Eurooppa Politiikka

Unkari pitää kiinni maahanmuuttoa koskevasta kannastaan hintaan mihin hyvänsä

Zoltán Kovács. Kuva Gergely Botár / kormany.hu

Unkari ei taivu EU-komission ja EPP-parlamenttiryhmän painostuksen alla, vaan pitää kiinni maahanmuuttoa ja kristillisen Euroopan suojelemista koskevasta kannastaan.

Unkarin hallitus ja johtava hallituspuolue, kristilliskonservatiivinen  Fidesz eivät aio taipua EU-komission ja EU-parlamenttiryhmä EPP:n painostuksen alla. Kansainvälisten suhteiden ja tiedotuksen ministeri Zoltán Kovács kertoi torstaina, että maa ei tee kompromisseja maahanmuuttoa ja kristillisen Euroopan suojelemista koskevissa asioissa.

Ministeri Kovács viittasi pääministeri Viktor Orbánin kirjeeseen, minkä tämä lähetti niiden EPP:n puolueiden puheenjohtajille, jotka ovat vaatineet Fideszin erottamista EPP-europarlamenttiryhmästä.

Muun muassa Kokoomuksen Petteri Orpo on vaatinut EPP:tä erottamaan Fideszin. Orpon mukaan Orbán ja Fidesz loukkaavat EPP:n arvopohjaa.

Kovács sanoi, että niin kauan kuin on mahdollisuus pysäyttää maahanmuuttoa tukevat prosessit ja muuttaa EPP:n poliitikkojen mielipiteitä, Unkari tulee tekemään kaikkensa näiden asioiden eteen.

– Olemme valmiita tekemään järkeviä kompromisseja kaikissa muissa paitsi maahanmuuton pysäyttämistä ja Euroopan  kristillisen kulttuurin suojelemista koskevissa asioissa, ministeri painotti.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit