Eurooppa

Suomi on hyväksymässä EU-rikosten laajentamisen vihapuheeseen ja -rikoksiin

Kuva: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Suuri valiokunta antoi tänään lausuntonsa EU-rikosten luettelon laajentamisesta vihapuheeseen ja viharikoksiin. Suuri valiokunta käsitteli komission tiedonantoa valtioneuvoston kirjelmän pohjalta ja sai asiasta lausunnot perustuslakivaliokunnalta ja lakivaliokunnalta.

Lakivaliokunnan lausunnon mukaan saatu selvitys vihapuheen ja viharikosten haitallisiin vaikutuksiin perustuvasta vakavasta luonteesta, yleistymisestä sekä rajat ylittävyydestä puoltaa näkemystä siitä, että rikollisuuden alalla tapahtunut kehitys huomioon ottaen EU-rikosluettelon täydentämiselle aloitteessa ehdotetulla tavalla on esitetty hyväksyttäviä perusteita.

Perustuslakivaliokunta toteaa, että ehdotukselle on esitettävissä hyväksyttävät perusteet myös Suomen perustuslain näkökulmasta, erityisesti perustuslain 1 §:n 2 momentissa turvatun ihmisarvon loukkaamattomuuden ja 6 §:ssä turvatun yhdenvertaisuuden kannalta sekä Suomea velvoittavien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kannalta.

Suuri valiokunta painottaa, että EU-rikosten luettelon laajentamista on pidettävä poikkeuksellisena menettelynä ja tämä näkemys on tuotava esille myös EU-tason keskusteluissa.

Valiokunta hyväksyi lausunnon äänestyksen jälkeen. Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit jättivät lausuntoon eriävän mielipiteen.

Aiheesta aiemmin Kansalaisessa.

 

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Thorin iskuporakone

Lukeutuvatko myös kemuimaamien madonluvut vihapuheisiin ?

murre riepunen

Suomen kanta tähän ( kin ) on kuin tuulen huutelis, siis yhtä tyhjän kanssa. Hallituksen kaatuminen näyttää yhä varmemmalta, siis hillotolppien haalimen kyseessä.

Eka Kettunen

Haiskahtaa Neuvostoliitolta, Pohjois-Korealta ja Kiinalta tällaiset lait.

John Quiman

Niillä suunnillahan ns. suvaitsevaisten suvaitsemattomien aatteet ovat. Kielletään muu kuin heidän mielestään sopiva puhe.

Ilkka Forsten

Löyhkää on parempi ilmaisu.

juu

Ne jotka tämmösen hyväksyy, niin saa ensin sanoa mikä on vihapuhetta? Mitkä sanat on kiellettyjä? Ei ketään ihmisiä voida mielivaltaisesti tuomita kulloisenkin poliittisen ilmapiirin perusteella.
Koko EU rikkoo sitä ”oikeusvaltioperiaatetta” koko ajan, ja silti maksetaan sinne jatkuvasti miljardeja.

John Quiman

Eikös Marin ollut sitä mieltä, että jos jäsenvaltio ei noudata oikeusvaltioperiaatteita, pitää laittaa pakotteita tai muuten rangaista.

EU ei toimi oikeuvaltion lailla. Suomi ei toimi oikeusvaltion lailla, eikä myöskään Saksa ja lukuisat EU-valtiot, joissa ei toimita oikeusvaltioperiaatteen mukaan. Pitää laittaa niille kaikille pakotteita.

Viherfasistien mielestä ei tietenkään voida tuomita ihmisiä kulloisenkin poliittisen ilmapiirin perusteella, vaan ainoastaan viherfasistisen sopivaksi muokatun totuuden perusteella.

Noiden puheissa oikeusvaltioperiaatteesta ei ole vähääkään kysymys oikeusvaltiosta, vaan ainoastaan heidän poliittisen tahtonsa läpirunnomisesta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
jjt

eu on koko maailman perse syöpä.toivottavasti se sairastuu siihen itse,komissiota myöten.

I'm only assking

Ajattelin Neuvostoliiton romahdettua, että meillä olisi
tilaisuus ensimmäistä kertaa tuhanteen vuoteen olla itsenäisiä. Sekin mahdollisuus piti tuhota ja nyt ollaan menossa kohti pimeintä ja syvintä orjuutta.

John Quiman

Ulkoiset suuret maat vaikuttavat ja ne pyrkivät aina laittamaan pienet mieleisiinsä asemiin. Se, että yksi katoaa, ei muuta tilannetta muutoin kuin, että on yksi vähemmän. Nyt Venäjä on voimistunut, joten se haluaa taas mukaan painostamaan pienempiä maita itselleen edulliseen asemaan.

Juha

Heh. EUn kommunistinen totalitarismi on tulevaisuutemme.

John Quiman

Näillä näkymin ehkä onkin, mutta sen verran on kansannousun poikasia ilmestynyt, että ehkä ei sittenkään. Viherfasistit uskovat pysyvänsä vallassa, kunhan saavat kansannousujen poikaset taltutetuksi.

Kansannousu on kuitenkin jo monien ihmisten sydämissä ja jossain ajassa nämä kansannousun poikaset saavat voimaa ja sitten rysähtää. Siinä vaiheessa ei niitä taltuta enää mikään. Nyt ne vasta keräävät voimia ja etsivät reittejä kumoamaan nykyinen viherfasismipetos. Ovat kasvussa – sitä eivät viherfasistit kykene estämään.

Nationalisti

Yllättyikö joku tästä? Suomi on nykyään niin retardi maa, että aina voi jotain tällaista odottaa.
”Vihapuhetta” on nykyään kaikki asiallinen kritiikki maahanmuuttoa ja Euroopan Unionia kohtaan, termi ”vihapuhe” on lanseerattu, jotta voidaan pitää keskustelu globaalille eliitille mieluisissa aiheissa.
Suosittelen jokaista lisäämään tätä ”vihapuhetta” ihan arkipäivän keskusteluihin ja sitä kautta normalisoimaan voimakaskin kritiikki nykymenoa kohtaan.
Suomi tarvitsee radikaalin muutoksen, muuten olemme kusessa.

EU sucks

Eihän Neuvostoliitossakaan saanut arvostella systeemiä pätkääkään.

Jos systeemi on totaalisen mätä ja huono (kommunismi) niin se kieltää kritiikin.

John Quiman

Kritiikin kieltäminen on selvä merkki systeemiviasta. Terve yhteiskunta ei kiellä kritiikkiä, eikä suitsi suita.

John Quiman

Kaikki mikä on vallassaolevien tahtoa vastaan, on vihapuhetta. Eikö kansa vieläkään haista mädän lemua? Moni kansalainen on vain tyytyväinen, kun heidän mielipiteelleen pedataan monopolia. Moni osoittaa suosiotaan nykyiselle menolle samaan tapaan ja samasta syystä kuin kansalaiset Pohjois-Koreassa osoittavat suosiotaan suurelle johtajalle. Siis pelkäävät seurauksia, jos eivät taputa käsiään ja hymyile riittävän leveästi jollekin, mitä eivät tosiasiallisesti pidä hyvänä.

Ilkka Forsten

Eikös Pohjois-Koreassa tuomittu joku nainen pitkään vankeusrangaistukseen, kun hän ei itkenyt riittävän kauan räntäsateessa edesmenneen ”suuren johtajan poismenoa ?” Kuulostaako tutulta, kyllä. Eurostoliitossa pitää varmaan itkeä kuukausi jos Silvia Modig jostain syystä kompastuu portissa ja taittaa nilkkansa.

John Quiman

Entä jos nauraa tai hymyilee, jos Silvia kupssahttaa?

Akim Joakim

Hassua kun näitä lukee, niin tuntuu että nää lait on tehty valkosille vai tietääkö kukaan, että onko muita kuin valkosia tuomittu vihapheesta/viharikoksista? Hyvä esimerkki on Waukesha anti-valkoinen terroristi hyökkäys, joka oli puhtaasti viharikos, mutta media sitä ei pitänyt sellaisena.

Kata

Eikä siitä edes puhuta valtamediassa,siis jenkeissä, ikäänkuin mitään ei olis tapahtunut.Niin hirvittävä tapaus ja valehdeltiin jopa että tyyppi lähti karkuun jotain atakkia.Joka oli silkkaa papattia.Valkopesua mutta klooria liikaa.

Ilkka Forsten

En olisi millään arvannut että SUOMI puoltaa lakia, siis en millään… Olisitteko te voineet uskoa että näin tapahtuu, ette varmaan ?

John Quiman

Marin ei pidä siitä, että hänen hyviksi väittämiään asioita arvostellaan. Jos hänen käsityksiään arvostellaan vaikkapa valtion julkistamien tilastojen perusteella, on se vihapuhetta. Jos hänen lemmikeistään julkaistaan jotain negatiiviseksi tulkittavissa olevaa niiden valtion tilastojen perusteella, on sekin vihapuhetta.

Laki siis kieltää monissa tapauksissa toden puhumisen.

Ilkka Forsten

Poliitikon herkkää sielua ei saa maalittaa eikä väijyttää. Vehanna Johkoon tapaus oli tällainen, ja hän ei ole edes poliitikko. Hän sai kuulemme sairaslomaa, keskenmenon ja hyperventilaatioita, kun sai tietää että joku voi olla eri mieltä tämän herkkäsieluisen kanssa. Vihapuhetta kuulemma tulvi joka paikasta ja kuolemalla uhkailtiin.. Niin, paitsi ettei mitään tällaista tapahtunut, mutta kun hän ” koki ”asiat tällä tavalla, se on sama kuin murha keskellä päivää. Hän Siis KOKI asiat, hän ei JOUTUNUT minkään uhriksi, ja silti oikeus katsoi että kaikki on toteen näytetty.

Kata

Tämä ”kokeminen” on niin sairasta touhua..jenkeissä ope sai potkut koska ei miukunut oppilaalle joka koki olevansa kissa!!!
Jopa hiekkalaatikoita vessassa…näin tehdään sekopäisiä kansalaisia.

John Quiman

Jos oppilas kokee olevansa vampyyri, saa hän varmaan imeskellä verta opettajan kaulavaltimosta?

Joskus ennen näitä, jotka ”kokivat olevansa” yhtä ja toista, talutettiin laitoksiin.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Kata

Varmaan olis pakko jos haluaa ”opettaa”…Toki anemia voi yllättää jossain vaiheessa. 😀

Niinpä…kyllä hoito olis hyvä monelle hiippailijalle…mutta ei,avona seikkaillaan ja miu’utaan ja pissitellään laatikkoon.
Onhan meilläkin nähty ”talutettavia koiruleita”,isännän tai emännän kanssa ulkoilemassa….lasten nähden.

Lieväasteinen

Tarvitaan kolmatta maailmansotaa tai jotain sen kaltaista, niin Darwin-setä hoitaa hommat tosi nopeasti.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Onhan meillä rokotukset, jotka ovat osa kolmatta maailmansotaa. Tosin ne heikentävät lähinnä eurooppalaisperäisiä, mutta tyhmyydestä sakotetaan, olipa sitten mitä perää tahansa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
jep

Jos olen vihainen, ilmaisen mielipiteeni. Mikä tässä on niin vaikeaa?
Pl-valiokunnan lausunnolla voisin pyyhkiä jonkun paikan.

Hannele Korpela

Seuraavaksi varmaan tulee vangitsemiset ilman oikeudenkäyntiä, mikäli rikos koskee vihapuhetta, rasismia ym. vastaavaa. En yhtään ihmettelis, kyllä nää niin hitlerin jalanjälkiä kulkee.

Ilkka Forsten

Muistuttaisin että AH teki omalle kansalleen varsin paljon myöskin hyvää. Stalin ei tehnyt, joten verratkaamme EU:n kommunistikoaliittiota Neuvostoliittoon.

Nationalisti

Suomi kulkee Hitlerin jalanjälkiä?
Et vissiin kovin aktiivisesti sitten seuraa päivän politiikkaa, kun nykyään ollaan menossa päinvastaiseen suuntaan siitä kaikesta hyvästä.

Piikkilampaat

Eu on pelkkä syöpäkasvain on ollut sitä aina ja vahvistuu syöpänä koko ajan enemmän ja enemmän. En äänestänyt aikaan ollenkaan liittymisestä, sillä se ei ollut oikea äänestys, tuolloin oli jo selvää se, että liittymispaperit oli jo laitettu vuosia aikaisemmin, eli suomi oli jo liitetty eu paskaan sama mitä neuvoa antavassa äänestyksessä lampaat olisi äänestänyt, sillä kun ei ollut mitään merkitystä.

Ruupo Kustaa

No nytpä tuli poikkeksellinen uutinen, että Suomi hyväksymässä. Aina kun on mahdollisuus hanurin nuolemiseen niin täältä löytyy kyllä joka lähtöön tekijöitä. Maailmassa on vähiten nuuskimattomia koiran pers… ja toiseksi vähiten johtavien maiden politiikkojen pers… joita meidän politiikkomme eivät ole nuolleet

Kata

EU….tuo surkea unioni täynnä steppaavia klasuja ja tekopyhiä matameja.Fixit!

Ei tainnut ihan olla tämä EU se johon Suomikin liitettiin 1.1.1995….Äänestin vastaan.

Muistakaa että...

Pitää muistaa että EU:lta tuli viime syksynä jo lausunto jonka mukaan ”kaikki kansalliset parlamentit ovat toisarvoisessa asemassa EU:n päätöksiin nähden”. Eli EU:lle tämä ei ole kuin ilmoitusluontoinen asia ja Suomen pitää noudattaa sitä. Koska olemme EU:ssa.

Ilkka Forsten

Minä en ole EU:sa, minä olen kotona,ja siellä vallitsee minun lakini. Sanon ja kirjoitan ihan mitä huvittaa ja kohta myöskin teen mitä huvittaa. Se saattaa huvittaa vähemmän EU:n lakeijoita, mutta en välitä siitä koska oma valtioni ei ole ratifioinut Ursula von der Stalinin käskyjä.

John Quiman

Pitänee oppia Neuvostoliitosta tapoja, joilla voi arvostella valtiota ja matusekoilua ym. tavoin, jotka eivät sano suoraan, mutta kaikki ymmärtävät?

ike

No ei ole ilmoitusluontoinen asia jos lakia noudatettaisiin, mutta kun ei noudateta. Kertokaa nyt sitten mitä lakia mitä minun pitäisi noudattaa kun eduskunta ei noudata edes perustuslakia. Katson nykyään lähes kaikki toimet lailliseksi, jos ne eivät kohdistu ihmisten pahoinpitelyyn niihin löytyy toiset (moraaliset) lait jos nykyiset ei riitä. Tähän on tultu, kiitos hallituksen. Luuletteko että tämä on vai yksisuuntainen tie.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari