Eurooppa Politiikka

Saksa jatkaa rajatarkastuksia jo neljäntenä Schengen-maana

Saksan ja Tanskan välinen raja. Kuva Wikipedia.

Saksa jatkaa rajatarkastuksia Itävallan vastaisella rajallaan kuudella kuukaudella. Aiemmin Tanska, Ranska ja Itävalta ovat ilmoittaneet rajatarkastusten jatkamisesta.

Saksan sisäministeriö on päättänyt jatkaa rajatarkastuksia Itävallan vastaisella rajalla kuudella kuukaudella, kertoo Tagesschau. Rajatarkastukset jatkuvat toukokuun 11. päivän jälkeen marraskuun 11. päivään saakka.

Syyksi rajatarkastusten jatkamiselle sisäministeriö ilmoittaa laittomien rajanylitysten suuren määrän. Saksa on raportoinut Euroopan unionille, että marraskuun 2018 ja helmikuun 2019 välisenä aikana on tapahtunut noin 950 laitonta rajanylitystä joka kuukausi. Lisäksi Balkanin siirtolaisreitti on taas aktivoitumassa.

Tällä hetkellä rajatarkastuksia suorittavat Schengen-maat Itävalta, Norja, Ruotsi, Tanska, Saksa ja Ranska. Näistä maista ainakin Itävalta, Tanska, Ranska ja Saksa jatkavat rajatarkastuksia toukokuusta marraskuulle 2019.

EU:n maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramapoulos on kritisoinut maiden päätöstä jatkaa Schengen-alueen sisäistä rajavalvontaa. Avramopouloksen mukaan ”Eurooppa kuolee, jos Schengen-alue lakkaa olemasta”.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa