Kotimaa Politiikka

Suomalaisista EU-parlamenttiedustajista vain perussuomalaiset tukivat Unkaria äänestyksessä kurinpitomenettelystä

Euroopan parlamentti, Strasbourg
EU-parlamentin äänestyksessä kurinpitomenettelystä Unkaria vastaan perussuomalaiset EU-parlamenttiedustajat olivat suomalaisista EU-parlamenttiedustajista ainoat, jotka puolustivat Unkarin kantaa.

EU-parlamentti äänesti tänään EU-peruskirjan artikla 7:n liipaisemisesta Unkaria vastaan. Omaa kansaansa ja kulttuuriaan suojaavaa maata on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista sen kieltäydyttyä ottamasta vastaan siirtolaisia kolmansista maista.

Kurinpitotoimien aloittamisen puolesta äänesti 448 EU-parlamenttiedustajaa. 197 äänesti vastaan ja 48 jätti äänestämättä.

Suomalaisista europarlamenttiedustajista vain perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja Pirkko Ruohonen-Lerner tukivat Unkaria sen pyrkimyksissä välttää EU:n pakottama massamaahanmuutto sekä monikulttuuri.

Unkaria vastaan äänestivät Vihreiden Heidi Hautala, sosiaalidemokraattien Liisa Jaakonsaari ja Miapetra Kumpula-Natri, Keskustan Anneli Jäätteenmäki, Mirja Vehkaperä ja Elsi Katainen, Kokoomuksen Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen, Ruotsalaisen kansanpuolueen Nils Torvalds  sekä Vasemmistoliiton Merja Kyllönen. Äänestämättä jätti Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen.

 

Kuvakaappaus Votewatch.eu
Kansakuntien ja Vapauden Eurooppa tuki Unkaria 100-prosenttisesti

Kun äänestyskäyttäytymistä tarkastellaan EU-parlamenttiryhmittäin, erottuu joukosta positiivisesti Unkaria puolustanut Kansakuntien ja Vapauden Eurooppa -ryhmä ENF. Sen jäsenistä kaikki tukivat Unkaria.

Euroopan reformistien ja konservatiivien ryhmä ECR tuki Unkaria melko yhtenäisesti  (Jussi Halla-aho, Pirkko Ruohonen-Lerner).

Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmä Greens/EFA äänesti kokonaisuudessaan Unkaria vastaan (Heidi Hautala).

Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmä ALDE/ADLE oli Unkarin vastaisessa kannassaan melko yhtenäinen (Anneli Jäätteenmäki, Mirja Vehkaperä, Elsi Katainen, Nils Torvalds).

Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmä S&D oli Unkarin vastaisessa kannassaan yhtenäinen (Liisa Jaakonsaari, Miapetra Kumpula-Natri).

Euroopan kansanpuolue eli EPP-ryhmä, johon myös Viktor Orbánin Fidesz kuuluu, oli Unkarin vastaisessa kannassaan hajanainen (Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen).

Euroopan yhtyneen vasemmiston konfederaatioryhmä GUE-NGL äänesti Unkaria vastaan melko yhtenäisesti (Merja Kyllönen).

Kuvakaappaus Votewatch.eu
Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi asia etenee Euroopan neuvostoon, missä kurinpitomenettelyn aloittamiseen vaaditaan EU-jäsenmaiden yksimielinen päätös. On lähes varmaa, että ainakin EU:n kurittama Puola tulee antamaan tukensa Unkarille, joten artikla 7:n läpimeno ja rankaisutoimien aloittaminen Unkaria vastaan on epätodennäköistä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit