Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos

Saksan sisäministeriä syytetään turvapaikkalukujen väärentämisestä siirtolaiskriisin peittelemiseksi

Nancy Faeser. Kuva: Wikimedia Commons / Olaf Kosinsky (kosinsky.eu) Licence: CC BY-SA 3.0-de.

Saksan vasemmistolainen sisäministeri näyttää salaavan Saksan maahanmuuttokriisin todellisen laajuuden.

Saksan sisäministeriä Nancy Faeseria vastaan on esitetty vakavia syytöksiä, joiden mukaan hän olisi väärentänyt Saksaan vuoden alusta lähtien tulleiden niin sanottujen pakolaisten määrän.

Vaikka Faeser väittää, että Saksan alueelle on saapunut vain 57 647 pakolaista, liittovaltion poliisi on rekisteröinyt tammikuusta lähtien 101 900 ulkomaalaista. Liittovaltion poliisin tiedot kattavat vain neljä eri aluetta maassa: Berliini, München, Pirna ja Stuttgart. Faeserin luku on siis yli 40 prosenttia pienempi kuin maan liittovaltion poliisin ilmoittama luku. Samalla todellisten lukujen uskotaan olevan paljon suurempia, koska muilta alueilta ei ole tietoja.

Faeseria syytetään myös vielä törkeämmästä turvapaikkahakemuksiin liittyvien lukujen vääristelystä. Liittovaltion maahanmuutto- ja pakolaisviraston (BAMF) mukaan 154 557 ihmistä on hakenut turvapaikkaa tammikuun jälkeen. Tämä luku on kuitenkin 2,7 kertaa enemmän kuin mitä sisäministeriön ”Migration Analysis Report” -raportissa mainitaan.

Lisäksi sisäministeriä arvostellaan siitä, että hän ei ole toimittanut liittovaltion poliisille lokakuun maahanmuuttolukuja ”Migration Analysis Report” -raportissa. Raportti sisältää tietoja vain syyskuun loppuun asti. Faeserilla saattaa olla kannustin salata nämä luvut suurelta yleisöltä. Asiantuntijat uskovat, että lokakuussa oli suuri laittomien siirtolaisten tulva, kuten muun muassa Unkari ja Itävalta ovat jo havainneet.

Saksa on ottanut tänä vuonna vastaan yli miljoona ulkomaalaista, joista noin 750 000 on tullut Ukrainasta. Näiden pakolaisten ei kuitenkaan tarvitse hakea turvapaikkaa Saksasta. Vaikka Faeser yrittää vähätellä siirtolaiskriisiä, kaupungit ja kunnat varoittavat, että ne ovat ylikuormitettuja sekä ukrainalaisten että Afrikasta ja Lähi-idästä tulevien maahanmuuttajien suuren tulvan vuoksi. Tämän vuoksi 12 osavaltiota 16:sta Saksan osavaltiosta ilmoitti viime kuussa, etteivät ne voi enää ottaa lisää pakolaisia.

Kiistelty sisäministeri, joka on vaatinut joukkosensuuria ja kohdistanut samalla hyökkäyksensä konservatiiveihin, puolusteli pakolaislukujaan. Faeser sanoi, että hänen ministeriönsä ”raportoi vain niistä maahanmuuttajista, jotka on otettu kiinni rajan läheisyydessä, ja että liittovaltion poliisivoimat saattavat laskea päällekkäisiä maahantuloja”. Tämä ei kuitenkaan selittäisi BAMF:n luvuissa näkyvää eroa turvapaikkahakemusten määrässä.

Maan liittovaltion poliisiliitto on ottanut asian esille lehdistössä. Liiton johtaja Heiko Teggatz sanoi Bild-lehdelle, että liittovaltion poliisin korkeammat luvut ”heijastavat juuri sitä, mitä kollegani ovat kertoneet minulle kuukausien ajan”. Hänen mielestään on perustettava kiinteitä rajatarkastuspisteitä. Tällöin viranomaiset voisivat hylätä suoraan jo rajalla ne turvapaikanhakijat, jotka ovat tehneet turvapaikkahakemuksen toisessa maassa.

Lähde: Remix

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Eivät ole Saksan hallituksen ministerit kehuttavia, kun eivät osaa edes laskea, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 jne. Mielestäni aika yksinkertaista matematiikkaa!

Maanpetturi 33

Vapaamuurari rotta maanpetturi pääpölkylle

Ilkka Forsten

Tiukentuu kaiken aikaa, ja sitten tulee aika kun ei enää punakaarti vingu jakamattomista ihmisoikeuksista, eikä väärentele tilastoja. Onneksi kyseinen henkilö on itse ollut vaatimassa ” joukkosensuuria, ” joten tulevaisuudessa on täysin mahdollista ottaa käyttöön joukkosensuuri mikä rajoittaa vihervasemmiston agendan levittämistä. Siitä on sitten hyvä ottaa mallia suomeenkin.

Kata

Tuonkin mimmin ilme on sellainen että ylimielisyys omiaan kohtaan on silminnähtävää ja poikasia pitää puolustaa vaikka väärentämällä tietoja.Hyi tuhannen tulimmaista!

Varmaankin sama motto kuin eräällä TT:lla….

Pekka is pest

Sama tuli mieleen, vaikka ulkonäköä ei koskaan pitäisi arvostella.
”Oliko muka yllätys tuolla naamalla!?”
Ihmetyttää vain, miksi tämä kaikki schaibe meni/ee läpi. Eikö edes Saksan raskaan teollisuuden patruunat heränneet sanomaan, että ”Die Bushaltestelle”, eli nyt loppuu tämä lapsellinen pelleily. Miksi? Kuka tästä hyötyy?

Kata

Niin sanopa muuta!Varmaan ne taustabastardit jotka kerää voitot oli sitten vaeltajat,körönä tai mikä muu tahansa jossa valtaväestö saadaan kontilleen, tai ainakin yritetään sitä!

Sari Saarela

Niin kauan, kun kolmannen maailman ylijäämäväestö päästetään Eurooppaan leikkimään lorvipaikanhakijaa, ei tämä tulva lopu. Pitäisi olla itsestään selvää, että elintasosiirtolaisilla ei ole mitään asiaa turvapaikkamekanismiin.

Ilkka Forsten

Jos joku noudattaisi oikeasti YK:n ihmisoikeusjulistusta ja siinä olevia artikloita, tätä ei olisi koskaan edes tapahtunut. Siellä nimittäin sanotaan ettei esimerkiksi köyhyys ole peruste anoa suojaa turvapaikkamenettelyn kautta. Edes sota ei ole riittävä peruste, ja sen lisäksi turvapaikan anominen ei tarkoita että se on pakko myöntää. Se voidaan olla myöntämättä, ja nythän niitä myönnytyksiä tehdään vain poliittisin perustein, joka ei missään tapauksessa ole artikloiden tarkoitus. Toisin sanoen, mitään ei tarvitse ottaa vastaan, ja vaikka näin toimittaisiin, siinä ei rikota artikloita mutta lyödään kyllä vahva kiila elintasopakolaisuuden ja vastaanottavien maiden taakankantokyvyn väliin.

Eurooppaan on tulossa talouslama. Siis ei mikään pieni notkahdus vaan todella suuri mullistus, ja siinä ei enää tarvita yhtään lisää ruokittavia suita. Muuan ministeri, kutsuttakoon häntä vaikka Tytti Tuppuraiseksi, tulee vielä näkemään senkin ihmeen että oman kansan etu on se jota poliitikon pitää ajaa, ei koko maailman.

Jukka

Tyttelihän se ihan höpöjä höpöjäsi, että on vaarallista ajatella ensin oman maan etua. On siinä meillä tytteliministeri. Hän onkin vi….ttu viisikon sisäpiiriläinen.

Kata

Just Iltalehti julkaisi että marinin hallitus on suuressa suosiossa…en lukenut kun näin otsikon…ei nyt halua pilata iltaansa.

Ilkka Forsten

Ota nyt vaan näin pyhäpäivän iltaan kunnon verenpaineet, ja katso MTV:n uutisista Ohisalon horinat siitä, miten he ja vasemmistoliitto on pysyneet sovituissa puitteissa ilmastokysymyksissä. Mikä yllätys että vain he.. Ja sitten voit lukaista mitä ituhippi kailottaa tulevasta Kairon ilmastokokouksesta, ja siitä kuinka paljon EU:n on lisättävä vuositasolla tukea Afrikkaan. Ihan lopuksi on hyvä jättää vielä Ilmarisen toimitusjohtajan sanoma, jossa hän kertoilee kuinka paljon johtajien kokouspalkkioita olisi nostettava, nyt ne ovat ihan liian alhaalla. Fortumin johtajien suuri vastuu, ja kovat työpaineet edellyttävät parempia palkkioita.Jos tämä ei vielä ärsytä tarpeeksi, niin katsopas paljonko vuoden 2024 alkuun on suunnitteilla polttonesteiden hintaan korotuksia. Ei tulekaan kuin vaivainen euro / litra. Siis vuoden 2024 alusta bensiini maksaisi uuden 28 % jakeluvelvoitteen myötä ja ympäristövero lisänä osapuilleen 3.5 euroa / litra. Ohisalon mielestä on väärin alentaa hintoja, se ei pelasta maapallon ilmastoa, kun taas minä sanoisin että sillä ilmastolla ei ole vit****aan väliä, sillä afrikkaan ne rahat taas kannetaan. Kuinkas se mantra nyt menikään. ” Näin vaikeina talousaikoina on jokaisen syytä miettiä sitä ettei pyydä koko ajan lisää, vaan yrittää tasapainottaa tulot ja menot, sekä jättää pois turhaa..” Nokian johtajalle maksetaan vuodessa 440 000 euroa kokouspalkkioita, ( 36.666 euroa / kk ) sehän on ihan pieni ja kohtuullinen korvaus siitä, että istuu mussuttamassa pullaa ja kahvia, miettien sitä miten leikata siivooja lyylin palkasta puolet yhtiön toiminnan pelastamiseksi… Tämä maa tarvitsee sodan, mitä nopeammin sen parempi. 🤬

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Voi ei voi ei….en pysty lukemaan noita kun on lastenlasten kanssa ollut kiva päivä…pidän tään kivaolon huomiseen…

Kokouspalkkioita siis nuo voi vattulan killit ja surseenpeti aaaaargh…Ohjuksesta en pysty lukemaan nyt mitään jo jos se naama nousee silmille niin viherlaatta lentää.
Kaksi minipuoluetta hallitsee maatamme?No koska pm ei halua jättää virkaansa vaikka kauheaa jos kuuluisuus jatkuu senkin jälkeen…Kuka normi-ihminen edes kehtaisi sanoa noin…?

Hitsi verenpaine nousi kuitenkin..no liian alhainen onkin niin vissiin hyvä juttu..oivoiiii 😀

otto suni

Fortumin johdon kokouspalkkiot kertovat kaiken Suomen sisäpiiriläisten palkkiojärjestelmistä ja joku puhuu vielä vähiten korruptoituneesta maasta! Tavallinen kansalainen maksaa tämän kaiken ja harva enää muistaa että Nokian Jorma Ollila oli ensimmäinen yritysjohtaja Suomessa joka aloitti tämän järjettömän palkkiojärjestelyn. Jopa Enronin johtajat ottivat USA:ssa mallia Ollilasta ja tyhjensivät Enronin varat.

Markku Nieminen

Olila oli ensimmäinen, mutta SDP;n silloinen pääministeri Paavo Lipponen toi tämän ahneuden hulluuden Suomeen! Hän väitti näin; ”ei se ole keneltäkään pois että huippujohtajille maksetaan kunnon palkkaa ja bonuksia”!
Ajatelkaa, ”itseään työväenpuolueeksi” mainostava puolue, toi tämän Suomeen, ja Paavo itse ensimmäisenä, oli nauttimassa Venäläisen kaasuyhtiön hänelle maksamista voitelurahoista miljoonia!
Ei olekaan huippujohtajille, mutta tällaisille johtajille kuin Fortumin johto, ja monen muun mm. postin HUIPPU HUONO johto ei ole ansainnut kuin tavallisen palkan ja kenkää valtavista veronmaksajille tekemistä tappioista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Markku Nieminen
Jukka

Ohisalo lentelee ensin Egyptiin ja myöhemmin vielä Kanadaan jonninjoutaviin tilaisuuksiin. Tekis niin kuin saarnaa. Ajelis pyörällä ja soutelis veneellä. Reissuillaan saastuttaa ilmastoa.

ike

Anteeksi tämä sivuun loikka mutta kai tuokin jotakin kertoo arvostelukyvystä. https://www.is.fi/politiikka/art-2000009181764.html. Itselleni ei edes tulisi mieleen. Yhtä pihalla on kuin halotkin.

Kata

Voi eiiiiii hahahahahahaaa ei voi olla noin pösilö…mutta näköjään voi… 😀 No kuulemma vain ”klapeja” mutta kuka hitto ottaa klapejakaan koneeseen??
No joskus kuulemma on yritetty laittaa koneen lattialla ruokaa…muuallapäin tosin… 😀

Ilkka Forsten

Minusta asiassa toimittiin sikäli väärin, että halot olisi voinut laittaa matkaan mutta jättää puupää ministerin kentälle. Hän on sen verran paksussa ” lihassa ” että kävely tekisi hyvää, ja samalla pelastuisi ilmastokin. Ehkä laitamme kansalaiskeräyksen pystyyn, ja lahjoitamme ministerille sähköpotkulaudan ja selkärepun. Siinä menee klapikuorma mukavasti perille, ja raitista ilmaakin tulee palkeisiin. Hän on kuitenkin hallituksessa istuessaan valmis tekemään saman kansalle, sillä Ohisalon miellyttäminen on pää-asia, ja KEPU nyt on mitä on muutenkin. Apropoo, joko Timo ” sininen tulevaisuus ” Soini on hyväksytty kepuliksi ?

Kata

Timo vastaa:” Ei ole kuulunut muuta kuin ääniä.Kes-kustelin kyllä mutta…”

Peke

Melekonen matami, onko tuo edes mies vai nainen, hullu kuitenkin.

Letunviuhake

Hän on ROTTAMINISTERI sanan varsinaisessa merkityksessä!!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Letunviuhake
murre riepunen

Vihreiden kaapattua meillä ko. asioihin ministerin pestit, arvostelua ei sallita, Ylen, sekä valtamedian pysyessä hipihiljaa peläten rasismia, syrjintää, tasa-arvoon kohdistuvia loukkauksia, pahanmielen tuottaa aiheellinen arvostelu, sitä ei sallita.
Valtamedian huomio kääntyy Afrikan alueelle suunnattavan kegitysavun tarpeellisuudesta, lisäämis paineita kerrotaan olevan, koulukin pitäisi pusikkoon pystyttää, porakaivo porata, johon tarkoitukseen Suomi on luvannut 300 miljoonaa, sekä satoja työntekijöitä, on siinä puuhaa. Aikanaan pystytetyn koulun oppilaille on varattu koulutarvikkeisiin, vihkoihin, kyniin ja kumiin ( ei kortsuihin ) 50 miljoonaan josta osa kuluu paikallisen heimopäälikön poreammeen kultauksen uusintaan.

Tod.näk. matupatja..

Jahas, taas näitä suvakki-nais.. oletettuja kuvan perusteella

Peter Kreisler

Saksan sisäministeri taitaa syyllistyä rasismiin, sillä hän noteeraa mamut vain puoleksi henkilöksi, kun taas saksalaiset jotka sekoilun maksavat ovat kaikki täysiä henkilöitä.

ike

Pitäisiköhän nuo suomenkin tilastot ottaa vähän uuteen tarkasteluun. Tilastoja kun voi tehdä niin monella tapaa painottaen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
otto suni

Tilastomme ovat täydellisesti virheellisiä sillä kukaan ei kontrolloi enää ”sukulaisten ja kylän väen” tänne tuloa sillä on niin tärkeää moraaliposeerata!

DDR macht frei !

Wikipedia kertoo Olaf Scholzin menneisyydestä mm. seuraavaa;
”SPD:n nuorisosiivessä Scholz toimi radikaalien marxistien puhemiehenä ja hyökkäili usein nuorten ei-marxilaista enemmistöä vastaan”

Mikä siinä on kun saksalaiset ovat valinneet viimeisimmiksi kanslereikseen punalippufaneja ?

Peter Kreisler

EU:ta johti Stasin työntekijä, kommunistisen nuorisoliiton tiedottaja, Angela Merkel jota kuvailtiin tuolloin tulisieluiseksi kommunistiksi. Toisena johtohahmona oli juoppo Juncker, joka sekavuudessaan oli helppo johdettava.
Eipä yllätä, että EU on aivan Neuvostoliiton kopio. Kummallista on se, että kun Neuvostoliittolaiset itse, Mihail Gorbatsovin johdolla luopuivat toimimattomasta järjestelmästä, rakentavat nyt Euroopan ”eurokommunistit” samaa järjestelmää uudestaan.

otto suni

Totta puhut Merkelistä sillä tämä tante oli todella tulisieluinen kommunisti ja hänen äitinsä oli Puolasta kotoisin oleva ”joonilainen”, joten tulokset on hyvin nähtävissä. EU on vain paranneltu kopio ”Suuresta ja Mahtavasta Neuvostoliitosta”!

Laitinen

Saksa kaapattiin 1945 ja sillä tiellä on pysynyt ikävä kyllä.