Eurooppa Politiikka

Unkari luottaa Italiaan maahanmuuttopolitiikkaan liittyvissä asioissa

Kuva Pexels.

Unkari pitää Italiaa liittolaisenaan muun muassa maahanmuuttoa koskevissa asioissa. Molemmat maat ovat todistaneet, että laiton maahanmuutto voidaan pysäyttää.

Judit Varga. Kuva Unkarin hallitus.

– Luotamme Italiaan maahanmuuttopolitiikkaan liittyvissä asioissa, sillä se on iso maa ja samaa mieltä Unkarin kanssa, Judit Varga, Unkarin EU-suhteiden valtiosihteeri sanoi Roomassa keskiviikkona.

Valtiosihteeri muistutti, että Unkari on tehnyt maalla sen, minkä Italia merellä: osoittanut, että laiton siirtolaisuus on mahdollista pysäyttää.

Hän huomautti myös, että Unkari vie apua sinne missä sitä tarvitaan sen sijaan, että toisi ongelmat Eurooppaan.

Unkarin ja EU:n suhde Rooman vierailun syy

Vargan pääasiallinen syy Rooman vierailuun oli keskustella Unkarin asemasta Euroopan unionissa. Euroopan unioni on käynnistänyt EU:n peruskirjojen mukaisen artikla 7 Unkaria vastaan. Artikla 7:n nojalla Unkari saattaisi menettää äänioikeuden EU:n päätöksentekoelimissä. Ehdotusluonnoksen laati alankomaalainen vihreä MEP Judith Sargentini.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolusti Unkaria viime syksynä EU-parlamentissa sanoen, että ”monet Unkarin ongelmista periytyvät kommunismin ajalta eivätkä ole mitenkään ominaisia yksinomaan Unkarille. Nämä puutteet eivät ole syy, miksi Unkarista on tullut komission ja parlamentin pääasiallinen maali.”

– Unkarin hallituksen todellinen synti on tahto puolustaa maata kolmansista maista suuntautuvan massamaahanmuuton vaurioilta. Unkarin hallitus ja suurin osa Unkarin kansasta ei halua toistaa Länsi-Euroopan katastrofaalisia virheitä. Valitettavasti liberaaleista maahanmuuttopolitiikoista ja monikulttuurista on tullut tässä talossa Euroopan pääasiallisia arvoja. Lähes kaiken muun saa anteeksi mutta ei näiden arvojen kyseenalaistamista, Halla-aho sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit