Eurooppa Rikos

Somalipakolainen keskeytti raiskauksen havaitessaan, että uhri oli ympärileikattu

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Somali yritti raiskata 17-vuotiaan tytön, mutta keskeytti tekonsa havaitessaan, että tyttö on ympärileikattu.

Uumajan käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan miehen raiskauksen yrityksestä 1 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen, kertoo SVT.

Rikos luokitellaan yritykseksi sen vuoksi, että miehen alkaessa raiskaamaan hän joutui huomaamaan, että tyttö oli ympärileikattu. Mies keskeytti toimensa hetkeksi, sillä hän halusi jatkaa raiskausta penis öljyttynä. Tässä vaiheessa tyttö onnistui pakenemaan paikalta. Mies yritti myös pakottaa tytön suuseksiin.

Maalaispoika ja perheenisä

Ruotsalaisen Friatider-julkaisun mukaan miehen etunimi on Mahamuud. 17-vuotiaan tytön paetessa asunnosta Mahamuud juoksi tämän kiinni, jolloin tyttö sanoi hälyttävänsä poliisin. Mahamuud esteli sanoen, että hän on maalaispoika, perheenisä ja että hänellä on lapsia. Paon aikana tyttö törmäsi kahteen ”ruotsalaismieheen”, jotka auttoivat viranomaisten hälyttämisessä paikalle.

Mahamuud on Somalian kansalainen ja tarvitsee tulkkia. Mies saapui Ruotsiin vuonna 2015 yksintulleena alaikäisenä turvapaikanhakijana. Viranomaisilla ei ole tietoa miehen lapsista. Väitetyn alhaisen ikänsä vuoksi Mahamuud sai alemman tuomion tekosestaan.

  • 950
    Shares