Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsi hoitaa Ukrainassa haavoittuneita sotilaita

Kuva: Wikimedia Commons/Vitaly V. Kuzmin.

Viisi haavoittunutta ukrainalaista sotilasta siirretään tiistai-illan aikana hoitoon Karoliiniseen sairaalaan Tukholman ulkopuolella sijaitsevaan Solnaan.

Tähän saakka Ruotsin sairaalat ovat hoitaneet vain Ukrainassa haavoittuneita siviilejä.

Sairaalan edustaja ei potilaitten yksityisyyden suojan vuoksi kerro tarkemmin, millaisia vammoja hoidettavilla sotilailla on. Todennäköisesti kyseessä ovat raajoihin tulleet haavat, nykyaikaisten suojaliivien ja -kypärien suojatessa päätä ja torsoa.

Karoliininen sairaala on yhteistyössä Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon kanssa kartoittanut sotilaiden hoidon aiheuttamaa uhkaa sairaalalle, mutta uhka arvioidaan pieneksi.

Ruotsin lukuisat ampumavälikohtaukset ovat Karoliinisen sairaalan edustajan mukaan todennäköisempi riskitekijä, kuin haavoittuneiden sotilaiden hoitaminen Ruotsissa.

Lähde SVT

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

Siis yksittäiset maat saavat itse päättää ottavatko ydinaseita alueelleen.
“Every country is free in the nuclear field to deploy or not to deploy such weapons.We are not talking about setting up some principle restrictions on the possible actions of the alliance.”

ike

Ajattele nyt vähän miten Nato voisi toimia jos se ensikädessä ilmoittaisi että suomeen ja ruotsiin ei ydinaseita tule. Venäjä kuitenkin ilmoittaa että se on sen normaaliin sotilastoimintaan kuuluva vaihtoehto. Täytyy ymmärtää että kiristyksestä ei tule koskaa mitään hyvää. Jos siihen suostutaan niin se vaan jatkuu ja jatkuu. Ei tässsä nyt kovin isoa eroa ole valtioiden kiristyksellä tai yksittäisten kriminaalien toimintatavoilla. Kierre täytyy katkaista heti alkuunsa.

Yrjö

Suomennettuna tuo tarkoittaa sitä, että Nato on valmis toimittamaan meille ydinaseita, jos meidän Zelenskit niitä haluaa.

juu

Hirveä saavutus sen jälkeen kun Ruotsi on ottanut maahansa miljoona valepakolaista joiden takia maa on toiseksi vaarallisin maa koko euroopassa.
Ukraina taitaa olla tällä hetkellä vähän vaarallisempi?

Kansalaisen verkkokauppa