Kotimaa Rikos

Tyttärensä ympärileikkauksesta oikeudessa ollut mies vapautettiin syytteistä

Kuva Monusco Photos / Flickr / CC BY-SA 2.0

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vapautti tyttärensä ympärileikkauksesta oikeudessa olleen miehen syytteistä.

Suomen ensimmäistä käräjille edennyttä naisen sukuelinten silpomistapausta puitiin 19. marraskuuta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, jossa mies oli syytettynä tyttärensä törkeästä pahoinpitelystä. Pahoinpitely oli tapahtunut ympärileikkaamalla.

Seura-lehti kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeuden hylänneen miehen syytteet. Käräjäoikeuden mukaan tytölle on suoritettu vuonna 2016 ulkomailla sairaalassa ympärileikkaus ilman lääketieteellistä perustetta. Käräjäoikeus katsoi, että miehen antamasta määräyksestä tai osallistumisesta ympärileikkaukseen ei ollut riittäviä todisteita.

– Suomen ensimmäisen #FGM-oikeudenkäynnin syyte hylättiin. Euroopassakin oikeudenkäyntejä melko vähän, tuomioita vielä vähemmän. Odotan mielenkiinnolla perusteluita! twiittasi Ihmisoikeusliiton Sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn päällikkö Johanna Latvala.

Seura-lehden mukaan Suomessa on noin 10 000 ympärileikattua naista, joista valtaosa on leikattu ennen maahantuloa. Suomessa noin 600-3000 tytöllä on riski tulla silvotuksi.

Suomessa naisen sukuelinten silpomista ei ole kielletty erillisellä lainsäädännöllä. Silpomiset käsitellään törkeänä pahoinpitelynä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa