Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: Emme halua elää imperiumissa

Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki . Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus
Keski-Euroopan maat haluavat, että niiden merkitys heijastuu Euroopan unionin toimiin.

Lehdistökonferenssissa, jonka pitivät Unkarin pääministeri Viktor Orbán sekä Unkarissa vieraillut Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki, Orbán sanoi Keski-Euroopan talousmallin toimivan ja alueen maiden tasapainottavan Euroopan unionia – siksi maat haluavat, että niiden merkitys näkyy Euroopan unionin toimissa.

Emme halua taas elää imperiumissa. EU:n tulee olla kansakuntien liitto, Orbán painotti.

Hänen mukaansa rajojen valvontaa tulee jatkaa, siirtolaisuus tulee pysäyttää ja apua viedä sinne missä sitä tarvitaan. Hän jatkoi, että eurooppalaiset eivät halua maahanmuuttoa, vaikka eräät Euroopan johtajat sitä ajatusta puskevatkin.

Orbán kiitti Puolaa Unkarin rajavalvonnassa auttamisesta. Hänen näkemyksensä mukaan Puolan apu teki selväksi sen, että Unkarin etelärajat eivät ole ainoastaan unkarilaisten vaan koko Eurooppaan vaikuttava asia.

Kysymykseen Visegrád-yhteistyön mahdollisesta laajentamisesta Orbán vastasi, että  yhteistyön suurin etu on se, että se on historiallinen ja kulttuurinen kokonaisuus – myös taloudellisen kehityksen kannalta. Yhteistyön laajentaminen saattaisi vahingoittaa sen tehokkuutta. Maat kuitenkin kehittävät tiiviitä suhteita alueen muihin valtioihin, kuten Itävaltaan.

Orbán kommentoi myös Puolan ja Unkarin talousyhteistyötä ja sanoi, että jos ”Venäjän ja Saksan välissä olevalle alueelle” annetaan mahdollisuudet kauppaan, investointeihin, työhön ja kehitykseen, se ”pystyy seisomaan taloudellisesti molemmilla jaloillaan”.

Tämä on uusi aikakausi. Tämä on uusi todellisuus, sanoi Orbán, joka uskoo, että Keski-Euroopan maat tulevat osallistumaan täysipainoisesti EU:n tulevaisuutta koskeviin keskusteluihin.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa