Eurooppa Maahanmuutto

Saksan poliisi varoittaa: Pakolaiset myyvät uudet henkilötodistuksensa internetissä

Saksan poliisin mukaan yhä useammat pakolaiset muuttavat uudet henkilötodistuksensa rahaksi internetissä.

Netissä kasvavan identiteettikaupan edessä poliisikin on voimaton, kertoo Spiegel-lehti. Lehden mukaan kauppaa käydään erityisesti henkilötodistuksilla sekä pankki- ja sairasvakuutuskorteilla, joita on pakolaisstatuksen saaneilla ihmisillä. Nämä paperit myydään syyrialaisille, jotka haluavat tulla Saksaan.

Facebookissa on ryhmiä, joissa kauppa käy kuumana. Ryhmissä käydään kauppaa paluumuuttoa suunnittelevien ja Saksaan tulijoiden kesken. Kansalainen kertoi aikaisemmin syyrialaisten paluumuuttoliikkeestä, joka on osittain pohjana tälle kaupalle. Kauppahinnat vaihtelevat, mutta ”saksalaisen todistuspaketin” hinnaksi on vakiintunut noin 1000 dollaria (n. 800 euroa). Kaupassa on tärkeää, että ostaja näyttää myyjän kanssa edes melkein samalta, koska kiinnijäämisen vaara lisääntyy, jos paperit eivät sovi uuden omistajan habitukseen.

Syyrialaisten paperit katoavat yhtenään

Raportin pohjana on poliisin sisäinen tiedote, jonka Spiegel-lehti on saanut haltuunsa. Vuodesta 2016 alkaen syyrialaisia pakolaisia on ilmoittautunut kadonneiden matkustusasiakirjojen vuoksi erityisesti Turkissa olevissa EU-maiden suurlähetystöissä.

Vähintään 550 laitonta maahantuloa laillisilla papereilla

Poliisin tiedote kertoo, että asiakirjoilla tehdään kiivasta kauppaa, varsinkin Kreikassa. Kreikasta asiakirjoilla voi nousta lentokoneeseen ja lentää suoraan Tukholmaan, Frankfurtiin, Helsinkiin tai Amsterdamiin.

Saksan liittotasavallan sisäministeriön mukaan liittotasavallan poliisilla on tieto vähintään 550 laittomasta maahantulosta ostetuilla asiakirjoilla. Näistä asiakirjoista 100 oli saksalaisia, 99 italialaisia, 52 ranskalaisia. Mukana oli myös ruotsalaisia, kreikkalaisia ja belgialaisia asiakirjoja.

Uusi identiteetti terroristeille

Joissain tapauksissa asiakirjoja on käytetty terroristiksi luokitellun henkilön maahantuloon. Liittotasavallan sisäministeriön mukaan näissä tapauksissa on ollut kyse syyrialaisista tai irakilaisista, jotka kuuluvat terroristiseen järjestöön tai jihad-matkaltaan palaavista saksalaisista.

Lähde: Kronen Zeitung

  • 4.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset