Eurooppa Maahanmuutto

Ranskalaiseen departementtiin saapuneista alaikäisistä pakolaisista 80 prosenttia on osoittautunut täysi-ikäisiksi – nyt testataan kaikki

Conseil Général de la Côte-d'Or. Kuva Erkethan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Burgundissa Ranskassa sijaitseva departementti Côte-d’Or on paljastanut, että yli 500 alaikäiseksi itsensä ilmoittaneesta pakolaisesta vain 20 prosenttia oli todellisuudessa alaikäisiä.

Le Bien Public -julkaisun mukaan vuonna 2019 Côte-d’Or:n departementtiin saapuneista pakolaisista 523 väitti olevansa alaikäisiä, mutta tarkemmat tutkimukset osoittivat, että vain sadan tapauksessa ilmoitettu ikä piti paikkansa.

Côte-d’Or:n aluehallintoneuvoston puheenjohtaja Francois Sauvadet, prefektuurin pääsihteeri Christophe Marot sekä yleinen syyttäjä Eric Mathais allekirjoittivat sopimuksen, joka vaatii kaikkien alaikäiseksi itsensä ilmoittaneiden pakolaisten käyvän läpi testit, joissa heiltä otetaan sormenjäljet ja heidät valokuvataan.

– Tavoite on tunnistaa nuoret, jotka ovat oikeutettuja lastensuojeluun, sekä estää henkilöitä kokeilemasta onneaan useassa departementissa, puheenjohtaja Sauvadet totesi.

Côte-d’Or:ssa tehty havainto on linjassa muiden Ranskan departementtien kokemusten kanssa. Joulukuussa 2018 Puy-de-Dômen departementissa havahduttiin siihen, että siellä asuvista yli 600 alaikäisestä pakolaisesta vain neljännes oli todellisuudessa alle 18-vuotiaita. Vuonna 2018 departementti käytti 600 pakolaisen ylläpitoon 6,5 miljoonaa euroa.

Joskus alaikäiseksi itsensä ilmoittaneet turvapaikanhakijat eivät ole lähelläkään täysi-ikäisyyden rajaa. Keväällä 2019 kaksi miestä yritti saada turvapaikan Ranskasta kertomalla olevansa yksintulleita alaikäisiä pakolaisia.  Molemmat väittivät Angoulêmen poliisille olevansa alle 16-vuotiaita saadakseen etua alaikäisyydestään.

Yksi miehistä väitti olevansa Malista Afrikasta, ja hän osoittautui testeissä 21-vuotiaaksi. Toinen mies oli hänen esittämänsä syntymätodistuksen mukaan Guineasta, ja miehen iäksi paljastui 47 vuotta sen jälkeen, kun hänen sormenjälkensä yhdistettiin passiin, jota mies oli käyttänyt Espanjaan saapumisensa yhteydessä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit