Eurooppa Rikos

Ruotsin poliisiylijohtaja: ”Auttakaa meitä, auttakaa meitä!” – VIDEO

Ruotsin poliisijohtaja näyttää menettäneen kokonaan kontrollin.

Poliisiylijohtaja Dan Eliasson sanoi keskiviikkona pitämässä lehdistötilaisuudessa, jossa käsiteltiin uusinta poliisin tiedusteluosaston raporttia erittäin vaikeista lähiöistä, seuraavaa:

– Auttakaa meitä, auttakaa meitä!

Kun tavallinen kansa tapaa pyytää apua poliisilta, nyt poliisijohto pyytää apua kansalta.

Raportissa siis listattiin, että Ruotsissa on 23 ”erittäin vaikeaa” lähiötä ja ”vaikeita” lähiöitä 61. Tilanne näissä 23:ssa lähiössä on ”hyvin vakava”. Näissä lähiöissä alkaa tavallinen elämä olemaan jo vaikeaa, sillä alueita hallitsee törkeä rikollisuus ja tavallisen yhteiskunnan rinnalle on syntynyt oma rinnakkaisyhteiskunta, joka uhkaa monilla tavoin ruotsalaista demokraattista yhteiskuntaa. Osissa näitä vaikeita lähiöitä rikolliset pitävät jopa politiikkoja otteessaan.

Monet muutkin viranomaiset, kuten sosiaaliviranomaiset, kertovat rikollisten harrastavan painostusta ja tavallisilta yrittäjiltä kerätään suojelurahaa. Toisinaan yrittäjiä pakotetaan myymään yritystoiminta pilkkahintaan. Ihmisiä uhkaillaan ja autoja sytytetään palamaan.

Poliisia
, palolaitosta ja ambulanssihenkilökuntaa kohtaan harrastetaan systemaattista kivitystä ja työn häirintää. Ulosottomies ja vakuutuskassan henkilökunta haluaa poliisisuojauksen toimiessaan näillä alueilla. Kaiken huipuksi Järvan alueelta aiotaan lakkauttaa viimeinenkin poliisiasema Kistasta. Näin ollen erittäin ongelmalliset Tukholman maahanmuuttajalähiöt Rinkeby, Tensta ja Husby ovat ilman poliisiasemaa.

Raportissa sanotaan mm:

– Yhteiskunta ei ole varustettu käsittelemään tällaista suurta rikollisuuden lisääntymistä. Poliisilla ja muilla yhteiskunnan toimijoilla ei ole valmiutta käsitellä tätä problematiikkaa.

Kaiken lisäksi on tullut ilmi, että poliisi on kaunistellut tilastoja selvittelemällä pikkurikoksia. Ruotsin poliisin toimesta ei kertakaikkiaan ole näköpiirissä mitään ratkaisua asioihin. On esitetty kaikenlaisia keinoja, kuten asuntoja, koulu- ja työmahdollisuuksien lisäämistä ja muita tekijöitä, mutta niin kauan kuin rikolliset järjestöt pitävät valtaa ongelma-alueilla, ei näitä alueita ole mahdollista normalisoida.

Ja poliisipäällikkö Dan Eliasson pyytää kansalta apua.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit