Eurooppa Rikos

Ranskassa naisvirkailijan murhannut tunisialainen huusi ”Allahu akbar” – tapausta tutkitaan nyt terroritekona

Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tunisialaismies hyökkäsi perjantaina naispuolisen poliisin hallintovirkailijan kimppuun Rambouilletissa Pariisin liepeillä. Mies puukotti veitsellä kaulaan naista, joka menehtyi vammoihinsa. Nyt on käynyt ilmi, että vastoin aiempia tietoja kyseessä saattaa olla islamistinen terroriteko. Hyökkäyksensä aikana mies huusi muslimien taisteluhuutoa ”Allahu akbar”.

Pariisin poliisi menetti kollegan, joka oli työskennellyt hallinto-osastolla vuodesta 1993 alkaen. Samalla kaksi lasta menetti äitinsä, kun 49-vuotias nainen kuoli puukkohyökkäyksessä saamiinsa vammoihin. Vastoin aiempia tietoja tapaus luokitellaan terroriteoksi.

Tekijää kuvaillaan 36-vuotiaaksi maahanmuuttajaksi, joka saapui Ranskaan vuonna 2009 Tunisiasta ja sai pysyvän oleskeluluvan vuonna 2019.

Ranskan terrorismin vastainen syyttäjä on nyt ottanut vastuun tutkinnasta.

Poliisiliiton virkamies Francois Bersani sanoi, että hyökkääjä livahti rakennukseen ja huusi sitten ”Allahu Akbar”, joka tarkoittaa arabiaksi ”Jumala on suurin”.

Hyökkääjä ei ole aikaisemmin ollut poliisin tai terrorismin vastaisten viranomaisten tiedossa, ja hän oli äskettäin muuttanut Rambouilletiin Val-de-Marnesta.

Presidentti Emmanuel Macron kommentoi tapausta perjantai-iltapäivällä ja sanoi muun muassa, että ”taistelussa islamistista terrorismia vastaan ​​emme anna tuumaakaan periksi”. Useat ranskalaiset ministerit ovat kutsuneet tekoa ”pelkurimaiseksi ja barbaariseksi”.

Ranskan kansallismielisen Kansallinen liittouma -puolueen johtaja Marine Le Pen myös ilmaisi tiedotusvälineille vastenmielisyytensä terrori-iskua ja sen taustalla olevia islamistisia motiiveja kohtaan.

Lähteet Kansalainen, Daily Mail.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit