Eurooppa Politiikka

Uusi unkarilainen konservatiivipuolue haluaa suojella pohjoista sivilisaatiota

Ásotthalomin pormestari László Toroczkai Unkarin ja Serbian rajalla lokakuussa 2017. Kuva Ferenc Almássy.

Unkari on saanut uuden konservatiivisen ja kansallismielisen Mi Hazánk-puolueen, jonka johtaja László Toroczkai sanoo olleensa ensimmäinen, joka ehdotti raja-aitaa Unkarin ja Serbian rajalle.

Daily News Hungary kertoo unkarilaisesta Mi Hazánk -puolueesta (Kotimaamme), jonka tavoitteena on ”pelastaa, suojella ja jälleenrakentaa Unkari, koko Eurooppa ja pohjoinen sivilisaatio”. Näin sanoi puolueen johtaja László Toroczkai lauantaina Budapestissä pidetyssä puolueen kokouksessa.

– Unkari kuuluu unkarilaisille ja Eurooppa eurooppalaisille kansoille, Toroczkai muistutti kokouksessa.

Mi Hazánk, uusi poliittinen puolue, ei tee yhteistyötä Viktor Orbánin Fidesz-puolueen tai vasemman siiven liberaaliblokin kanssa, mutta ei myöskään nationalistisen ja konservatiivisen Jobbikin.

Toroczkain mukaan maapallon väestö saavuttaa vuosisadan loppuun mennessä 11 miljardin rajan, ja afrikkalaiset tulevat edustamaan 40 prosenttia maapallon populaatiosta.

– Tämä ihmismassa asettuu kutistuvan väestön Eurooppaa vastaan, Toroczkai sanoi.

– Tässä tilanteessa Eurooppaa uhkaa kaksi pääasiallista ryhmittymää. Yksi on presidentti Macronin edustama pankkiirien järjestelmä, minkä intresseissä on muuntaa Eurooppa kasvottomien kuluttajien sekaväestöksi. Toinen on islamisaatio; Islam, joka on laajentunut aggressiivisesti syntymästään saakka, puoluejohtaja sanoi.

Hänen mukaansa Mi Hazánk vastustaa molempia valloittamaan pyrkiviä ideologioita. Mi Hazánkin puolueohjelma keskittyy kansallisen tietoisuuden vahvistamiseen ja Puola-Unkari -yhteistyölle pohjautuvan Keski- ja Itä-Euroopan akselin lujittamiseen, jota tulevaisuudessa edelleen vahvistavat Kroatia ja Baltian maat.

Kansalaisen mukaan puolue on erittäin kriittinen nykyistä EU-komissiota ja EU-parlamenttia kohtaan.

– Jos V4 [Visegrád-maat] pysyy vahvana ja yhtenäisenä, Euroopan unionilla on toiveita selviytymisestä, mutta jos Brysselin politiikat saavat vallan, se on EU:n loppu. Katsokaa nyt mihin on tultu: Bryssel kritisoi raja-aitaamme ja haluaa pitää ulkorajat auki, ja samaan aikaan jotkut EU-maat sulkevat välisensä rajat, László Toroczkai sanoi.

Toroczkain panos laittomien siirtolaisten vyöryn katkaisemiseksi on ollut merkittävä. Toroczkai, entinen Ásotthalomin rajakaupungin pormestari, kertoi Visegrád Postin haastattelussa syksyllä 2017 toimineensa useita vuosia rajavalvonnan toimimaan saamiseksi Unkarin ja Serbian vastaisella rajalla, ja maiden välinen raja-aita oli alunperin hänen aloitteensa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit