Kotimaa Politiikka

Suomi ottaa 175 pakolaista EU-ulkorajamaiden leireiltä – myös nuorten turvapaikanhakijoiden siirtoja selvitetään

Lesbos-saaren pohjoisrantaa syyskuussa 2015. Kuva Rosa-Maria Rinkl / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Suomen vihervasemmistolaishallitus on päässyt yhteisymmärrykseen, kuinka EU-alueen ulkorajamaiden siirtolaisleireillä oleilevia turvapaikanhakijoita on autettava.

Iltalehden artikkelin mukaan hallituspuolueet ovat sopineet, että Kreikan, Italian, Maltan, Kyproksen siirtolaisleireiltä tuodaan Suomeen 175 henkilöä. Etusijalla tulevat olemaan alaikäiseksi itsensä ilmoittaneet henkilöt ja yksinhuoltajaperheet, joiden tulee olla lähtöisin Afganistanista, Syyriasta tai muista kriisimaista.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) johtama sisäministeriö aikoo lisäksi selvittää ”nuorten turvapaikanhakijoiden” siirtoja Suomeen.

”Eivät Eurooppaan haluavat ihmiset näin vähene”

Ylen aamu -ohjelmassa vieraillut perussuomalaisten kansanedustaja ja puoleen 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra kritisoi päätöstä tuoreeltaan.

– Vaikka uutiskuvissa (tänäänkin Ylellä) näkyy yleensä hyvin pieniä lapsia ja vauvoja alkeellisissa ja karmeissa leiriolosuhteissa, todellisuus on kuitenkin toinen, Purra kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Purra kertoo, että ”UNHCR:n mukaan Kreikan leireillä olevista alaikäisistä yksintulleista yli 90 prosenttia on sekä yli 14-vuotiaita että poikia”. Kun turvapaikka on saatu, käynnistyy välittömästi perheenyhdistämisprosessi.

– Ei ole mitään syytä, miksi ei käynnistyisi. Eivät nämä alaikäiset ole orpoja vaan perheidensä matkaan lähettämiä, kansanedustaja muistuttaa ja jatkaa: – Oleellisinta kuitenkin on, että Eurooppaan haluavat ihmiset eivät näin vähene.

Kansanedustaja toteaa kyseessä olevan ”hallituksen, etenkin vihreiden, tapa kiillottaa omaa sädekehäänsä”, ja voidaan olettaa vastaavia päätöksiä seuraavan jatkossakin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa