Eurooppa Politiikka Uutiset

Puolasta lisää ammuksia Ukrainaan

Pixabay

Euroopan Unioni rahoittaa puolalaisen Dezamet- yhtiön ammustuotannon lisäämistä. Yhtiön tuotannolla tuetaan Ukrainaa sodassa Venäjää vastaan.

EU:n rahoittamasta ammustuotannosta kertoi lauantaina Puolan pääministeri Mateusz Morawicki.

Dezamet- yhtiö aikoo palkata tuhansia uusia työntekijöitä ammusten tuotantoon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Aiemmin tällä viikolla EU hyväksyi kolmiportaisen suunnitelman, jolla EU-maat yhteistyössä toimittavat ammuksia Ukrainalle. Eurooppalaisen ammustuotannon lisääminen on yksi osa hyväksyttyä suunnitelmaa.

Ruotsin teollisuus tulee osallistumaan ammusten tuotantoon. EU-komissaari Thierry Bretonin odotetaan neuvottelevan ammustuotannon kasvattamisesta vieraillessaan Ruotsissa huhtikuussa.

Ruotsi on eräs maailman suurimmista sotatarvikkeitten tuottajista.

Lähde SVT

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
n/a

Milloin EUsta tuli sotilasliitto?

Ilkka

24.2-2022. Siinä täsmällinen päivämäärä.

Ilkka

Eikö olekin huvittavaa kun ruotsi on yksi maailman suurimmista sotatarvikkeiden tuottajista, mutta ei osaa sotia mitään sotaa. Maan historian aikana ei ole käyty yhtään tappelua niin etteikö mukaan olisi vedetty muitakin kansallisuuksia. Omatoiminen sotiminen ei ole osa ruotsin historiaa vaikka suurvalta on ollutkin.

John Quiman

Niin, viimesotien aikana Ruotsi erikoistui rahan tekemiseen toisten sotimisilla. Tulihan sitä fyffeä siinä aika reippaasti ja sillä luotiin Ruotsiin korkea elintaso, joka näkyi käytännössä vielä 70-luvulla, mutta myöhemmin erot ovat tasoittuneet, eivätkä ole enää niin silmiinpistäviä.

Uusimmat uutiset