Kotimaa Rikos

Romanialaissiirtolaiset häiriköivät Keravalla ja varastelevat omaisuutta – ”Näissä on takana jokin isompi organisaatio”

Kuva Shutterstock.

Romanialaisten siirtolaisten aiheuttama piina Keravalla ei ota laantuakseen.

Asemansillan Nesteellä Keravalla oleilee aggressiivinen miesjoukkio. Miehet ovat lähes yksinomaan romanialaisia. Miesjoukko on häirinnyt huoltoaseman naisasiakkaita muun muassa tuijottelemalla tiiviisti, mutta joukkion aiheuttama häiriö ei ole jäänyt seksuaaliseen häirintään.

Heinäkuisena yönä kotinsa pihamaalla ollut keravalaismies kuuli auton ääntä. Sitten autokatoksesta alkoi kuulumaan ”ulkomaan pulinaa”.

Katoksessa tutkittiin paikkoja ja heiteltiin tavaraa romanialaisilla kilvillä varustetun auton takaluukkuun. Keravalaismies vaati suomeksi omaisuutta takaisin, jolloin varkaat vastasivat englanniksi ”sorry, sorry”. Sitten autokunta pakeni kiireesti paikalta.

Keravalaismies jäljitti auton Asemansillan Nesteelle, jolloin kuljettaja säikähti ja auto lähti karkuun. Keravalaismies lähti hetkeksi tuloksettomaan takaa-ajoon.

– En viitsinyt omalla autolla blokata ettei aja kylkeä sisään.

Sama autokunta oli kohta uudelleen Asemansillan Nesteellä, ja tällä kertaa keravalaismies onnistui saamaan romanialaisilta autokatoksesta varastettua tavaraa takaisin.

Tapahtumien jälkeen romanialaiset hylkäsivät auton moottoritien varteen, jossa auto oli koskemattomana yli viikon.

Samaan aikaan täsmälleen saman näköinen auto liikkui Asemansillan Nesteen pihalla, mutta eri aikoina eri kilvillä. Keravalaismies epäilee, että liiga käyttäisi useita rekisterikilpiä tunnistamisen vaikeuttamiseksi ja kiinni jäämisen välttämiseksi.

Romanialaiset pikkurikolliset tuntuvat ottaneen Asemansillan Nesteen tukikohdakseen. Tavaraa on nähty siirrettävän romanialaisautosta toiseen, joskus jopa suomalaisilla kilvillä olevaan autoon.

– Siellä on ollut pakettiautoja joissa on ollut romanialaisen näköisiä tyyppejä. Takaluukut auki ja tavaraa kannetaan sisälle.

Mies arvelee, että jotkut romanialaisista asuvat Nesteen lähettyvillä olevissa kerrostaloissa.

– Kun narautin romanialaiset, yksi puhui hieman suomea.

Loput taas olisivat saapuneet Suomeen nimenomaan rikollisuus mielessään.

– He näyttävät pitävän lapsia ympärillään, jotta toiminta näyttäisi viattomalta, mutta eiköhän kaikki meistä tiedä, etteivät romanialaiset tule Suomeen ”kivalle kesälomareissulle”.

Romania on EU-maa, joka on liittymässä avoimien rajojen Schengen-alueeseen. Asia herättää keravalaismiehessä ristiriitaisia tunteita.

– Ei sieltä tarvitsisi tulla minkään näköistä porukkaa. On kerjäläisiä ja vaikka mitä. Veikkaan, että näissä on aina takana jokin isompi organisaatio. Asia ei ole aina sitä miltä se jonkun silmään saattaa näyttää.

Keravalaismies on ottanut useasti yhteyttä poliisiin. Poliisia on pyydetty kiertelemään Asemansillan Nesteen tietämillä, josko tilanne alueella rauhoittuisi. Pyynnöt eivät kuitenkaan ole tuottaneet toivottua tulosta.

– Vähän välinpitämättömiä poliisit ovat. Sanoivat vaan, että kun ei ole todisteita, ei voi ratsata autoja.

Keravalaismies ei halua nimeään julkisuuteen, sillä varma ei voi olla, etteikö julkisuutta seuraisi kosto.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa