Eurooppa Politiikka Talous Uutiset

Ruotsi tukee Venäjää 40 miljoonalla eurolla

pääjohtaja Carin Jämtin, SIDA kuva: Fredrik Persson

Venäjä saa Ruotsilta rahatukea aiemmin sovittuihin projekteihin, huolimatta Ukrainan konfliktista.

Ruotsin instituutilla sekä Kansainvälisellä kehitysyhteistyön keskusvirastolla SIDA:lla on Venäjällä useita projekteja. Projektit jatkuvat ja Ruotsi rahoittaa niitä 389 miljoonalla Ruotsin kruunulla eli noin 40 miljoonalla eurolla.

Ruotsalaisten kehitysyhteistyöprojektien Venäjällä on suunniteltu jatkuvan vuoteen 2024.

Emme ole saaneet Ruotsin ulkoministeriöltä ohjeita keskeyttää tukien maksaminen, kertoo SIDA.

Järjestö ilmoittaa sopeuttavansa toimintaansa tilanteen mukaan.

Lähde: SVT

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
unto

Venäjä on muinoin ruotsalaisten perustama.

juu

Niin nyt menee miljardi tolkulla rahaa uktainaan, kukaan ei kyllä jälkeenpäin kysele, mihin ne rahat on päätynyt. Kysehän on vaan yhdestä maailman korruptoituneimmista maista.
Länsimaiden poliitikot ostaa taas muiden rahoilla hyvää omaatuntoa.

Lieväasteinen

Tässä on Ruotsi-uutinen liittolaisilta:

https://pt-media.org/2022/02/26/ruotsiin-saapuu-80-sotalasta-ukrainasta/

Suurin piirtein: Ruotsiin saapui 80 oikeaa sotalasta, turvapaikka-aktivistit hiljaisina. Lapsille ei haeta turvapaikkaa, vaan ne palautetaan Ukrainaan heti kun tilanne rauhoittuu.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Sebalus

Siis hetkonen. Miten tällä asialla on mitään tekemistä Ukrainan tilanteen kanssa? Ei Ruotsi maksa Venäjälle, eli Putinille tuota rahaa. Se menee kansainväliseen kehitysprojektiin. Voi hemmetti jätkät, koittakaa nyt käyttää päätänne välillä.

mr.rock and roll

sulla kun ei oo päätä,ni me yritetään käyttää.

ike

Olisiko nyt sitten aika vaihtaa hallitusta. No Ruotsi on aina oikeassa, mamutuksen suurvalta kun on. Katsotaan nyt siten kuinka kauan. Propaganda on vielä kovempaa kuin suomessa. Tuntuu että ruotsissa alkaa kyllä tapahtumaan, en tosin tiedä koska. Nähtäväksi jää missä vaiheessa. Oma veikkaukseni on että putoaa aika paljon korkeammalta kuin Suomi. No tietenkin meitä alemmaksi on vaikea päästä, jos ajatellaan kansan kusettamista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
murre riepunen

Tästä urotyöstä Ruottalaiset ovat taatusti ylpeitä, voittavat jopa Suomen typeryydellään, joskin nippa…nappa.

Busines on busines

No katsos, tällä tavalla ne nappaaa businekset suomalaistenkin nenän edestä. Ihan niinkuin Tesco nappari Venäjä markkinat Valion nenän edestä. Kun valion pikku-piliset johtajat laski housuihinsa jonkun obaman vaatiessa pakotteita.

Piikkilampaat

Sinä se varmaan möisit koko sukusi ryssille, millään muulla ei ole väliä.
Sinun kaltaiset on niitä jotka on myyneet ryssille Suomessa alueita joka puolelta.

Busines on busines

En minä nyt sukuani möisi, niistä saa niin huoon hinnan.

Mutta olisin mieluusti myynyt Valion tuotteita jottei Riihimäen tehtaan tarvisi tehdä tappiota. Pakotteet kun tulivat sen kannalta pahimpaan mahdollisen aikaan. Nyt sielä kärkkyvät jo jenkitkin kilpaa Iso-Britanian kanssa. Montako työtönt tuli?

Ja kuka muistaa Helsingistä Ekströmin? Vanha perinteikäs perhefirma. Samoihin pakotteisiin tyssäs senkin liikevaihto ja konkurssi tuli että pamahti. No, Ranskalaiset ottivat Perkinsin varaosa- ja moottorimyynnin suoraan itselleen. Suomi pudotettiin välistä pois ja ranskalaiset tekevät nyt kovaa tulosta. Montako työtöntä tuli?

Entäs sitten saksalasiet firmat? Merkel ilmoitti Obaman pakotteisiin että ”meidän tuotteita voi ostaa kolmansien maiden kautta. Siksi me myymme niinkuin ennenkin”. Ja kauppa jatkui katkeamattomana. Kuten se jatkuu nytkin.

Suomalaiset on vaan niin tyhmiä että kun joku ihminen jossain jotain sanoo niin täälä ollaan kannikat yhdessä ja seisotaan asennossa. Eikä edes haluta tietää kun muut menee ohi vasemmalta ja oikealta ja nauraa meille.

kasimir

Miksi Ruotsi (ja varmaan Suomikin?) ylipäätään tukee modernia yhteiskuntaa ja rikasta maata kehitysavulla? Rahat varmaan päätyy tuolla diktatuurissa tarkoitukseen ihan kuten Afrikassakin.

John Quiman

Riittää rahat paremmin aseisiin, kun ”avustajat” maksavat muita kuluja.

mr.rock and roll

hyvä.

Piikkilampaat

Mahorkka haisee.
Toivottavasti nyt katkaisee joka maa kaiken mikä viittaa hiukankin ryssiin.
Hetken se kestää mutta omavaraisuus kyllä onnistuu.
Tehkööt ryssät kauppaa vinkukiinalsisten kanssa ja islamistien tulevaisuudessa, alkaa siinä ryssät tuntemaan nahoissaan mitä noista rotista ajattelee oikeat ihmiset.

Kansalaisen verkkokauppa