Eurooppa Politiikka Uutiset

Ukraina: ei muutoksia rintamalla

Kuva: Flickr.

Viime viikkoina Ukrainan sodan rintamalinjat ovat muuttuneet vain vähän. Marraskuun alussa Ukraina vapautti Venäjän hallussa ollen Hersonin, mutta sen jälkeen Ukraina ja Venäjä ovat pääpiirteittäin pitäneet hallussaan olevat alueet.

Sota Ukrainassa on kuitenkin muuttunut verisemmäksi, sanoo Ruotsin armeijan everstiluutnantti Joakim Paasikivi.

Taisteluja on käyty muun muassa Luhanskissa, Donetskissa ja Donbassin alueilla, kertoo Joakim Paasikivi.

”Molemmat osapuolet vaikuttavat vahvistaneen joukkojaan Donbassin alueella”.

Paasikiven mukaan olosuhteet muistuttavat ensimmäisen maailmansodan länsirintaman mutaisia taisteluja.

Puolueettoman tiedon puuttuessa on mahdotonta arvioida osapuolten tappioita. Venäjän uskotaan kärsineen suuremmat menetykset kaatuneina ja haavoittuneina.

”Siellä tappioihin suhtaudutaan tunteettomasti”, arvioi everstiluutnantti Paasikivi.

Everstiluutnantti Joakim Paasikivi on Suomen entisen presidentin, Juho Kusti Paasikiven pojanpoika. Hän on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen.

Lähde SVT

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

Olipahan aikamoinen pläjäys. Ei enää ole täysillä matkassa tuo mies. Kun siihen vielä liitetään ideologia niin jonkinlainen sotapsykoosi kai on kyseessä.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
nimellinen

paasikivi voi mun puolesta suksia vittuun leikkimästä sotaa. Suomen sota taisteltiin jo.

Ilkka Forsten

Kotikaupungissani on patsas joka esittää Paasikiveä. Jo vuosia sitten siitä putosi yksi kohokirjain pois, ja jalustassa lukee J. K. aasikivi. Ilkeämieliset sanoivat että joku ilmoitti ählämeille patsaan esittävän profeettaa, ja varvastossukansa kävi riuhtomassa kirjaimia pois alkukantaisen raivon vallassa, koska niin suuresta ryöväristä ei saa kuvia tehdä.

ike

😂

nimellinen

Toivottavasti töhriät saadaan kiinni

Faktaa

Eikös se Putinin pitnyt ihan just antautua kun ammukset oli loppu ja omat joukotkin nousseet sitä vastaan. Ihan just viime viikolla Venäjä oli antautumista vaille valmis…

Mutta joo… Donetsk ja Luhanks sekä Herson ovat Venäjää, kansainvälisen hteisön, eli YK:n lausuntojen mukaan. Ukrainassa ei siis sodia, jollei oteta huomioon ohjusiskuja. Mutta Venäjällä on se rintamasota.

Jussiboy

Faktaa ei nyt puhu faktaa. Nuo alueet ovat osa Ukrainaa, johon venäjä on hyökännyt. Noita alueita ei ole yksikään muu kuin paariavaltiot tunnustaneet. Äläkä puhu mitään niistä farssimaisista muka kansanäänestyksistä, joilla venäjä yrittää valehdella, että nuo osat Ukrainaa olisivat osa venäjää. Ne eivät ole minkään kansainvälisen oikeuden mukaan.

Jegros

Vähintään puolilta tänne kirjoittelijoista pitäisi ottaa suomen kansalaisuus pois jos ei voi niin jotain apua niille pitäisi antaa kun eihän nuo täysissä järjissä ole.

Piikkilampaat

Kyllä haisee mahorkka putinistista.

John Quiman

Johan on sulla jutut. Putnismi on kai tuhonnut aivot.

Puolueeton

Antiputinismi on kommentoijien aivojen fakta. Fakta puhuukin median faktoista, jotka ovat antifaktoja.

Jegros

Sun nimimerkki on yhtä totta kuin putinin puheet ja että sukupuolia on yli 50. Sä varmasti ostaisit sellaisen putin nuken, menisköhän teille venäläisupseeri nuket kaupaksi kanssa.

Jegros

Pitäskö teikäläisille alkaa valmistaa putin nukkeja niin voisitte suudella ja toteuttaa muitakin fantasioitanne..

Juha III

Tilaan heti kuusikappaletta.

John Quiman

Olisiko tarjolla sellaista woodoo-mallia, johon voisi työnnellä tikkuja, neuloja ja vähän muutenkin pahoinpidellä?

seant

Tästä ei ole paljon puhuttu mutta nyt se tuli julki, sillä
Näin sanoi Ursula von der Leyen lausunnossa.
”On arvioitu, että tähän mennessä yli 20 000 siviiliä ja 100 000 Ukrainan armeijaa on kuollut.”
joka ladattiin sekä video- että tekstimuodossa Euroopan komission verkkosivuille keskiviikkoaamuna.
Mutta pian julkaisun jälkeen lainaus poistettiin.

Jäitä hattuun

Tuossa Ursula von der Leyenin uhoamisessa naurattaa se, että hän on niin päättäväisesti määräämässä Venäjää korvaamaan kaiken aiheuttamansa tuhon.

Siis millä lihaksilla Ursula meinaa pakottaa Venäjän tällaiseen?

Ursula näyttää totaalisesti unohtaneen, että EU ei ole mikään sotilasmahti.

EU:llahan ei ole käytännöllisesti katsoen juuri minkäänlaista sotavoimaa – varsinkaan jos tilannetta verrataan Venäjään, Kiinaan tai USA:han. Tunnetustihan Britannia oli ainoa EU-maa, jolla oli oikeasti merkittävät sotavoimat. Mutta Britanniahan ei olekaan enää EU:n jäsen.

nimellinen

Kaikkein naurattavinta on se että kuka on ursula von der layer. Huora, feministi vai lgbt-lesbo?

Naurettava ja pelkäävä pelle 🤡

Milloin nähdään se vässykkä Adolf ”Lenin” Putler tuolla rospuutto-rintamalinjoilla?

Ilkka Forsten

On vasta alokasleirillä. Siitähän oli filmimateriaaliakin taannoin. Oikein otti ja ampui rähmälään pari laukausta todeten että hyvinhän se sujuu. Epäilemättä, kukaan ei ampunut takaisin.

ike

Putin ei enää ole ”alkuperäinen” putin, on kuulemma kopio- Niin sanoo ainakin vaimo ja seuraan liittyi yksi Putinin lähimmistä miehistä. On kuulemma julkinen salaisuus. No kuulopuheita, vai onko? Ei olisi niin ihmeellistä, onhan noita. Ettei vaan olisi yksi niitä salaliittoteorioita joista on tullut totta.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
nimellinen

Ainakin Hillary clintonista puhutaan että on kopio. On ollut jo useamman vuoden ja biden myös. terveisin:salaliitto

ike

Jos Biden on kopio, niin ei ainakaan ole kovin häävi. Kaikki reistaa, niin taitaa tosin Putinillakin. Niinhän sitä sanotaan, että totuus on tarua ihmeellisempi.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Veivät eräät Thaimaahan antiikkisen kiinalaisen ruukun ja pyysivät tekemään siitä kopioita. Kun tulivat katsomaan tehtyjä kopioita, yllättyivät kovasti, kun olivat kopioineet särötkin.

Jos Bidenin kopio on tilattu, unohtivat varmaan sanoa, että ei niitä toimimattomia osia pidä laittaa kopioon.

Ilkka Forsten

Kopioista puheen ollen USA:n ilmavoimilla oli ensimmäiset sidewinder ohjukset F4 hävittäjissään Vietnamin sodassa. Ne ei olleet mitenkään idioottivarmoja toiminnaltaan, joten osa meni turpeeseen kuin tikka. Pohjois – Vietnamin epelit sitten toimitti niitä Neuvostoliittoon, jossa alettiin tutkimaan millaisesta aseesta on kysymys, ja kun oli pääpiirteet selvitetty alkoi kopiointi. Niin uskollisia kopioita tehtiin ettei nekään toimineet. Ne ei lähteneet laukaisusta mihinkään, tai lähtivät mihin sattuu, ja pahimmassa tapauksessa pamahti heti laukaisun jälkeen. Se tekele tunnetaan nimellä R-4 jota venäläinen Vympel yhä valmistaa, mutta nyt ne toimii.. Jo oli aikakin.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
nimellinen

oli niillä atomipommitkin, ne ei olleet kopioita.

nimellinen

kai tiedät isotoopit ja uraanit ja sen sellaiset.

Ilkka Forsten

En pitäisi asiaa niinkään ihmeenä vaikka putinista olisi kopio olemassa. Hänestä oli taannoin kuva jossa näkyi kämmenselässä, mitä nyt sitten olikaan, mutta niitä väitettiin hoitojakson aikana tulleiksi arviksi, ja seuraavana päivänä nähdyssä kuvassa mitään jälkiä ei ollut. Toki on olemassa kuvankäsittelyohjelmat, mutta mutta…

ike

Minusta tuo ”mutta” aina muuttuu itseään suuremmaksi sanaksi.

Pete

Eli nyt saadaan Ukrainaan kunnon lihamylly jossa rintamalinja ei liikuu ja tykistö sekä konekiväärit kaataa ukrainalaisia ja venäläsiä. Harmittaisi jos osapuolet eivät olisi ukrainalaisia ja venäläisiä.

Niinpä, sama se muille

Eihän vain yhtään suomalaista vapaaehtoista ole kaatunut, eihän? Sano että ei? Se olisi maansuru ja katastrofi, keräyskolehti pantaisiin heti toimeen ja linnan juhlat peruttaisiin. Kynttilät nostettaisiin akkunoille.

Jaska

Eikö tuo kuvassa kuoleman partaalla keppuroiva ole juuri suomalainen?Ihan selvästi näkee ruumiinkielestä, että suomalainenhan se siinä.

Daa Dirle-Daa

Mitäköhän niille parille kuulalle kuuluu kun viimeksi nähty syömässä jäätelöä Puolan tuntumassa. Kaverit ootelloo kerholla tussareita että piäsis vähän paukuttelloo..

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Daa Dirle-Daa
Pulteri

Venäjän puolella taistellut Petri Viljakainen lienee toistaiseksi ainut Ukrainassa kaatunut suomalainen.

Ilkka Forsten

Käyttikö nimeä Pjotr Viljajoff, ei Petri Viljakainen käänny sikäläisten suussa oikeaan kieliasuun yrittämälläkään ?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa