Kotimaa Rikos

Turvapaikanhakija raiskasi Espoossa – valitus hovioikeuteen ei tuottanut tulosta

Helsingin hovioikeuden seinää. Kuva Gunnar Finne / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 2020 Ali Taqi Al-Azzawin 3 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen ja kärsimyskorvauksiin törkeästä raiskauksesta. Tuomittu valitti Helsingin hovioikeuteen, joka katsoi, että käräjäoikeuden ratkaisua ei ole syytä muuttaa.

Turvapaikanhakijana Suomeen tullut Ali Al-Azzawi tapasi heinäkuussa 2018 17-vuotiaan yksin liikkuneen uhrinsa Espoossa Vilniemen uimarannan läheisellä hiekkatiellä. Al-Azzawi tarttui uhria takaapäin käsivarsista ja lantiosta kiinni. Uhri pyrki Al-Azzawin otteesta irti, mutta mies repi tytön housut alas ja raiskasi tämän. Uhri pääsi kohta irti Al-Azzawin otteesta ja pakeni juosten paikalta.

Oikeudenkäynnissä Al-Azzawi kiisti teon sanoen, että sukupuoliyhdyntä oli tapahtunut molemminpuolisella suostumuksella.

Al-Azzawin selityksen mukaan hän oli lähtenyt työvuorostaan K-marketista, jolloin hän oli nähnyt pusikossa tytön. Kun Al-Azzawi auttoi tyttöä pois pusikosta, tämä oli hyökännyt Al-Azzawin kimppuun ja alkanut imemään miehen kaulaa. Tyttö oli miehen selityksen mukaan halunnut kovasti seksiä ja yrittänyt päästä miehen asunnolle. Turvapaikanhakijana Suomessa oleva Al-Azzawi oli sanonut, että hänellä ei ole vielä oleskelulupaa eikä omaa asuntoa, vaan hän asuu kaverinsa luona. Uhrin mustelmat olivat aiheutuneet kompuroinnista ennenkuin Al-Azzawi oli tavannut uhrin.

Maaliskuussa 2020 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi vuonna 1995 syntyneen Ali Taqi Hussein Al-Azzawin syyllistyneen törkeään raiskaukseen ja tuomitsi miehen 3 vuodeksi 4 kuukaudeksi vankeuteen. Tuomittu määrättiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia 7700 euroa.

Al-Azzawi valitti tuomiosta hovioikeuteen ja vaati, että syyte ja korvausvaatimukset hylätään. Joka tapauksessa rangaistus oli liian ankara. Ottaen vielä huomioon käytetyn väkivallan laatu ja asianomistajan vammojen vähäisyys, teko ei ollut myöskään kokonaisuutena arvostellen törkeä. Tuomittu kärsimyskorvaus oli sekin liian suuri, eikä perusteita psyykkisen haitan korvaamiselle ollut.

Syyttäjä ja asianomistaja puolestaan vaativat, että Al-Azzawin valitus hylätään.

Huhtikuussa 2021 Helsingin hovioikeus katsoi, että Helsingin käräjäoikeuden ratkaisu oli oikea eikä muuttanut tuomiota.

Al-Azzawi määrättiin korvaamaan uhrille tämän asianajajan palkkiot 4034 euroa. Al-Azzawin asianajajan palkkiot, tulkkauskulut sekä matkakulut arvonlisäveroineen 6100 euroa jäävät valtion maksettavaksi miehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa syntyi 17 000 euroa, mistä tuomittu joutuu korvaamaan valtiolle 7000 euroa. Loput jäävät valtion vahingoksi Al-Azzawin taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Lähteet Kansalainen, Helsingin hovioikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

writing a dissertation literature review https://dissertations-writing.org/

trackback

help with thesis or dissertation writing https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

dissertation writing services usa https://help-with-dissertations.com/

trackback

help with my dissertation https://dissertationwriting-service.com/

trackback

central vally slots https://www-slotmachines.com/

trackback

mr gamez free slots https://411slotmachine.com/

trackback

sunset slots instant play https://download-slot-machines.com/

trackback
trackback

battle slots download https://freeonlneslotmachine.com/

trackback

my vegas slots cheat tool https://2-free-slots.com/

trackback

1culture