Eurooppa

Ruotsin valtamedia huolissaan Talibanien ilmastopolitiikasta

Talibaneja. Kuva ResoluteSupportMedia / Flickr / CC BY 2.0

SVT:n ilmastokirjeenvaihtajan Erika Bjerströmin mukaan ilmastonmuutos vaikutti siihen, että Taliban onnistui ottamaan Afganistanin haltuunsa Yhdysvaltain armeijan lähtiessä maasta.

– Maassa käynnissä oleva konflikti yhdessä ilmastokriisin ja Covid-pandemian kanssa tekevät yhteistyötä pirullisella tavalla jo haavoittuvassa Afganistanissa, kirjoittaa Erika Bjerström. Hän uskoo, että Taliban on käyttänyt näitä ilmiöitä hyväkseen kaataessaan maan hallitusta.

Mutta tilanne ei ole toivoton, hän toteaa. Viimeisten 20 vuoden aikana Afganistanissa on tehty merkittäviä ympäristötoimia ja ympäristötietoisuus on kasvanut. On monia hankkeita, joiden tarkoituksena on kehittää ilmaston kannalta kestävämpää maataloutta ja ottaa käyttöön aurinkokäyttöinen kastelu.

Bjerströmin mukaan on kuitenkin epäselvää, miten Taliban suhtautuu ilmasto-ongelmaan ja aikovatko he edes osallistua YK:n ilmastokokoukseen marraskuussa.

– Ei tiedetä, miten uusi Taliban-hallinto suhtautuu ilmastoon tai elintarvikehuoltoon, eikä myöskään sitä, aikovatko Talibanit tulla neuvottelupöytään COP26-kokouksessa Glasgow’ssa. Jos he tulevat paikalle, se tarjoaa todellisen diplomaattisen ongelman YK:lle.

Tilaa
Ilmoita
guest
53 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Morpho

Jenkkien kommunismia vastaan koulutettu joukko, jenkkiläisillä aseilla varustettu.
Kenenkään muun kuin USA:n ei pidä murehtia tai ottaa vastuuta tästä rosvolaumasta.

Ilkka Mänttäri

Olet siinä mielessä oikeassa että maan jossa on yhden kaupungin verran ihmisiä ei pidä mennä leikkimään suurvaltaa.Tuon ovat vihervassarit unohtaneet koska heillä on aina rahaa, vasta nostivat veroja. Minulle on turha sanoa että Suomessa ei ole varaa vanhustenhoitoon tai hyvään terveydenhoitoon jos eurooppaan esim Italiaan, jotka elävät paljon paremmin kuin keskivero suomalainen, tai kehitysapuun syydetään miljardeja. Vankila on ainoa paikka johon nykypoliitikot kuuluvat. Syyte: Totaalinen ihmisoikeisloukkaus, kategoria 1. Ihmisoikeusloukkaus omaa kansaa kohtaan.

Ilkka Mänttäri

Kenenkään ei pitäisi ottaa vastuuta Afganistanista. Se on heidän oma tehtävänsä. Niin kauan kuin nämä juipit sinkoilee eurooppaan mitään muutosta ei tule. Jos olisivat edes puolet noista fanaatikoista niin seisoisivat naistensa ja lastensa rinnalla kotimaassaan. Niin se vaan menee.

Ilkka Mänttäri

Ei edes heidän.

Ani

Vähät tappajista, ilmastohörhöily on tärkeämpää.

John Quiman

Kohta kuulemme, että terroriteot johtuvat ilmastonmuutoksesta. Kun laitetaan kaikki huomio ilmastomuutoksen estämiseen, loppuu terrorismi.

Epäilen tosin, että jos kaikki energia laitetaan ilmastomuutoksen estämiseen, ei se vaikuta ilmastoon, eikä terrorismikaan vähene, mutta maan varallisuus kääntyy negatiiviseksi.

Ilkka Mänttäri

Kiva lukea näitä yhteenvetoja. 👍

Minuhe Kerettiläinen

Ei muuta kun interlgbtianaalinistit sinne opettamaan ilmastonpelastusta. Ettekö uskalla, häh? Siellä, kuten muissakaan monista ihanuuksien ihmemaista, jossa feministit kulkevat voimaannuttavissa säkeissä ei pitäisi olla mitään pelättävää

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Minuhe Kerettiläinen
murre riepunen

Talipaani, astuttuaan johonkin länsimaan alueelle, syntyy sillä sekunnilla välitön uhka, usealla sektorilla, ilma pilaantuu, ryysyläiset aiheuttavat näköhaittoja, kantaväelle välitön terveyteen ja henkeen kohdistuva julmettu uhka, lopuksi talibaani, sekä hänen kaltaisensa ryöstävät valtioiden kassat, kunnioituksen vaatimukset lisääntyy, kantaväki joutuu selkä kumarassa ojan reunoja kontaten kunnioitusta osoittamaan tunkeutujalle, sylkien ja pilkkahuutojen kera vieras valloittaa maan. Järjen hivenkin on kadonnut vihervasemmiston kuhmuraisesta nupista, lieneenkö siellä koskaan mitään ollutkaan…tuskin.

Ilkka Mänttäri

Olet palauttanut uskoni tulevaisuuteen. Mahdollisuus vielä on mutta siihen ei auta ”hyveliputus”, siihen auttaa se että asiat otetaan omiin käsiin, siis poliittisesti. Ei siihen auta se että annetaan ihmisten istua Mannerheimintiellä ruuhka-aikaan. Jos poliisit eivät tee tehtäviään niin kai nekin sitten täytyy jossakin vaiheessa kantaa pois. Huomaatteko miten tämä lain kunnioitus etenee jos se on sallittua vain joillekkin ryhmille.

PSn äänestäjä

Talibanien ympäristöpolitiikka. Afganistanin pääelinkeinoja on ilmeisesti kolme, salakuljetus, oopiumunikon tuotanto ja laiton kaivostoiminta ja niillä rahoitetaan mitä vain toimintaa

Taliban on iso oopiumlauppias  vaikka valehtelee muuta, tuotto on ilman muuta satoja miljoonia vuodessa. Taliban on ennen tätä Kabulin valtausta pitänyt hallussaan vuosia isoja osia Kandaharin ja Helmandin maakuntia, joissa pääosa maanviljelyä on oopiumtuotantoa, BBC, Englanti Helmand and Kandahar provinces in southern Afghanistan had the most land used for poppy cultivation in 2018 when controlled by the Taliban

Suomalaispoliitikoilla on kiire poseerata talibanasioissa
https://www.suomenuutiset.fi/purra-kysyy-miksi-suomi-rynnistaa-auttamaan-afgaaneja-mutta-suomalaisten-ongelmien-ratkomisella-ei-koskaan-ole-kiire/  ”Miksi terveydenhuollon tila, vanhustenhoito, hoitajien tyytymättömyys ja väsyminen, poliisin ja muun sisäisen turvallisuuden hälyttävä tilanne, koulujen ja lastensuojelun ongelmat, köyhyys ja kotimainen kärsimys eivät vedä tälle koskaan vertoja”, Purra kysyy

Sami

Afganistanista lähtee maailmalle pelkästään Pakistanin kautta 140 000 kiloa heroiinia vuodessa. Ilman talebania Suomessakin monet punavihreät jäisivät ilman päivän annostaan.

Luca

Tämä on Keijotus. Tämä Erika Bjerström on Ruotsalainen vastine Keijo Kaarisateelle. Ei tuollaista typeryyttä kukaan oikeasti voi keksiä.

Mirkku

Kyllä ruotsalainen voi. Ei kai muutoin olisi mahdollista, että oma ja ainoa kotimaa tuhotaan määrätietoisesti?
Löfvenkin lähtee, koska ”rotat hylkäävät uppoavan laivan”. Kauan häneltä tosin kesti tajuta se, joten katsoi viisaammaksi lähteä, sillä lähtö olisi syksymmällä joka tapauksessa ollut edessä.
Olisi mielenkiintoista nähdä nykyajan päättäjistä tutkimus, jossa itsekunkin toimia arvioitaisiin annetulla asteikolla ja jossa samalla selvitettäisiin kunkin eurooppalaisen päättäjän arvostus kansalaisten keskuudessa. Samalla voitaisiin selvittää nykyajan pidetyimmät/vihatuimmat päättäjät.
Se pidetyimpien lista taitaisi jäädä lyhykäiseksi.

Kamelikuski

Arabimailta voitaisiin laajemminkin vaatia ilmastotekoja.

Ilkka Mänttäri

Minulle se muuten olisi yhdentekevää, siis tieteen kannalta, mutta vihervasemmistolle kiusa se on pienikin kiusa kun eivät tieteestä mitään ymmärrä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Kameleihin tulee asentaa pierulaskimet, jotta selvitettäisiin kamelien suhde ilmastonmuutokseen.

Kameleihin saatava kiinteät ja sinetöidyt kusimittarit, jotta se kulinaristinen herkku voitaisiin ylellisenä elintarvikkeena verottaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

YES! 😀

John Quiman

Olisi mielenkiintoista tietää, miten ”ilmastonmuutos” auttoi talibaneja ottamaan maa haltuunsa. No, sanoihan Sannakin, että korona johtuu ilmastonmuutoksesta.

Ilkka Mänttäri

😊

unto

Ajatelkaa. Tuo Erikakin on varmaan aikuinen ihminen.

Kata
John Quiman

Puhuu siinä, miten ilmastonmuutos jo koettelee Afganistania. On varmaan ennenkin ollut kuivia kausia, mutta nyt se johtuu ilmastonmuutoksesta.

Oopiuminviljelijät ovat kasvattaneet viljelmiään moninkertaisiksi ja ne kuulemma ottavat sen verran vettä, että paikoin pohjavesi on laskenut hyvin alas. Mm. tätä ei kai kiireinen toimittaja keksinyt, koska ei tutkinut asiaa, vaan oli kiire saada aihetta omalle agendalle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Ajattelen niin että tämä ilmastomuutos on jo saavuttanut vitsinä sen luokan että ehkä ihmisten täytyisi jo alkaaa vähän ajatella.Vihervasemmisto on saavuttanut jo tavoitteensa. Luulee että nyt kaikki on kotona. Nyt on aika alkaa ajatella. Ei tuollaista yhteisöä saa koskaan päästää valtaan. Valta pitää antaa niille koska eivät sitä koskaan ole halunneet. Tiedämme mitä tuosta vihervasemmistosta tuli ja siitä ei ihmiskunta voi olla ylpeä.

John Quiman

Viherfasismi kaatuu samlla kuin maailman nykyhetken suuret valheet alkavat kaatuilla. Toivon, mutta en usko, että valheiden domino läsähtää pian, mutta se kaatuu joka tapauksessa.

En muista kuka, mutta muistaakseni CIA-pomo sanoi joskus siihen tapaan, että sitten, kun ihmiset uskovat kaikki mitä he ihmisille syöttävät, eikä ihmsillä ole enää hajuakaan todellisuudesta, heidän tehtävänsä on onnistunut.

Kaino-Vieno Huttunen

Nykyisin ongelmat tunnutaan ratkaisevan siirtämällä rajoja: Bacha bazi ei ole ongelma, jos suostumuksen ikärajaa lasketaan tarpeeksi alas, burka ei ole ongelma, koska muslimifeministien mukaan se voimaannuttaa, tyttöjen koulunkäynti on pois kestävyysvajeen paikkaamisesta, täällä länsimaissahan ei tehdä siihen riittävästi lapsia, koska naiset rakentavat itselleen uraa. Halal-teurastaminen, kuolemantuomio tai ruoskiminen eivät ole ongelma, koska ne ovat kulttuurisia erityispiirteitä ja niistä moittiminen on rasismia. Tyttöjen silpominen on kyllä ongelma ja siihen puututaan tiukasti jakamalla naisen sukupuolielimen kuvia Helsingin päärautatieaseman edessä. Nämä kaikki ovat siis joko niin pieniä murheita ilmastonmuutoksen edessä tai niihin ollaan toimeliaasti käyty käsiksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Kata

Hyvin sanottu!

John Quiman

Ruotsissa keskitytään ilmastopolitiikkaan, jotta ei tarvitsisi puhua naisten oikeuksista, uskonnonvapaudesta tai sateenkaaripolitiikasta.

Kaitsu

Mahtavaa!!! Talibanit ovatkin siis ilmastonmuutosta torjuvia ekoterroristeja ja näinollen suorastaan maailmalle välttämättömiä.
Näin lennokasta juttua sopisi jo juhlistaa toimittelijalle valtion varoista kustannettavalla kunnon huimetusaine satsilla ja mahtilastilla ilmaista kieliöljyä. Tulis meinaan lennokkaita juttuja iloksemme jatkossakin.

Huh huh

Olen sanaton. Viriviritööttööt! Titityy!

176-167

Nämä kaikki sopii paremmin kuin täydellisesti uuden maailmanjärjestyksen luomiseen sen nykyisestä tilasta tulevaan.

Jussi Hämäläinen

Kun enää ei millään usko, että Ruotsista voi tulla mitään sen sekopäisempää kuin jo on tullut, svedut taas yllättävät. Ruotsi oli paras ja pisimmälle missään ja koskaan kehittynyt kansalaisyhteiskunta. Ja sen ne saivat peruuttamattomasti pilalle muutamassa vuosikymmenessä. Grattis och lycka till!
Svedut ja muut todellisuuspakoiset opettavat kissansa vegaaniksi ja Talebanin he pistävät Gretan luokalle oppimaan ilmastohysteriaa. Grattis och lycka till!


SDP pelastaa

Muistakaa että Sanna Marin ja SDP, sekä Vihreät tekevät näidenkin edestä ilmastopolitiikkaa, vihreällä siirtymällä joka romuttaa Suomenkin talouden. Ruotsin on siis turhaa olla huolissaan. SDP hallitusohjelmassakin on sana ilmasto 108-kertaa mainittuna.

Huru-ukko

Näillä pohjoismaisilla, ja muillakin demareilla, heillä on ihmeellinen pakkomielle ja ajatusharha, että kaikista tänne tulevista musseista tulee samanlaisia lällydemareita kuin he itsekin ovat. Eipä niistä tule, mutta osaavat näytellä sellaista kyllä. Kunhan taikaseinästä saa rahaa, euroja tai kruunuja, samantekevää kunhan niitä vain saa paljon. Tämänkin ”mummelin” soisi olevan paljon kiinnostuneempi aivan muista asioista kuin jostain helevatan ilmastosta. Kun kuitenkin se ilmasto muuttuu pottunokille entistä huonommaksi tulijoiden myötä. Myös tälle erikalle.

Hätätila tai väärinymmärrys

Nyt olisi paikallaan lähettää Afganistaniin ilmastoasiantuntijoita kertomaan miten heidän on elettävä. Toinen voisi olla Greta Ruotsista ja toinen Emma Suomesta. Polkupyörät mukaan ja kiertämään.

John Quiman

Ne voisi tipauttaa Afganistaniin ilmastodesantteina yöllä lentokoneesta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ernesti_loosonen

kaikille eloapinoille myös pelkkä menolippu samaan osotteeseen

Ilkka Forsten

No jo on aikoihin eletty kun pitää pohtia sitä osallistuuko terroristit ilmastokokoukseen ja käyttääkö ne aurinkoenergiaa… Siis voi voi VOI !!!!

Ja ilmastonmuutoksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa että ääri-islam mellastaa joka paikassa. Se on monta sataa vuotta ollut täysin samanlaista shittiä ilmastosta riippumatta, ja nyt ILMASTONMUUTOS muka antaa jihadisteille mahdollisuuden pers****ä minkä ikinä ehtii.

Miten kauas todellisuudesta on mentävä että laukoo näin idioottimaisia päätelmiä ilmoille ja lisätään vielä koronaviruskin peliin. Islam EI SIIS OLE ongelma missään, mutta ilmasto ja korona tuottaa jihadismia. HALOO !!!

John Quiman

Suvakin tulee täyttää mielensä ilmastoroskalla ja viruspropagandalla, jotta ei vaan ehtisi pohtia ideologian kannalta turhia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Raksaäijä

Murheensa kullakin… sääliksi käy tuollaisia ressukoita. Tulisipa jääkausi ja siivoaisi pois tuollaiset höppänät

Lieväasteinen

Mikä vaan ääri-ilmiö (en tarkoita vain säätä) ja Darwin hoitaa homman.

murre riepunen

Ainoa mikä kastuu, on Erikan housut.

Huumeilla aivot pehmenneet???

Itse olen enemmän huolissani Ruotsin mediassa esiintyvien kirjoittelijoiden mielenterveydestä.
Taliban on koraania suoraan tulkitseva islamporukka.
Koraani ei mainitse sanallakaan ilmastopolitiikasta.
Kuinka pihalla tämä viherpunaväki oikein oin maailman todellisuuksista?

kuppiristi

”Bjerströmin mukaan on kuitenkin epäselvää, miten Taliban suhtautuu ilmasto-ongelmaan ja aikovatko he edes osallistua YK:n ilmastokokoukseen marraskuussa.”

Luultavasti Taliban on ihan tyytyväinen ilman laatuun kunhan siihen vaan mahtuu lyijyä ja nikkeliä !

Teimer

Talebanien ilmastotyö on maailman huipputasolle ja ISO kiitos heille siitä!!! He eivät päästä loisväkeä Eurooppaan aiheuttamaan VALTAVIA ilmastopäästöjä. Jo pelkkä turha lento Eurooppaan aiheuttaa saman hiilijalanjäljen kuin 245 vuoden elämä Afganistanissa.
Vielä kerran: Talebanit kiitos, pitäkää väkenne siellä kotimaassanne se on ilmastoteko!!!

Ilkka Mänttäri

Luulisi että Ruotsilla on muitakin huolia kuin ilmasto joka ainakin minun kohdallani on pienin, tosin kovista pakkasista en oikein tykkää.Mitähän noiden pään sisällä oikein pyörii, Tuskin mitään.

Kata

Ei niin mitään!Siis onko maailma jo mennyttä?Niin sekoa että ei mitään rajaa!Australia sekosi tosi nopeasti,oli keväällä vielä valona länsimaille mutta ääääärijotakin otti vallan…Oikein ”ilmastonmuutos” sielläKIN!
https://www.youtube.com/watch?v=qPK1fwJ_WwE

John Quiman

Australiassa on talvi, joten tavallinen lunssakausi on menossa. Kun PCR-testillä löydetään tartunta, ei voida osoittaa sen olevan muuta kuin tavallinen lunssa, koska testi ei tiedä eroa. Jollakulla lunssa, maa kiinni ja kansalle pamppua?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Niinpä! Onhan näitä kulkutauteja ollut jo mun elämän aikana mutta ei sitä ole alettu naapuria kyttäämään onko se rokotettu tai tartuna.Ei myöskään mistään taudeista ole päivitetty jatkuvasti tartuntoja…se on pelon luominen,sitä se!
Nyt jenkeissä jo jalkapantoja oppilaille jos ei ole piikkiä otettu.KUKA siis uskoo että terveyttä tässä ajatellaan?Tämä muistuttaa niin paljon ihan MUUTA!
Kuulemma pannat siksi ettei rokotetut mene lähelle näitä ”saastuttajia”…kun ne piikitetyt saavat myös taudin ja levittävät myös hohoho ja joulupukki tulossa.
https://www.instagram.com/p/CS-ebRsrXNJ/?utm_source=ig_web_copy_link
Tuo on asiasta osuvasti sanottu! 😀

John Quiman

Jos esim. Suomessa olisi edes 50 tuhatta kuollut tuohon tautiin, voitaisiin puhua vakavasta taudista, mutta tämä korona ei yltä vakavuusasteikossa oikein mihinkään, tuskin edes havaittavissa vakavuusmittarissa.

Kata

Ei se tosiaan olekaan…kuten esim ”aasialainen”,(aina ne on idästä)1300 kuollutta vuoden aikana.Ei ollut tällaista hulluutta silti ilmassa.Kuolleisuusmäärä 2020 ei kohonnut.Siis takana tässä piikkieniskemishulluudessa on ihan muuta!
https://www.instagram.com/tv/CS_zEogrTZv/?utm_source=ig_web_copy_link
Myös lasten maskihommissa!Child abuse!

John Quiman

Vastaavia protesteja on muissakin kouluissa maskeraadeja vastaan. On syytäkin olla.

juu

Taitaa isopyörä heittää tuollakin toimittajalla aika pahasti. Kutsukaa seuraavaksi isis ilmastokokoukseen..