Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Sisäministeriö: Vapaaehtoisen paluun kohderyhmän laajentamista selvitetään

Kuvituskuva: Wikimedia Commons, Mstyslav Tšernov / International (CC BY-SA 4.0).

Sisäministeriö 22.12.2022
Tiedote

Suomi voi tietyin edellytyksin tukea ihmisten vapaaehtoista paluuta heidän kotimaahansa. Sisäministeriön tilaamassa selvityksessä arvioidaan, mitä uusia asiakasryhmiä olisi hyvä sisällyttää vapaaehtoisen paluun kohderyhmään. Selvityksen toteuttaa Owal Group.

Nykyisin vapaaehtoisen paluun tukea voi saada muun muassa kansainvälistä suojelua hakenut EU:n ulkopuolisen maan kansalainen, joka poistuu maasta peruttuaan hakemuksensa tai saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen. Tukea voi saada myös muun muassa henkilö, joka on saanut tilapäisen oleskeluluvan maasta poistumisen estymisen vuoksi, ja ihmiskaupan uhri, jolla ei ole kotikuntaa Suomessa.

Tuki voi kattaa paluumatkan kustannukset ja taloudellisen tuen, jonka avulla palaaja voi aloittaa elämänsä uudelleen kotimaassaan. Se voi olla rahaa tai hyödyketukea. Hyödyketuki tarkoittaa erilaisia tarvikkeita tai palveluja esimerkiksi pienyrityksen käynnistämiseksi tai koulutuspaikan hankkimiseksi.

Vuosille 2021–2024 päivitetyssä laittoman maahantulon ja maassa oleskelun vastaisessa ohjelmassa todetaan, että vapaaehtoisen paluun kohderyhmää on perusteltua laajentaa varjoyhteiskunnan ehkäisemiseksi. Kohderyhmän laajentaminen ja tarvittavien lakimuutosten tekeminen on yksi ohjelmaan kirjatuista toimenpiteistä, joilla paluita pyritään edistämään.

Selvitystyössä hyödynnetään kirjallisen aineiston analyysiä sekä paluuseen liittyvien viranomaisten ja järjestöjen haastatteluja. Selvitys valmistuu helmi–maaliskuussa 2023.

Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan vapaaehtoisen paluun järjestelmä on lähtökohdiltaan toimiva ja kustannuksiltaan edullinen menettely. Järjestelmän valtiontaloudelliset hyödyt ovat huomattavasti kustannuksia suuremmat, jos sitä käytetään aktiivisesti.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Niina Lääperi, sisäministeriö, p. 0295 488 580, niina.laaperi@govsec.fi
johtaja Risto Karinen, Owal Group, p. 050 535 1820, risto@owalgroup.com

Sisäministeriö

 

62 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
työ, tuo tuttu sana

Suomi tarvitsee 28 vuoden ajan vuosittain yli 50 000 maahanmuuttajaa | Teknologiateollisuus ry (sttinfo.fi)

Realistisen tulijaprofiilin perusteella iso osa tultaisiin kenties rekrytoimaan aitojen ja piikkilangan sarjavalmistukseen.

Ilkka

Annetaan rahaa taskuun, autetaan laiton norkoilija jonnekin missä hän väittää perustavansa yrityksen, eli lisää rahaa taskuun ja sama toppahuuli on taas Torniossa kun kevät koittaa. Sama alusta, ja alusta ja alusta ja alusta.. Onneksi olemme näin rikas maa, köyhemmälle voisi tulla hätä käteen.

Anomaster

Vaikeaa olisi tulla uudestaan, jos tunnistamisesta huolehdittaisiin, mutta viheliäiset ja muut suvakit tekevät parhaansa, että tunnistaminen olisi hataralla pohjalla.

Ilkka

Hampaiden röntgenkuvaus on ” kidutusta ” ja ihmisarvoa alentavaa, sanoi Li Andersson kun joku ehdotti että sillä tavalla voidaan määritellä henkilön oikea ikä.. Että tällaisessa valtiossa me vielä elämme suurinpiirtein kolme kuukautta, katsotaan sitten muuttuuko tyyli vai ollanko seuraavat neljä vuotta yhtä ” avoimia ” ja Torniosta pääsee taas lampsimaan rajan yli asylum taikasanalla ?

Anomaster

Demokraatit USA:ssa väittävät, että jos vaaleissa äänestämisen yhteydessä vaaditaan henkilöllisyystodistusta, on kyseessä rasismi. Heidän mukaansa tummemmat kansanosat eivät ymmärrä miten henkilöllisyystodistus hankitaan, joten sellainen vaatimus estäisi heitä äänestämästä. Kumma kyllä, että ne tummemmat kansanosat hankkivat kuitenkin ajokortteja, luottokortteja ym. tarpeellista voidakseen elää sikäläisessä yhteiskunnassa.

Agentti 2030
Anomaster

Pitää oppia sanomaan ei pummeille, eipä tuo sen kummepaa. Joskus vuosikymmeniä sitten oli turvapaikanhakijoita, jotka olivat ihan oikeasti turvapaikanhakijoita sen systeemin hengessä. Silloin niitä tuli muutamia kuhunkin Euroopan maahan.

Tämä nykyinen turvapaikanhaku on silkkaa huijausta, se on vihervassujen ja muiden suvakkien ylläpitämä vilpillinen tapa kansoittaa Eurooppaa lähi-itäläisillä ja afrikkalaisilla. Ne eivät ole turvapaikkaa vailla ja ne ihan omienkin sanojensa mukaan etsivät maita, joissa olisi parhaat ilmaiset edut. Ne etsivät sosiaaliturvapaikkaa.

Ukrainalaiset ovat eri asia. He ovat valmiit tekemään työtä heti, he ovat lähinnä naisia ja lapsia, eivätkä mitään sotilaskarkureita ja raavaita nuoria miehiä ja he pääsääntöisesti palaavat kotimaahansa, kunhan sota loppuu. He eivät raiskaile ja ryöstele kanta-asukkaita, eivätkä esitä mitään erityisvaatimuksia heidän kulttuurinsa hyväksymisestä määrääväksi asiaksi. Heidän on helppo sopeutua, koska kulttuuri on riittävän lähellä länsieurooppalaisia. Kaiken lisäksi Länsi-Eurooppa on heille lähialuetta toisin kuin lähi-itäläisille ja afrikkalaisille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
O tempora, o mores

”Tuki voi kattaa paluumatkan kustannukset ja taloudellisen tuen, jonka avulla palaaja voi aloittaa elämänsä uudelleen kotimaassaan.”

Tulijahan on jo maksanut matkan Suomeen ja moni realisoinut oman ja sukulaistensa omaisuuden. Tavoitteena hänellä on ollut ilmainen ylöspito. Pikemminkin pitäisi poistaa houkuttimet lähteä tänne, jolloin elämä kotimaassa voisi jatkua eikä veronmaksajien rahoilla tarvitsisi tehdä turistireissua Suomeen. Myös maahan tulon ja vapaaehtoisen poistumisen välinen aika maksaa, usein rahan lisäksi särkyneitä elämiä ja mieliä.

Vaikuttaa siltä, että tämäkin on eräänlainen kehitysapuautomaatti. Toimiva veronmaksajien rahoilla pyörivä tukijärjestelmämme on kaapattu ruokkimaan kolmannen maailman väestöräjähdystä.

Anomaster

Vapaaehtoiseksi paluuksi pitää määritellä lomailu kotimaassa ja kun on mennyt, ei tarvitse tulla takaisin. Oleskelulupa pois ja vaikka kansalaisuuskin, jos ei ole elättänyt itseään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
sinisten paluu ?

Miksiköhän muuten Suomen Uutisten juttujen kommentointimahdollisuus on nykyään poistettu ?

Tavoitteleekos persut tuollaisella ”itsesensuurilla” esimerkiksi hallituskelpoisuutta orpokokkareiden silmissä ?

juu

En tiedä miksi on poistettu, mutta ollu jo pitkän aikaa pois. Sanotaan nyt että tuntuu vähän oudolta että muka snanvapauden puolesta taistelevan puolueen nettisivuilla ei ole enää sananvapautta 😀

urpo

Aiemmin kommenttisensuurinsa tiukkuudesta parjattu Iltalehti on vapauttanut linjaansa ja näyttää osittain täyttävän Suomen Uutisten jättämän kommentointityhjiön ”kymmenien tykkäysten” kategoriassa. Mutta vain osittain.

Matusalo & kumpp. hyväveliverkosto...

Ja paljonkos tämä Owal Group nettoaa taas näistä ”selvityksistä”?

ike

Meillä on koko eduskunta täynnä yliopiston käyneitä (ilmeisesti vain ulko-aulassa) poliitikkoja ja mitään ei kyetä tekemään itse, kaikki delegoidaan ulkopuolisille yrityksille.Sitä kai kutsutaan johtamiseksi, ja johtajiahan meillä suomessa riittää. Asettaa tuon työvoimapulan vähän toiseen perspektiiviin.

Anomaster

No, kun valitulla poliitikolla ei ole mitään kykyjä missään aiheessa, eikä osaa edes itse ajatella, on tarpeen saada ympärille porukkaa, joka tietää jostain jotain.

Poliitikon ei tarvitsekaan osata mitään muuta kuin puhua sujuvan tuntuisesti sitä, mitä hänen käsketään puhua. Oma ajattelu vain sotkisi asiaa.

Äänestyksissä ainoa tarvittava kyky on, että erottaa punaisen ja vihreän nappulan toisistaan ja pystyy muistamaan kumpaa piti painaa, kun käsketään äänestämään.

Ilkka

JAA EI TYHJIÄ POISSA.. Öö mitä pitää painaa,JAA TYHJIÄ, en voi, olen POISSA sen päivän, EI tule sitten sanomista jälkeenpäin.

Peter Kreisler

Miten typeriä Suomen viranomaiset ja poliitikot oikein ovat, ensin otetaan maa täyteen loiseläjiä, joiden turvapaikkaperustelut eivät meille kuulu, olivatpa ne tosia tai sitten ei. Sen jälkeen mietitään onko taloudellista maksaa heille tukea kotimaahan tai jonnekin muualle paluusta.
Näiden loiseläjien kotimaissa on jaettu tietoa kuinka suomalaisia huijataan tekeytymällä ihmiskaupan uhriksi tai muuten uhriutumalla.
Suomessa pitäisi vaihtaa valta jo sen takia, että ei tarvitsisi olla ulkomailla pilkan kohteena ja vitsien aiheena. Näissä vitseissä muuten usein kerrotaan suomalaisten olevan tyhmempiä kuin somalit.

Anomaster

Kun luo pummeille paratiisin, kyllä niitä riittää. Osaavat kyllä keksiä tarinoita, joilla saa etuja ja mielellään runsaasti. Ainoa tapa päästä niistä eroon sen jälkeen on etujen lakkauttaminen. Sen voi toteuttaa poliittisilla päätöksillä heti, tai voi odottaa siihen asti, että pummit ovat loisineet maan niin köyhäksi, että ei ole enää mitä antaa.

Jukka

Olemme hel…vetin tyhmiä, kun elätämme laiskoja loisijoita. Maapallolla riittää vetelehtijöitä miljoonia, joten tulijoita riittää niin kauan, kun maksamme ja otamme vastaan!

Ilkka

Somali ja Arabi seisoi katon reunalla kiistellen siitä kumpi ensin mätkähtää asfalttiin jos hypätään yhdessä. Niin he hyppäsivät, kuka voitti ? Suomen valtio.

Tapi

Kerran kun maksaa paluulipun niin välttyy elinkautisesta elättämisestä ja kaikesta muusta p*****ta. Goodbye, se on sen rahan arvoista.

valoaaltola

”Vapaaehtoinen paluu” kuulostaa yhtä poseeraavalta kuin
”märkä vesi”, eli pöljältä itsestäänselvyydeltä.

Luultavasti vain fyysisesti avustettu paluu on se mikä toimii.

ike

Tuo on taas loputon suo. Taas yksi järjestelmän laajennus jolla veronmksajia kupataan.Itse ovat tulleet, itse voivat kyllä myös lähteä. Jonnekkin tietöihin siksi aikaa että saavat lentolipun maksettua.

Anomaster

Pääsee varmemmin, nopeammin ja halvemmalla eroon, jos maksaa lentolipun, vaikka laittaisi jonkin tonnin vielä taskuun aloitusrahaksi.

Eihän se ole oikeutta, eikä kohtuutta, mutta se on käytännöllistä ja taloudellisesti edullisempaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
ike

Noinhan se on. Yhden miljoonan elinaikakustannuksen (jos se edes siihen jää) ja lentolipun hinnan välillä on eroa. Jos vielä puhutaan lapsien ilmaisesta kouluttamisesta ja suvun tuomisesta suomeen niin taloudellinen katastrofi on valmis.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Agentti 2030

Ilmaston lämpeneminen yhdistettynä kymmenmiljardiseen ihmispopulaatioon tietänee pimeyttä ja piikkilankaa täällä Itämeren perukoilla.

Anomaster

Ilmaston lämpeneminen ei liity mitenkään tämän päivän tai lähitulevaisuuden siirtoloisuuteen. Siitä on siis turha puhua. Miksi Afrikassa on heikosti ruoantuotantoa, on ihan heidän omaa saamattomuuttaan. Zimbabwe oli suuri viljan viejä, mutta politiikalla se romahti ja on nnyt suuri viljan tuojua. Sama tapahtuu Etelä-Afrikassa juuri nyt ja tulos on taatusti sama.

Puhuvat ilmastosiirtolaisuudesta vain siksi, että haluvat kansalaisten uskovan, että pitää laskea loisia maahan ilmaston lämpenemisen vuoksi. Ei ole sellaista ilmastoa, joka aiheuttaisi siitoloisuutta nyt, eikä kymmeniin vuosiin, ehkä ei koskaan. Ilmastosta valehdellaan kirkkain silmin, koska ilmastonmuutos, josta kertovat ei ole totuus, vaan se on väline poliittisten tavoitteiden ajamiseen.

ike

Juuri noin. Ei ole juuri poliitikkoa joka puuttuisi juurisyihin kuten kehitysmaiden syntyvyyteen, se on sitä luokkaa että mikään talous maailmassa ei kykene vastaamaan siihen (ei erikseen eikä edes yhdessä). Poliitikot sen sijaan mielellään puuttuvat noihin tekosyihin, kuten ilmastonmuutos ym. Vuonna 1879 maailman väkiluku oli jossakin 1,4 miljardin tienoilla, silti tuo väkiluku riitti synnyttämään ehkä yhden aikamme suurimmista neroista, Einstainin. Toki hän oli joissakin asioissa väärässä ja monet hänen teoriansa vieläkin herättävät ristivetoa, mutta tuskin kukaan kiistää hänen osuuttaan nykyisen ydinfysiikan kehittäjänä. Nykyinen väestönkasvu kehitysmaissa on saatava pysähtymään. Isossa kuvassa kaikki nämä kehitysapu- ym. intoilijat tekevät pelkkää haittaa. En nyt tässä halua puuttua tuohon filosofis-uskonnolliseen puoleen. Saattaahan sielläkin olla luvassa suuria läpimurtoja mutta nyt meidän on toimittava tämänhetkisen tiedon pohjalta.

Agentti 2030

Fossiiliöljyn ja -.kaasun päällä pyllistelevät maat ovat niin vaikutusvaltaisia YK:ssa, että liikakansoittumisen annetaan rehottaa. Niiden intressi on edistää myös tupruttelua ja länsimaista tuhlailua.

Raamatun ilmestyskirjan teksti tuntuu vuosi vuodelta olevan yhä parempi arvaus siitä mikä ihmiskuntaa odottaa.

Anomaster

Kun jotain laumaa elätetään, on kyseessä jonkinlainen tarhaus, jossa lisäännytään hervottomasti, eikä se lisääntyminen muuta kuin kiihtyy. Yhtälailla se lauma ei koe tarvetta nousta omille jaloilleen elättääkseen itsensä.

Suomalaisten maailmankin mittakaavassa tapahtunut nousu köyhyydestä vaurauteen, jota nyt lällärisukupolvi ideologioineen tuhoaa, tapahtui ihan omin voimin. Jos olisi suomalaisista tehty jokin ulkomaisen avun varassa elävä nyhjölä, ei olisi noussut talous, koska porukasta olisi tullut keskimäärin mieleltään nöyriä holhottavia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Agentti 2030

Lähitulevaisuuden siirtolaisuus liittyy kiinteästi ilmaston lämpenemiseen. Kun ei sada, niin pelto ei anna satoa.

Silloin on lähdettävä vaikkapa kumiveneilemään kohti pohjoista.

Anomaster

Kunhan kuvittelet, totta tuo väittämäsi ei kuitenkaan ole. Selityksiä esittämässäsi hengessä kyllä tulee ns. suvaitsevaisilta suvaitsemattomilta, mutta ei se siitä totta tee.

Afrikassa on alueita, joilla on kuivia kausia ihan normaalisti. Niistä varmasti koetetaan luoda mielikuvaa, että nyt on ilmastonmuutoksen vuoksi tällaista. Politiikka kun ei tiedä mitään rehellisyydestä. Sinullekin ovat uskotelleet vaikka mitä.

Afrikassa on myös erinomaisen viljavia alueita, eivätkä ne lähitulevaisuudessa miksikään muutu. Ilmastonmuutos puolestaan voi muuttua koska tahansa kylmeneväksi. Sitä on turha ennustella niillä eväillä, mitä ilmastohömppääjillä on tarjota. Eipä tuo ilmasto ole kyllä ollut erityisesti lämpenemässäkään pitkiin aikoihin. Merkittävimmät todisteet ilmaston lämpenemisestä ovat olleet huijauksia ja väitettyä ihmisen osuutta ei ole todistettu lainkaan.

Jos jollain alueella on heikot olosuhteet, voivat afrikkalaiset siirtyä paremmille maille Afrikassa. Ei ole pienintäkään syytä kumiveneillä kohti pohjoista, kun omalla mantereella on paljon mahdollisuuksia.

On jo lähtökohtaisesti kieroa, että poliitikot sanovat niiden siirtyvän Eurooppaan eläteiksi. Paljon luonnollisempi ratkaisu on siirtyä Afrikassa alueille, joilla on paremmat olosuhteet tai keksiä ratkaisuja oman maan ongelmiin.

Poliitikot valmistelevatkin afrikkalaista invaasiota tieten tahtoen, koska he haluavat täyttää Euroopan afrikkalaisilla ja lähi-idän oikeauskoisilla. Kyse ei ole luonnollisesta ilmiöstä, vaan politiikasta, siis eurooppalaisten kansojen kusettamisesta ja elättien houkuttelemisesta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Agentti 2030

Tuossa on varmasti paljon perää.
Isot asiat etenevät varmimmin silloin kun useat erilliset tekijät vaikuttavat samaan suuntaan.
Vauraiden kaapumaiden uskonnollis-poliittinen intressi ja köyhien pirttiviljelysmaiden elintila-intressi on siirtää mahdollisimman paljon ihmisiä Välimeren pohjoiselle rannalle.
Muina kokkeina tuossa sopassa ovat verovirrasta kauhovat eurooppalaiset avustustahot ja tukityövoimaa kaipaavat kokkaritahot.

ike

Kun esim Nigerissä on yhtä naista kohti noin 7 synnytystä ja miehellä saa olla kolme vaimoa niin eiköhän tuosta käy ilmi että yhtälö on mahdoton. Afrikassa olisi kyllä hyvät mahdollisuudet kaikenlaiseen viljelyyn mutta ei kai ole kiinnostusta, kunhan välttämätön saadaan. Ei afrikka mitää apua kaipaa, se kaipaa jonkinlaista otetta omaan elämäänsä ja asenne on se johon eurooppalaiset eivät voi vaikuttaa. Ehkä voisivat jos lopettaisivat kehitysavun.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Anomaster

Afrikan tulisi antaa olla. Ei mitään avustuksia. Oppia vähän, jos haluavat, jotta voivat alkaa opettaa toinen toistaan ja sitten selviytyvät kuten selviytyvät. Pakko paras opettaja, tavattiin sanoa, ja sillä pakolla suomalaisetkin ovat oppineet monet asiat. On vaan pitänyt itse ratkaista ongelmat, eikä ole ollut vaihtoehtoja. Kyllä se kasvattaa afrikkalaisetkin toimimaan itse ja rakentamaan yhteiskunta, mitä itse haluavat. Sehän ei ole muiden asia.

On suorastaan naurettavaa mennä holhoamaan afrikkalaisia ja sitten kuvitella, että mehän teemme näistä länsimaisen mallin yhteiskunnan, kun toiset elävät vielä ehkä sadan parin sadan vuoden päässä siitä kyvystä. Kun itse rakentavat yhteiskuntiaan, elävät aina sellaisessa, mihin ovat itse kypsiä.

Rahahanat kiinni ja aseiden vientikielto Afrikkaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Kumiveneeseen saa reiän pitkältäkin etäisyydeltä.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

”Fyysisesti avustettu paluu” tarkoittaa pakkopaitaa, nippusiteitä, ehkä laskuvarjoa. Tuskinpa ne itse näitä Tokmannilta ostelevat. Eikä lentolippuja.

Anomaster

Paluutaan miettivä pohtii, että Suomessa saa mitään tekemättä täyden ylläpidon kotimaahansa verrattuna luksustasolla ja kotimaassa saa kovalla työllä jonkinlaisen elannon. Houkutteleeko vapaaehtoinen paluu?

Sitä paitsi kotimaassa voi oleskella rajattomasti samaan aikaan kuin tilille Suomessa juokse joka kuukausi kotimaan mittapuun mukaan huipputulot sossusta.

Paluun kriteerinä pitää olla, että kun kotimaa on turvallinen, loppuu Suomessa oleskeleminen ja paluu on pakko.

Tulisi myös tarkistaa myönnettyjen kansalaisuuksien ehtojen täyttäminen. Onko kielitaito sitä mikä oli vaatimus, vai tuliko huijatuksi. Huijaamista tapahtuu säännöllisesti, kun pitävät tekstiviestein yhteyttä johonkin, jolla kielitaito riittää kielikokeeseen. Jos ei ole halunnut tai voinut elättää itseään, on kansalaisuus myönnetty virheellisesti, joten ei kun peruutukseen. Useimpien kohdalla löytyy kansalaisuuden peruuttamisen syy.

Turvapaikka, olipa se minkä tahansa syyn perusteella annettu, on tarkoitettu väliaikaiseksi ja kun kotimaa on asumiseen kelvollinen, on velvollisuus palata, eikä yrittää elää suomalaisten kustannuksella. Jos elättää itsensä, eikä ole tukiriippuvainen, sitten on ansainnut mahdollisuutensa vakituiseen oleskeluun.

murre riepunen

Mitä himputin tukea murjaanille jos ja kun se saadaan lähtemään kotimaahansa, se ainoa kauhtana riepu mikä päällänsä oli kun maahamme klampsi pitäköön sen, mitään muuta ei murjaanille mukaan annettako, lentokoneseisoja, mikä nyt olikaan nimeltään kentälle hyvästiksi heiluttamaan, teko kyyneleitä esiin taikoen.

Tassos me

Nehän tulee paluulennolla takaisin ja lähtevät uudestaan. Hyvä business kun Mikkonen junailee vielä lomarahat !!!!!!

ike

On Saksanseisoja, Italianseisoja, ja muita. Saksanseisojilla on jopa oma kerho. Kuuluuko tämä Lentokoneseisoja johonkin kotimaiseen ryhmään samoin kuin Mannerheimintienseisojat ym. Tiedän kyllä että näillä Suomenseisojillakin on oma kerho, taisi olla Silakkaliike, eipä ole viime aikoina mitään kuulunut. 😊

Katariina

😄🎅🌲Joulua itse kullekin säädylle.

Anomaster

No joulua sitten – kun tällaiseksi toivotteluksi menee.

Ilkka

Kiitos pyrimme kuitenkin olemaan säädyttömiä – tai siis, no…

Ilkka

Silakkaseisojillakin on oma liike, sitä sanotaan Helsingin kalamarkkinoiksi.

ike

Kotkassa myös. Liike on kai suositumpi kuin luulemme. Luulen että aika levinnyt, ainakin rannikkokaupungeissa ja kaupungeissa jotka ovat syntyneet järvien viereen.

Jontsu

Terve menoa, kellään ei tule ikävä, tiettyjä mielisairaita lukuunottamatta.

juu

Kunpa se oiskin että tervemenoa.
Mutta täähän on oikeasti sairasta.
Sama kun menisit johkin thaimaaseen, ne elättäisi sua ja antaisi sulle rahaa vuosikausia, sitten päättäsit että joo mä voisinkin palata kotiin.
Ne maksas sun kotimatkat ja antas vielä rahaa jonka tienaamiseen siellä kotimaassa menisi helposti 10-vuotta.
Oikeasti taas aivan älytöntä, taas kun jostain pahkasiasta 😀

patton

On vielä hullumpaa, mutta katsopa tätä hallitusta ja muistele edellistä, erityisesti sisäministeri Petteri Orpoa.

juu

On täysin samaa mikä hallitus, ne on kaikki samaa, joka ainoa tuhoaa Suomea suomalaislta, jotkut tekee sitä vaan vähän nopeemmin kun toiset.

juu

Tää on taas yks asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt.
Suomeen voi tulla täysin perusteetta hakemaan turvapaikkaa, me maksetaan ja elätetään tyyppiä vuosia.
Sitten se ”vapaaehtoisesti” päättää palata kotiin meidän kustannuksella ja me annetaan sille vielä jopa 5000 euroa taskurahaa.
Kokoomuksen esityksestähän sitä ”taskurahaa” vielä nostettiin 100% viime vaalikaudella.

Huru-ukko

Lisää vetovoimaa tulla Suomeen. Muutaman vuoden maksettu loma ja lomaltapaluurahaa muutama tonni sitten kun ei enää viihdy. Vähän kuin eräässä laulussa: vain sorsa lentää pohjoiseen, maahan kylmään sohjoiseen..

ike

Muistakaa tuo seuraavissa vaaleissa. Ei enää vihervasemmistoa, johon kokoomus myös kuuluu. Herään jo öisin painajaiseen koska saattaa olla että seuraavien vaalien tuloksena Petteristä tulee pääministeri. Siis vasta yhdestä päästäisiin niin toinen tumpelo tilalle.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Kyse on siis samasta Petturista joka 2015 invaasion aikaan komensi Suomen Armeijan Tornion rajalle maahantunkeutujia vastaan… kantamaan kunniavieraiden laukkuja.

ike

Juuri hänestä, jolle erään taloustieteilijän mukaan ei saisi antaa vastuuta edes nakkikioskista.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Jotekin, tuon erityisaasintuntajan ”nomen es omen” Lääperin, suunnitelmat aiheuttavat hihitystä. ”Vapaaehtoispaluun tuki?” Vapaaehtoispaluun tuki voisi olla laskuvarjo. Matut viedään lentokoneella Irakin ylle. Saavat valita kotoutuksen tavan: Ilman laskuvarjoa (perusversio) tai tuettu vapaaehtoispaluu (laskuvarjon kanssa). Kotouttamien toteutetaan asiakkaan haluamalla versiolla.

juu

Mun mielestä ei ole enää yhtään puoluetta jota voisin äänestää.
Tai ois KD, mutta on niin pieni ettei pysty ikinä vaikuttamaan mihinkään.
Sen takia meille on sama vaikka oltas vihreitä 😀 Ei mikään tule muuttumaan parempaan meidän kenenkään elionaikana.

Anomaster

Tulee muutos meidän elinaikanamme, mutta ennen sitä saattaa maa olla raunioina, koska aina siihen asti kansa uskoo poliitikkojen palturia, tietoista kansan huijaamista.

ike

Tuon me kaikki tiedämme mutta on pakko yrittää olla optimisti, ainakin tässä iässä.

juu

Mutta ehdotus ”avustettuun kotiinpaluuseen” oli erinomainen 😀
Itse saavat päättää että laskuvarjolla vai ilman.

Anomaster

Kuka maksaa laskuvarjon, jos se valitaan?

Peter Kreisler

Ei sitä laskuvarjoa mukaan anneta jos se valitaan.