Eurooppa Rikos

Bosniassa siirtolaiset murtautuivat taloon – yksi tuli ammutuksi

Kuvituskuva. Jugoslavialainen M48-kivääri. Kuva Natenkiki2004 / Flickr / CC BY-SA 4.0

Siirtolainen sai viime lauantaina surmansa Bilećassa Bosnia-Hertsegovinan itäosassa tultuaan ammutuksi.

Srđana Vukanovića syyttäjänvirastosta kertoo Kamenjarin mukaan, että 49-vuotias Todorićiman kylässä asuva mies soitti lauantaina 5. lokakuuta Bilećan poliisiasemalle ilmoittaakseen ampumistapauksesta. Mies selitti tappaneensa siirtolaisen kiväärillä.

49-vuotias oli havainnut, että asuntoon oli murtauduttu hänen ollessaan paimentamassa karjaa. Mies oli mennyt sisään kiväärin kanssa ja löytänyt talostaan kymmenen siirtolaista. Yksi siirtolaisista oli yrittänyt siepata aseen, ja seuranneessa yhteenotossa siirtolainen kuoli luotiin.

Asukkaat pelkäävät

Alkukesästä myös Itä-Bosniassa sijaitsevan Goran alueen asukkaat kertoivat pelkäävänsä. Alueesta on tullut kuin ”Villi länsi”, sillä ennen niin rauhallinen paikka on keskellä Balkanin siirtolaisreittiä, jonka kautta kolmannen maailman ihmiset pyrkivät Länteen.

– Se on armeija. Vain nuoria, 20-30 -vuotiaita miehiä. Ei yhtään naista tai vanhusta. Vain miehiä. Ne liikkuvat 30 ihmisen ryhmissä … Olemme eläneet tähän saakka rauhallista elämää. Nyt pelkäämme poistua kotoa, koska emme voi olla varmoja, mikä meitä odottaa palattuamme – eräs asukas kertoi.

Bosnia-Hertsegovinaan on saapunut tämän vuoden aikana yli 21 000 laitonta siirtolaista. Siirtolaispaine niin Bosniaa kuin koko Balkania kohden kasvaa jatkuvasti. Bosnian rajapoliisi on vaikean tehtävän edessä, sillä valvottava raja-alue on pituudeltaan noin 600 kilometriä.

Suurin osa laittomista siirtolaisista saapuu Pakistanista, Irakista, Syyriasta ja Afganistanista.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset