Eurooppa Politiikka

Turkin Erdoğan Ranskan presidentin islam-kriittisistä kommenteista: ”Macron, tarkistuta mielenterveytesi”

Recep Tayyip Erdoğan. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan hyökkäsi ranskalaista kollegaansa Emmanuel Macronia vastaan sanoen, että tämän mielenterveys tulee tarkistuttaa. Macron oli kritisoinut aiemmin muslimeja ja islamia.

Emmanuel Macron on arvostellut voimakkaasti islamia ja islaminuskoisia Ranskassa sen jälkeen, kun islamisti leikkasi pään irti opettaja Samuel Patylta. Opettaja oli näyttänyt luokassa karikatyyreja profeetta Muhammedista.

Ranska ”ei luovu karikatyyreistään”, Macron julisti korostaen maan sananvapautta. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan puolestaan sanoi, että ”Macronin mielenterveys tulee tarkistuttaa”.

– Mitä muuta voi sanoa valtion päämiehestä, joka ei ymmärrä uskonnonvapautta ja joka kohtelee tällä tavoin miljoonia maassaan asuvia ihmisiä, jotka kuuluvat toiseen uskontoon.

Useat arabimaat ovat ilmaisseet solidaarisuutta Erdoğan sekä Ranskan muslimeille ja asettaneet ranskalaisia tuotteita boikottiin. Kuwaitissa 50 kuluttajatuotteita myyvää yritystä lopetti ranskalaistuotteiden myynnin. Qatarissa vastaavat tuotteet poistettiin markettien hyllyiltä. Jordaniassa muslimit ovat itse poistaneet tuotteita kaupoista.

– Me muslimit emme ole hiljaa tässä tilanteessa. Boikotoimme ranskalaisia tuotemerkkejä, eräs pakistanilainen julisti uskonveljilleen.

Turkin liira on kärsinyt voimakkaasti presidentti Erdoğanin politiikasta. Helmikuussa 1 liira vastasi vielä 0,15 euroa mutta tänään enää 0,10 euroa, ja valuutan arvon lasku on jyrkentynyt viimeisen viikon aikana.

Lähteet Breitbart, Junge Freiheit, Focus, EKP.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa