Eurooppa Politiikka

Uusi EU-komission puheenjohtaja von der Leyen osoittaa ymmärtäväistä asennetta siirtolaisvastaisia EU-maita kohtaan

Ursula Von der Leyen. Kuva EC Audiovisual Service.

Siirtolaisvastaiset EU-maat saattavat saada aiempaa ymmärtäväisempää suhtautumista Brysselin taholta.

Euroopan komission vasta valittu puheenjohtaja, Saksan entinen puolustusministeri Ursula von der Leyen (CDU) antaa ymmärtää, että tulevaisuudessa siirtolaisvastaiset maat voivat odottaa enemmän ymmärrystä Euroopan komissiolta.

Hänen mukaansa siirtolaisuus vaatii vuosikymmeniä kestävää käsittelyä, mutta siirtolaisvastaisia maita, kuten Unkari ja Puola, tulee myös kuunnella. Esimerkiksi EU-komission puheenjohtaja nostaa Puolan ja sen vastaanottamat 1,5 miljoonaa ukrainalaista.

– Ukraina on ollut jo vuosia hybridisodassa, ja siellä kuolee edelleen ihmisiä. Emme voi jättää sitä huomiotta, EU Observer kertoo von der Leyenin sanoneen.

Viitaten nykyiseen turvapaikkajärjestelmään hän painotti myös, että EU:n tulee uudistaa Dublin-sopimus, joka edellyttää turvapaikkaa haettavan ensimmäisestä sopimuksen allekirjoittaneesta maasta, johon turvapaikanhakija saapuu.

Puola ja Unkari ovat olleet Brysselin tähtäimessä jo pitkään, mutta Von der Leyen muistutti, että ”kukaan ei ole täydellinen” antaen ymmärtää, että jatkossa maat saattaisivat odottaa pehmeämpää suhtautumista EU-komission taholta.

EU-komission puheenjohtaja olisi valmis antamaan Italialle myönnytyksiä budjetin ja Britannialle Brexit-päivän suhteen, mutta Venäjää kohtaan hänen kantansa on kohtalaisen tiukka. Von der Leyen olisi valmis säilyttämään EU:n Venäjän vastaiset pakotteet.

Turkin tilanteen hän näkee olevan menossa päinvastaiseen suuntaan kuin mitä tarvittaisiin maan EU-jäsenyyden kannalta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa