Eurooppa Rikos

Ruotsinsomalit tuomiolla Tanskassa – Kuolemanpartion pojille pitkät vankeusrangaistukset

Glostrupin oikeustalo. Kuva Leif Jørgensen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Tanskassa käydyssä oikeudenkäynnissä tuomittiin viime viikolla viisi somalitaustaista Ruotsin kansalaista pitkiin vankeusrangaistuksiin kahdesta murhasta.

Teko tapahtui kesäkuussa 2019 Herlevissä Kööpenhaminasta pohjoiseen. Tuomitut kuuluvat somalitaustaiseen väkivaltaiseen jengiin Rinkebyssä Tukholmassa.

Tuomituista kolme sai elinkautisen rangaistuksen. Ruotsin virallinen media puhuu ”ruotsalaisista”. Heidän nimensä ovat Mansor Abdi Ismail (20 v.), Benjamin Owisi Afriyie (25 v.) ja Mohamed Abdighan Ali (22 v.). Kööpenhaminan lähellä sijaitsevan Glostrupin käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina 28. elokuuta.

Elinkautinen tuomio tarkoittaa tanskalaisen median mukaan käytännössä 16-17 vuoden vankeusaikaa. Kaksi muuta, iältään 18 ja 19, tuomittiin 20 vuoden vankeuteen, eli maksimirangaistukseen sen ikäisille syytetyille.

Tapauksessa oli kysymys kahden Rinkeby-Tenstan alueella luoteisessa Tukholmassa toimivan rikollisjengin välienselvittelystä. Median tietojen mukaan somaliryhmien välillä on verisesti selvitelty välejä ennenkin. Aiemmin tiedossa olleista kymmenestä murhasta vain yksi on oikeudessa saanut tuomionsa. Nyt tuli kerralla kahdesta murhasta tuomio viidelle osalliselle. Toinen uhreista oli 20-vuotias, mutta jo vuosikausia poliisin kirjoissa.

Tanskassa on pantu merkille, että sikäläinen poliisi kykenee selvittämään tapaukset jossakin määrin nopeammin kuin ruotsalaiset kollegat. Kyseiset jengit ovat nimeltään Dödspatrull (Kuolemanpartio) ja Shottaz. Tekijät kuuluvat Kuolemanpartioon. Uhreista toinen oli Shottazin johtohahmo. Ryhmät olivat vielä muutama vuosi sitten samaa jengiä mutta riitaantuivat. Ensimmäisistä kuolemantapauksista on noin viisi vuotta.

Lähteet Samtiden, Facebook, Berlingske, SVT.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa