Eurooppa

Ruotsalainen pettynyt kommunisti: ”Maahanmuutto rikkoo yhteiskuntasopimusta!”

Kuvituskuva. Jonas Sjöstedt, entinen Vänsterpartiet-puolueen puheenjohtaja. Kuva Shutterstock.

Ruotsalainen Joe Nilsson pitää itseään edelleen kommunistina, mutta uskoo, että vasemmistolle on yhä enemmän ominaista lahkolaisuus ja identiteettipolitiikka, jossa painopiste on rodussa ja sukupuolissa. Ennen kaikkea hän uskoo, että vasemmisto on ollut täysin kykenemätön käsittelemään maahanmuuttokysymystä, mikä sai hänet eroamaan kommunistisesta puolueesta. Häen mukaansa vasemmistosta on tullut ”globalistien tottelevainen ja tiedostamaton juoksupoika”.

Joe Nilsson kertoo Nya Tider -julkaisun haastattelussa kutsuneensa itseään kommunistiksi koko elämänsä. Hän on kuulunut kommunistiseen puolueeseen, mutta nyt Nilsson on päättänyt jättää vasemmiston.

– Tekijöitä oli monia, mutta lopullinen tekijä oli se, että kommunistinen puolue ei ole kyennyt käsittelemään ja orientoitumaan tärkeimmässä ksymyksessä, maahanmuuttokysymyksessä. Se oli viimeinen niitti, mutta on myös monia muita asioita.

Joe uskoo, että vasemmistolle on nykyään tunnusomaista lahkolaisuus ja haluttomuus vakiinnuttaa asemaansa tavallisten ihmisten keskuudessa.

Lisäksi sukupuoleen ja rotuun keskittyvä identiteettipolitiikka on vallannut uusvasemmistossa koko ajan enemmän tilaa ja saanut ihmiset unohtamaan luokkakäsitteen.

– Olemme unohtaneet oikean vasemmistopolitiikan, elämän parantamisen ja tavallisten, yksinkertaisten ihmisten aseman edistämisen yhteiskunnassa.

Keskittyessään identiteettipolitiikkaan, uusvasemmisto ei enää muita haastaa ylempää luokkaa.

– Voi olla erilaisia ​​näkemyksiä siitä, miten se tulisi tehdä ja mitkä osat ovat tärkeimpiä. Mutta nyt siitä [vasemmistopolitiikasta] on tullut jotain muuta, pettynyt kommunisti sanoo.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit