Kotimaa Politiikka

Demarinaiset julkaisivat kuntavaaliteesinsä: ”Feminismiä kuntiin!”

Kuva Nisha A / Flickr / CC BY 2.0

Demarinaisten kuntavaaliteesit julkaistiin tänään.

Demarinaisten kuntavaaliteesit kiteytyvät neljän otsikon alle, joita ovat saavutettavat palvelut, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä kunta, kunta tasa-arvoisen työelämän edelläkävijänä sekä yhdenvertainen ja syrjinnästä vapaa kunta.

– Julkisten tilojen ja kuntien digitaalisten kanavien tulee olla kaikille turvallisia. Me haluamme olla mukana kitkemässä vihapuhetta ja rasismia, Demarinaisten puheenjohtaja, Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen korostaa.

Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja Emmi Lintonen puolestaan peräänkuuluttaa ”kestävää, feminististä kunta- ja kaupunkisuunnittelua”.

Demarinaisten tavoitteiden mukaan kunnan tuottamien palveluiden tulee huomioida monikielisyys, sukupuoli ja sen moninaisuus sekä moninaiset kulttuuriset taustat.

Rekrytoinnissa kuntien ottaa huomioon työnhakijoiden moninaisuus ottamalla käyttöön esimerkiksi anonyymi rekrytointi.

Kuntien tulee myös huolehtia työllisyyspolitiikasta siten, että työllistymisen mahdollisuuksia löytyy kaikille mahdollisille sukupuolille.

Kuntavaalit tähtäimessä myös Demarinaisten yhteydessä toimiva DemFem -feministiverkosto peräänkuulutti tammikuussa feministisiä näkökulmia päätöksentekoon.

– Kansainvälinen konservatismin nousu, vihapuheen yleistyminen ja ikuisuusteemat patriarkaalisen yhteiskunnan ongelmakohdat kaipaavat vahvaa sosialidemokraattista sortavien rakenteiden purkamista, selitti verkoston puheenjohtaja Maria Mäkynen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa