toimittaja, joten pelkkää lumetta kaikki mitä purra ikinä suustaan päästää, joten älkää lampaa uskoko ikinä tuota.

Agentti 2030

Kenties max. kymmenen turvapaikanhakijaa vuodessa olisi parempi kuin nolla, sillä silloin mokutuspuolueet eivät pääsisi syyttelemään että persut eivät halua ottaa ”ketään”.

vesku

Ei olisi uskonut,,,tältäkin palstalta lynkattiin viime päiviin littyvä, neutraali mielipide kirjoitus,,,paljon outouksia tämän päivän maailmassa,,,,

vesku

sorry,,, luulin tai oletin että nuo termit olisivat jo nykypäivää ja lähes arkea,,,,olen hieman ehkä väärässä,,, kiitos,,,

Anonyymi

On se erikoista, että sitten televisiossa saa kaikenlaista alatyylistä esittää. Kirosanat, paska, perse, vittu ja varsinkin tuo viimeinen tuntuu olevan keski-ikäisenkin runsaasti viljelemä suosikkisana. Kansan moraali ja käytöstavat laskevat kuin lehmän häntä ja veronmaksajien pakkorahoittama Yle ei ole vähiten syyllinen.

John Quiman

Ei ole olemassa alatyylisiä sanoja, mutta on sanoja, jotka halutaan määritellä alatyylisiksi. Miksipä ihmisen ruskehtavaa ulostetta ikinä nimittääkin, se on sitä samaa edelleen. Ei se muutu miksikään sanoista.

Kata

Niin opetusministerikin muisti sanoa ääneen suorassa lähetyksessä.(puskapahetta)
Siis o-p-e-t-u-s-m-i-n-i-s-t-e-r-i!!! Ja kansa hurrasi?

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Katariina Pihl
John Quiman

Siitä päätellen kyseinen sana kuuluu nykyään ”sivistyneisiin” ilmaisuihin. Monet ovat niin tohkeissaan ”sivistyneestä” kielenkäytöstä ja heille se ”sivistynyt” kielenkäyttö on aina ollut hovin matkimista. Sitten uskotaan, että ollaan jotenkin ”sivistyneempiä” ja hienompia ihmisiä. Sisäisesti niissä porukoissa on sitten vain tuon kyseisen sanan erilaisia muotoja. Moni kakku päältä kaunis…

fakta homma

Sanaa ”neekeri” kuulee nykyään useammin kuin esimerkiksi 80-luvulla.

Ilkka Mänttäri

Olen jo aikaisemminkin sanonut että neekeri on aina ollut suomessa vain sana joka kuvaa kyseistä rotua, suomessa joskus aika harvinainen, ei siihen ole sisältynyt mitään halventavaa. Puhuvathan jotkut meistäkin valkolaisina. En ota sitä itseeni. Jos nyt sitten joku sanoo että se on haukkumasana Yhdysvalloissa niin mitä sitten. Eläköön kulttuurienväliset eroavaisuudet.

Ariel

Johtuneeko siitä, että neekereitä ei Suomessa tuolloin juurikaan ollut. Ehkä sinä et ollut vielä tuolloin edes syntynyt.

Aapeli

Kyseiset ilmaisut ovat kyllä aivan asiallisia. Suora puhe se on, mikä kannattaa.

Hyvä tavoite

Nykyinen hallitus toimii juuri päinvastoin, nytkin on laittamassa 700 000€ tähänkin lisää. Ai niin muistakaa äänestä SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Kokoomus, jos haluatte lisää tällaista.

Alfo

Hyvä Purra. Rohkea ja selkeä kannanotto. Nykyisenkaltainen maahanmuutto haittalandioista on valtava rasite. Länsimaihin integroitumiskyvyttömät islamilaisista maista tulleet henkilöt ovat vieneet Suomeakin taaksepäin niin turvallisuuden osalta, sivistyksessä kuin talouden saralla. Yksikään maa niitä ei ole onnistunut kotouttamaan joten kokemusperäisistä syistä nollalinja on valttia. Yhden keskiverto somalin hinta Suomelle on 1 000 000 euroa eli miljoona. Afgaanit ja irakilaiset myös ilman muuta pidettävä pois.

epätiedoton

Nolla turvapaikanhakijaa on liian vähän. Jokin negatiivinen luku kuten -10000 olisi hyvä tavoite niin päästäisiin hirviömäisistä totalitaristisista naisten alistajista eroon.

Kaino-Vieno Huttunen

No varmuuden vuoksi talibanin jaloista pakenevat oli valtamediassa jo ristitty siirtolaisiksi….

juu

Siirtolainen tulee laittomasti euroopan rajalle, siinä muuttuu kätevästi taikasanalla turvapaikanhakijaksi. Sitten hänet siirretään Suomeen niin muuttuu kätevästi pakolaiseksi.
Jos sattuu päätymään rikosuutisiin niin muuttuu yhtä kätevästi turkulaiseksi, oululaiseksi jne..

vesku

Muista myös , sana, MAAHANTUNKEUTUJA,,,Kaikki on tietenkin tulkinnan varaisia sanoja,,,esim. AMERIKKAAN Meni 20-30 luvulla SUOMALAISIA TÖIHIN,,, Siirtolaisina,, paperit taskussaan,,,ei maahan tunkeutujina,,,,

Hyvä tavoite

Sitten hänet siirretään Suomeen niin muuttuu kätevästi moniosaajaksi.

Ilkka Forsten

Kabul on ihan siinä Laatokan rannalla, että kyllä tässä siirtolaisista pitääkin puhua. Sukulaiskansa heti Inkeriläisten jälkeen.

Kata

OMG 😀

Suomi kantaa muiden vastuut

”Suomen hallitus päätti laajentaa evakuointeja Kabulista”No tulihan sieltä taas se Haaviston Hattutemppu.

Tornion perintö

Tuo asia oli hyvä tehdä selväksi jo nyt eikä vasta sitten kun Välimerellä kelluu muutama miljoona kumivenettä.
Afrikan pinta-ala on kolme kertaa Euroopan kokoinen, joten siellä on paljon enemmän tilaa ja luonnonaroja.

Hukattu mahdollisuus

Tuolla lausunnolla nyt ei ole mitään tekemistä konkretian kanssa. Se on Riikan henkilökohtainen mielipide.
Kuka huomasi miten se vesitti lausensa seuraavassa lauseessa? ”Puolue, joka ei ole valmis kiristämään suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, ei voi olla perussuomalaisten kanssa hallituksessa”. Eli, tämä tarkoittaa sitä että Persut lentävät seuravastakin hallituksesta pihalle koska muut eivät ole valmiita nollatoleranssiin. Ja silloin muut muodostavat hallituksen ja Persut Riikan ohella ruikuttaa rannalla.
Kannattaisi enneminkin tehdä jotain kuin jaella mielipiteitä. Mutta sitähän politiikka on. Pitää pyrkiä sanomaan mahdollisimman paljon jotain sellasita jota ei tarvitse toteuttaa. Eikä siitä jää kiinni.

Ilkka Forsten

Huomasin saman. Ikäväkseni totean että Purran ulostulo, vaikka olikin hänen eikä puolueen vastaava, muistutti hyvin paljon Antti Rinteen julistusta siitä että jos demarit ovat pääministeripuolue, niin kaikille luvataan tuntuvat korotukset eläkkeisiin. Se mitä hän myöskin sanoi, meni ohi kuin haapana sorsastajalta. ” Jos suomen talous elpyy vähintään 4 % lupaus pitää.”

Rinne tiesi tasan tarkkaan ettei sitä nousua tapahdu, mutta kuulosti hienolta julistaa kuinka huolehdimme omistamme jos vaan pääsemme ” marinoimaan ” eduskunnan istuntosalin.

Vaikka tilanne on nyt tämä, äänestän silti tulevissa vaaleissa PS:n linjausta sillä on tullut aika näyttää niille mussuttajille, ettei KOKO suomi ole vihersosialistista onnea tulvillaan. Kokoomus on tietysti tapansa mukaan kahdella per****ä mäkeä laskeva ryhmä. Se katsoo nyt mitä alkaa tapahtumaan, ja jos PS alkaa saamaan kannatusta roimasti lisää, löytää Orpo kuin taika-iskusta yhtäläisyyksiä heidän ja PS:n näkemysten välillä. Vihreistä ei ole kumppaniksi, eikä liioin demareistaakaan mutta keskusta saattaa nöyrtyä ja Räsäsen saaman myllytyksen jälkeen kristillisetkin voivat kiinnostua yhteispelistä.

Annetaan nyt PS:le niin suuri äänimäärä että se voi valita ketä otetaan ja ketä jätetään. Älkää nyt vaan menkö taas äänestämään kirkkoveneitä ja aku ankkoja, se on sama kuin äänestäisi suoraan vihreitä ja demareita.

Ilkka Forsten

Järjen puutekin on kolme kertaa euroopan kokoinen, ullatus ullatus, euroopassa..

vesku

KATSOKAA PIENI PÄTKÄ MUUTAMAN VIIKON TAKAA,,, KUN AFRIKAN NUORET TRASSELIPÄÄT YLITTÄVÄT 5-7 METRISEN AIDAN GIBRALTARIN MELILLASSA,, eläimellistä,,,,

Anonyymi

Kyllä! Kun karttapallosta katsoo, jossa on oikeat mittasuhteet, Eurooppa on säälittävän pieni. Silti muuttovirta käy tänne tungokseen asti. Mikähän mahtaa olla syy…. Retorinen kysymys, joka ei valitettavasti ole vielä kaikille auennut ja poliitikot tarjoavat kyllästymiseen asti ”kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia”. Kyllä ne köyhät ja onnettomat ovat pakolaisleireillä ja enimmäkseen vanhuksia, naisia ja lapsia, jotka miehet ovat sinne jättäneet lähtiessään itselleen vihreämpää oksaa hakemaan.

John Quiman

Kun kaikki köyhät änkeytyvät Eurooppaan elätettäviksi, ovat lopulta kaikki Euroopassakin köyhiä, koska antavat pois kaiken saamatta mitään tilalle. Muuta kuin elätettäviä ne tulijat eivät juuri voi olla, koska eivät osaa mitään, eikä kulttuurikaan ole vähääkään yhteensopiva. Eivät muutu eurooppalaisiksi tullessaan, eivät halua, eivätkä kykene. Tämä yksinkertainen totuus elämästä on suvakeille ylitsepääsemättömän vaikea, koska se ei mene ideologisesta suodattimesta läpi.

Kun Eurooppa romutetaan ja siitä tulee köyhälä, kuten kehitysmaat, ei ole enää missään varallisuutta ja lopulta ei osaamistakaan siihen, että maailma voisi kehittyä.

Siitä alkaen ympäristöstä huolehtiminen on heikkoa ja luonto kärsii. Saasteet ja roskat leviävät kuten kehitysmaissa tapaa olla. Kukaan ei enää välitä. Tähän vie viherfasistinen unelma.

Kata

Mutta kaikki elävät onnellisina elämänsä loppuun koska kellään ei ole mitään ja suuri resetti toimii ja kummarramme suurelle johtajalle mennen tullen ja palatessa…ja syömme kaalta joka päivä.Omasta pikku pläntistä,se on saatu suurelta johtajalta lahjaksi.
Samaan aikaan toisaalla eliitti syö kaviaaria kimsungsingin kaa loistoristeilijällä.

Näin käy ellei järki voita vai onko enää aikaa järkeilyyn?

John Quiman

Eliitti syö aina gurmeeruokaa kansandemokratioissa, kutsuttakoon niitä millä nimellä hyvänsä. Mikäli viherfasismi saavuttaa tavoitteensa, sitten on hyvä olla oma maapläntti, suuren johtajan armosta tai vaikka hieman omatoimisesti. Siinä vaiheessa varmaan sienien ja marjojen keräämisestä pitää maksaa valtiolle, koska ne ovat valtion omaisuutta.

Kata

Hyvä huomio,taatusti ja jos yrität poimia salaa niin….ehkä hennalaan…

Irmeli

Onnea Riikka Purralle! Ehkä näin persuista poistuu se sovinisti siipi joka ei kunnioita naisia. Tulee mieleen eräs uskonto joka ei myöskään kunniota naisia, mitä eroa??

Puolueeton

Irmeli voisi katsoa sanakirjasta, mitä sovinisti tarkoittaa. Sen jälkeen selvittää ketkä persuista kannattavat yksipuolista ja fanaattistakin käyttäytymistä jotakin toista ryhmää kohtaan, ja Irmelin mukaan ainakin naiset ovat yksi ryhmä.
Tulee mieleen Jukka Hankamäen loistava suomalaisten harhaumia kuvaileva kirja Totuus Kiihottaa. Siinä luku 11. Sukupuolierolla politikoiminen, johti kirjan sensurointiin. Totuus todella kiihotti. Jukka tiesi sen ennalta jo kirjan nimeä valitessaan.

John Quiman

Muutamia vuosikymmeniä sitten puhuttiin sovinistisioista. En kyllä nähnyt sellaisia missään, en edes lihakaupan tiskillä. Siksipä olen harmikseni epätietoinen sen aikaisesta sovinistisiasta. Niistä en ole kuullut pitkiin aikoihin, joten ei niitä kai enää kellään ole.

Ilkka Forsten

Ne katosivat samalla kun ohutläskinen Joulukinkku tuli muotiin.

John Quiman

Kiitos tiedosta. Harmi, että en silloin ymmärtänyt tutustua sovinistisikaan, kun sitä vielä oli.

Ilkka Forsten

Se oli oikeastaan nyhtöpossun ja villikarjun perimää yhdistämällä tuotettu lajike, ja sitä löytyi parhaiten keskikaljabaareista.

John Quiman

Tarkoittanet sellaisia, jotka olutta nautittuaan uhoavat keskenään, että meitä ei akkapossut määrää, olemme karjuja. Aamulla sitten menivät takaisin karsinaan ja ryömivät nöyrinä karsinan valtiattaren edessä korvat luimussa?

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

😀

Ilkka Mänttäri

Porsaita äidin oomme kaikki ….

Ilkka Forsten

Ketkä siihen naisia kunnioittamattomaan siipeen kuuluu ?

Kata

En ole huomannut tuota paitsi muutamien vihervassukokkareiden puheissa.Tuo on myytti joka on synnytetty persujen taakaksi mutta naisia siellä on aina ollut edustajina.Kike Elomaa esimerkiki aika kauan(oliko jo 2011) jo edustajana enkä usko että on sovinismia kokenut.

Ei sen enempää kuin missään muussakaan puolueessa!On vain jotain aina nostettava esiin mikä olisi ”gauheeta”.
Perussuomalaiset on nuori puolue ja se on ”häirinnyt” demareiden ja vihreiden unelmia.Siksi sitä on nimiteltävä vaikka miten ja levitettävä disinformaatiota.

Matti

Onneksi sinne nyt saatiin naispersu! Ehkä näin persuihin saadaan se liberaali ja feministinen siipi, joka kunnioittaa kaikkien lesbojen,homojen ja sateenkaariväen oikeuksia.Halla-aho tai naispersu, mitä eroa??

ilmestyskirjailija

Joidenkin puntit ja helmat kyllä tutisee mikäli Halla-Aho suostuu presidenttiehdokkaaksi. 
Pyytäjistä ei tule olemaan puutetta.

Prozac

No halla-ahon ei tuollaiseen pilipalivirkaan kannata hakea. Liian fiksu kaveri maatalousnäyttelyiden suojelijaksi. Sisäministeriksi sopiva.

John Quiman

Ns. suvaitsevaiset, jotka palvelevat viherfasistista liikettä, eivät tuosta ajatuksesta ilahdu. Siihen ryhmään kuuluvat kaikki paitsi yksi puolue, tai nyt juuri kaksi puoluetta eduskunnassa.

Jiipee

Suut pysyy supussa edelleen koko covid touhusta, ei tälläisellä oppositiolla ole mitään käyttöä.
Tynkkynen 4kk sitte taivasteli rokotepassia, nyt kun se todella tulee, ei pihaustakaan. En ikinä enää äänestä ps.

John Quiman

Mahtaa olla jotain merkittävää painostusta, kun hiljaisuus korvaa avoimuuden.

Jiipee

Anon puolueen 5000 ääntä päivässä kasaan on merkki minulle, ettei kovin moni muukaan ole ps nykymenoon tyytyväinen.

John Quiman

Viime eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saivat 538.000 ääntä.

Anon puolue sai historiallisen nopeasti kasaan tukijansa. Osasyy nopeudelle oli se, että nyt sai jättää puoltavan äänensä digitaalisesti. Jos olisi pitänyt juoksennella paperilappujen kanssa pitkin poikin, olisi se kestänyt kauemmin. Luultavasti olisi ollut joka tapauksessa hyvin nopea verrattuna muihin yrittäjiin.

Ei se ole merkki siitä, että kovin moni ei ole tyytyväinen persujen nykymenoon, mutta se kertoo, että aika moni on tyytymätön. Persut tulevat menettämään ääniä Turtiaiselle, mutta samalla persuista alkaa muodostua maltillisemman näköinen, kun kovemmalla linjalla on oma puolue. Siksipä persut mitä ilmeisemmin saa uusia äänestäjiä niistä, jotka olisivat periaatteessa voineet äänestää persuja, mutta eivät kehdanneet.

Kokonaisuutena lopputulos voi olla, että nuo kaksi puoluetta ovat yhteensä selvästi suurempi kuin mitä persut olivat ennen tuon perustamista. Se olisikin hyvä tulos.

Turtiainen hoitaa kovemman linjan ja persut pehmeämmän, mutta asioissa joita voidaan saada eteenpäin, löytänevät yhteisymmärryksen. Se on hyväksi molemmille.

Ovatko tyytymättömät tyytymättömiä siihen, että persut eivät ole runnoneet läpi asioita, joihin kukaan ei olisi suostunut?

Jiipee

Nyt täytyy ihan tosissaan kysyä että uskotko tosiaan että ps maahanmuutolle voi ikinä yhtään mitään? Eu viimeistään kumoaa päätökset jossei kukaan muu.
Ja koska ps sinnikkäästi haluaa eu:ssa pysyä, on tämä aihe juuri mainitsemasi asia jota koitetaan runnoa siinä koskaan onnistumatta.

John Quiman

Jos nyt olisi kansanäänestys erosta, ero ei voitaisi. Ei kannata puhkua, koska se puhkuminen ei riitä. Pitää pelata kuin shakkia, rauhassa siirto kerrallaan.

Nykyhetkellä ei kukaan voi maahanmuuttopolitiikkaan muuttaa. Persuilla on mahdollisuus jatkossa saada sitä hillittyä, mutta ei pysäyttää haitallista maahanmuuttoa kokonaan.

Turtiaisen puolue ei saa siinä asiassa mitään aikaiseksi, koska se ei löydä vastakaikua muissa puolueissa. Persut ehkä voivat parantaa tilannetta ja parantavat, jos mahdollista.

John Quiman

Ihan sama mitä uskon tai olen uskomatta, saavat aikaiseksi sen mitä saavat. Ei ole yksin heidän vallassaan tuo asia. Jos muista puolueista ei löydy tukea, sitten ei voi tehdä mitään maahanmuutolle. Jos vaatii kamalasti, ei saa mitään. Jos vaatii sen verran, että tilanne edes vähän paranee, on jo yhden askelen paremmalla puolella. Sen jälkeen voi vaatia taas hieman ja jopa onnistua siinä.

Jos haluaa muutosta, pitää sitä kohti pyrkiä pienin askelin, sillä jos vaatii liian paljon kerralla, ei saa mitään. Tulee olla kärsivällinen ja tehdä se, mitä voi, eikä kärsimätön, joka hosuessaan saa mitään tehdyksi. Ei ole takeita, että saa mitään menemään parempaan suuntaan, mutta kärsivällisellä pelillä saa todennäköisimmin jotain aikaiseksi. Kärsimätön ei saa muuta kuin kämmenpohjaa naamalleen, kun kaikki puolueet torjuvat.

Mielestäni on hyvä, jos Turtiaisen puolueesta tulee pysyvä eduskuntapuolue, sillä tarvitaan niitäkin, jotka puhuvat suoraan ja kaunistelematta, jotta siellä ei tehtäisi ihan mitä sattuu.

Ilkka Mänttäri

Luuletko todella että EU voi kumota eduskunnan päätöksen. Jos löytyy tahtoa löytyy myös keinot, mutta kun tuo tahdon löytyminen on ollut olematonta.

Ilmari

Turtiaisen puolueen rekisteröimistä kannatti yli 5000 ihmistä. Se ei kerro mitään siitä ketkä puoluetta tulevat äänestämään.

Ilkka Forsten

5000 ääntä ei ole hallitus, eikä 5000 ääntä tarkoita sitä että Anon puolue nousee pääministeriaitioon. Haloo nyt kuitenkin.

Jiipee

Hirvee usko tuntuu olevan että ps on pelastaja, ei sen enempää kuin anokaan. Maata kun johdetaan muualta, on aivan sama kuka ministerinä istuu.

John Quiman

Tanskassa on onnistuttu tiukentamaan linjaa. Pitäisi onnistua Suomessakin yhtälailla.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Se ei ole lähellekään sama kuka siellä istuu. Jos Tsekissä, Puolassa tai Unkarissa istuisi Ohisalo ja Marin, mitä luulet että ne maat olisivat pullollaan ? Ja ennen kuin vastaat mitään sanomalla ettei esimerkiksi Unkari ole Suomi, niin todetaan ettei olekaan ,mutta se on myöskin EU maa.

Jiipee

Kyllä, mutta mailla on alusta asti ollut tiukka linja, suomella päinvastoin. Siinä on vinha ero.

Ilkka Forsten

Mutta nythän siihen juuri muutosta ollaan hakemassa. Ei kannata jäädä ajattelemaan että mikään ei voi muutua enää miksikään. Ei tätä shittiä ollut vielä 1980 luvun lopussa, ja siitä on suht lyhyt aika kun se kokoomuskin vielä julisti koti,uskonto,isänmaa teesejään.

Vihersosialistit haluvatkin juuri sitä että ihmiset erehtyisivät olettamaan kaiken olleen tätä samaa sukupolvien ajan. Jos he synnyttivät suomeen ongelman, se on myöskin korjattavissa. Viimekädessä EU ei voi mitään kun muutos alkaa tapahtumaan. Sillä ei ole edes omaa armeijaa jolla uhata yhtään mitään.

Armeijassa oli sanonta. Tappaa eivät uskalla ja paksuksi eivät saa, joten mitä ne mahtaa ? Jos katsoo kuinka läpi euroopan ihmisten mitta alkaa täyttymään, on selviö ettei mokutus ole lopullista. Se voi päättyä hyvinkin nopeasti ja rajulla tavalla, eikä välttämättä parlamenttarismiin nojaten.

Kata

Unkari ja muutkin Visegrad-maat ovat onnistuneet.Ei EU määrää itsenäistä valtiota vaikka mitä ursylä syöttää.Tai meidän sannukka.
Kuulostat siltä että olet valmis lannistumaan?Mun isäni ei lannistunut vaan vietti nuoruutensa(5 vuotta) pitääkseen ne Suomen rajat ja nyt ollaan valmiita luovuttamaan suosiolla kun joku entisen DDR:n anzelä määrää?
Järjetöntä.Silence of the lambs.

Jiipee

En ole lannistunut, kun odotat äänestämältäsi puolueelta ulostuloja kotomaan nykytapahtumiin, ja saat sitä samaa jargonia mitä ps on kylvänyt viimeiset vuodet, ei se paljoa lämmitä. Yhtäpaljon harmittaa se, että ps vaikuttaa olevan sama vaientamisen ilmapiiri kuin muissakin puolueissa.
Vai onko tosiaan ps kannattajienkin ainoa agenda maahanmuutto?
Ketään ei ihmetytä että yhtäkkiä ps onkin valtamedian mieleen jne? Syytä olisi pistää merkille sekin.

persu

PS valtamedian mieleen? Johan vitsin murjaisit, et ole sitten paljon uutisia tänäänkään katsellut?
Tosiasia on, että tämä uusi ”koronarealistien” puolue ei tule ylittämään piilevää äänikynnystä, D’Hondtin matematiikka pitää huolen siitä. Hyvällä tuurilla Ano saattaa päästä mesomaan itsekseen eduskuntaan.
Toinen tosiasia on, että niin kauan kuin PS (+ KD) eivät saa yli 50% äänistä, kompromisseja joutuu tekemään jos hallitukseen mielii, koska muut puolueet ovat mitä ovat kokoomusta myöten.
Eniten kannattaisi miettiä, miksi ihmiset äänestävät sitkeästi vuodesta toiseen Suomelle haitallisia puolueita. Syy voisi löytyä valtamedian ja opetuslaitoksen suunnalta…

Ilkka Forsten

Niin totta puhut. Monet ei oikein ymmärrä mitä arkipolitiikan tekeminen on. Se ei ole sanelemista vaikka vihersosialistit sitä nyt koittavatkin runnoa läpi. Se on kompromisseja, joita itse en kyllä erikoisemmin kunnioita, mutta tajuan niiden merkityksen. Tekemällä nyt politiikkaa joka tarjoaa mahdollisuuden ottaa valta omiin käsiin, luodaan pohja sille että se lopullinenkin valta otetaan kyselemättä muiden mielipidettä.
Jopa Itävaltalainen taidemaalari ymmärsi alkumeuhkaamisen jälkeen, ( Landsbergin vankilassa ollessaan ) miten tärkeää on mielikuvien markkinointi. Hän muuttikin kurssia, ja ylläpiti ajatusta että hän kunnioittaa nyt lakeja, toimii parlamenttarismin sääntöjen mukaan ja suvaitsee erilaiset näkökulmat. Kun valta lopulta betonoitiin puolueelle, tulikin toinen ääni kelloon.

Jos PS nyt ottaa hiukan askeleita lähemmäs hallituspuolueiden näkökulmaa, se ei tarkoita että he alkavat rummuttamaan samaa gumbayaa vaikkapa ensivaalien jälkeen. ME olemme se tekijä joka ratkaisee mitä tulee tapahtumaan. Jos usko ei riitä nyt, sitä ei ole myöhemminkään.

Vaihtoehdot

Suomessa on vain 5,5-miljoonaa asukasta, 5000 on aivan onneton määrä että alkaisin hehkuttaa Turtiaisen puolesta tässä vaiheessa. Prosentteina tämä on 0,09% kansalaisista, eli sama kuin kärpäsen…
Tosiaan jos äänestys oli digitaalinen, niin ei mikään ihme jos päivässä sai 5000-tukijaa. Varsinkin kun on enemmistö someissa nykyään ja siellä mainostaa. Saahan jotkin adressitkin nopeasti allekirjoituksia myös, eli tämä ei kerro mitään kuten John Quiman totesi.

John Quiman

Juu, ei ole monta, mutta nopeus kertoo, että löytyy kannatusta. Se ei vielä kerro, jos tulee ääniä, mutta arvelisin, että ainakin yhden edustajan tulevat saamaan. Uskoisin, että pitkällä tähtäimellä saattavat saada muutaman, enintään kymmenen, jos menee loistavasti. Mitä huonommaksi Suomen tilanne menee, sen enemmän se tulee saamaan kannatusta, sillä silloin löytyy aika paljon niitä, jotka äänestävät suorasanaista ja rajumpaa linjaa.

Ilkka Forsten

Kokoomus tarjoaakin sinulle vaihtoehdon ja saat somalit naapuriksi, koska työvoimavaje on yhä niin akuutti ilmiö.

Jiipee

Itse olen valinnut asuinpaikkani ja maaplänttini niin että rohkenen epäillä somalin muuttavan tänne.

Ilkka Forsten

Asut siis naapurissani.

Jouni S.

Siinähän se on Nykysuomen kokon kuva, kun Somaliasta tuleva työvoimavajeen paikkaaja muuttaa kantasuomalaisen työttömän naapuriksi.
Ideaa saa vapaasti käyttää poliittisen satiirin tms aineksena!

John Quiman

Maahanmuuttopolitiikan raju kiristäminen sosiaaliturvapaikanhakojoiden kohdalla on ehkä tärkein asia Suomelle. Nolla on hyvä tavoite sekin, mutta mieluummin aika hyvä miinusmerkkinen olisi paras, siis runsaasti oleskelulupien peruuttamisia, kansalaisuuksien peruuttamisia ja tehokas karkotussysteemi niille, jotka eivät halua mennä vapaaehtoisesti. Bileet on loppu ja sossun valomerkki annettu, siis ei ole enää sossun tarjoilua.

Maahanmuutto nykyisellään on hyvin pitkäaikainen haitta ja merkittävä sellainen. Katsoo vaan Ruotsista esimerkkiä, kun suurin osa naisista ei enää uskalla mennä yksin ulos iltaisin. On alueita, joilla kanta.asukkaan ei kannata mennä, jos haluaa selvitä terveenä jne. Kun tuota rataa mennään, alkaa asian korjaaminen olla kovan takana, kovan linjan takana, jopa niin kovan, että nykyhetken poliitikot eivät edes pysty siihen.

Pitkällä tähtäimellä, jos maa pilataan ”turvapaikanhakijoilla” ja ”humanitaarisen” oleskeluluvan saaneilla, ei suomalaisten koti ole enää suomalaisten koti, vaan hyväksikäyttäjien paratiisi, jossa suomalaiset maksavat sen hyväksikäytön ja kaduilla turvattomuus rehottaa. Myöhemmin ne hyväksikäyttäjät nousevat enemmistöksi ja hallitsevat ensin kaupunkeja, sitten koko maata.

Terve itsepuolustus tajuaa torjua keinolla millä hyvänsä tuon valtauspyrkimyksen, jota toteutetaan suurimääräisellä hyödyttömällä ja sopeutumattomien sekä elätettävien maahanmuutolla. Jos sitä ei pysäytetä, he ovat seuraava isännät Suomen maassa, vai muuttaneetko maan nimen Suomistaniaksi.

Kaikkia muita asioita on helpompaa korjata jälkeenpäin. Tuota on erityisen vaikeaa korjata jälkeenpäin ja se on riski suomalaisuuden olemassaololle.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Äärioikeiston kuolemanpartioita on ehdotettu Oulun suunnalla.

John Quiman

???

Ilkka Forsten

J. Lokka valtuustopuheessaan toi ilmaisun julki, mistä olen kyllä kiitollinen hänelle, sillä vaikka sanonta oli omalla tavallaan läppä, siihen sisältyi ihan yhtä hyvä pointti kuin valtuuston esitykseen jostain kotouttamishankeesta mihin rahaa palaa ilman järkevää perustetta.

Ei jatkoon

Hohhoijaa, valeoppositio jatkaa räksystystään. Mitään ei tapahdu, paitsi Suomelle ja suomalaisille haitallisia asioita.
Kukaan muu ei oikeasti uskalla avata suutaan paitsi A. Turtiainen. Liikaa pelkäävät hyväpalkkaisen suojatyöpaikan menetystä seuraavissa (vilpillisissä) vaaleissa.

John Quiman

Turtiainen puhuu kyllä ihan asiaa, mutta tavalla, joka ei helposti saa eteenpäin mitään. Jos haluaa kaiken heti, ei saa mitään. Jos osaa vähitellen ottaa asian kerrallaan, askel kerrallaan, saattaa päästä perille.

Turtiaisesta on kyllä hyötyä, koska hän nostaa kissan pöydälle ujostelematta ja kaunistelematta. Toivottavasti hän saa niin paljon kannatusta, että pysyy eduskunnassa jatkossakin.

Ilkka Forsten

Teetkö useinkin propagandahommia viherkommunisteille ?

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Jiipee

Naurettava kommentti, luitko edes sitä, missä näit viitteitä viherkommunismiin? Itse en niitä nähnyt.

Ilkka Forsten

Kommenttini ovat usein naurettavia, mutta se vaatii vähän hoksaamista.

John Quiman

Olen koettanut löytää hoksottimia, mutta mistään ei ole löytynyt. Alan nyt kehitellä hoksottimia, koska uskoisin, että niille riittää markkinoita. Ongelmaksi voi tosin muodostua, että ne jotka tarvitsisivat niitä, eivät hoksaa niitä ostaa.

Prozac

Politiikassa pitää edetä hitaasti, ja kärsivällisesti. Jos aikoo saada tuloksia aikaan. Ano voi tietysti uhota minkä ehtii, mutta saako sillä isommassa kuvassa jotain aikaan? Vääränlaisella meuhkaamisella pelaa vain vihervasureiden pussiin.