Eurooppa Politiikka

Puolan pääministeri: ”Tarvitsemme kansallisvaltioiden Euroopan, emme Euroopan liittovaltiota”

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki. Kuva Puolan hallitus.
Puolan pääministerin mukaan Ranskan presidentin visio Euroopan liittovaltiosta on irrallaan reaalimaailmasta.

Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin mukaan Ranskan presidentti Emmanuel Macronin visio Euroopan liittovaltiosta ei ole kansojen tahdon mukainen ja on irrallaan reaalimaailmasta.

Hän näkee, että ainoa realistinen tapa eurooppalaisen yhteistyön kehittämiseksi on luoda kansallisvaltioiden Eurooppa, eikä hän ole lainkaan vakuuttunut yhteisten eurooppalaisten arvojen tarpeellisuudesta. Erot kulttuurien, kielten ja maiden etujen välillä saavat aikaan sen, että Euroopan Yhdysvaltoja ei tule koskaan olemaan.

Pääministeri Morawieckin mukaan Ranskan ei ole koskaan tarvinnut kärsiä kommunismista siinä määrin kuin Puola on joutunut kärsimään. Juuri tämä synkkä kommunistisen diktatuurin ajanjakso maan historiassa aiheuttaa voimakkaan tahdon säilyttää maan kansallinen identiteetti ja saa aikaan vastustusta Euroopan liittovaltiota kohtaan.

Puola on ollut erittäin johdonmukainen kansallismielisessä politiikassaan. Maa on muun muassa kieltäytynyt EU:n painostuksesta huolimatta ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita muslimimaista, sillä maa ei näe mahdolliseksi neuvotteluita maan turvallisuudesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa