Kotimaa Rikos

EIT-huijari pahoinpiteli entistä vaimoaan

Helsingin käräjäoikeus. Kuva: MakeF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

Helsingin Sanomat uutisoi EIT-huijauksesta tuomitun miehen saaneen ehdollista entisen vaimonsa pahoinpitelystä.

Irakissa tapetuksi väitetyn ja sittemmin eläväksi todetun irakilaismies Alin tytär ja tämän entinen aviomies tuomittiin keväällä 2021 ehdottomaan vankeuteen niin sanotussa EIT-petosjutussa.

Pariskunta huijasi Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta väittämällä, että Irakiin käännytetty Ali oli tapettu ampumalla Bagdadissa.

Keskusrikospoliisi aloitti asian tutkinnan ja kävi ilmi, että langettavaan päätökseen johtaneet asiakirjat olivat väärennettyjä ja Ali olikin elossa.

Helsingin Sanomien mukaan EIT-jutussa tuomittu naisen entinen aviomies sai nyt Helsingin käräjäoikeudessa vuoden ehdollista vankeutta seitsemästä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta ja varkaudesta. Asianomistajana oli EIT-asiassa myös tuomittu entinen vaimo.

Mies oli lyönyt, potkinut, töninyt ja valvottanut naista sekä uhannut tappaa tämän. Nainen ei ollut saanut liikkua vapaasti, ja mies oli myös suihkuttanut kuumaa vettä tämän päälle.

Lopulta nainen muutti turvakotiin ja pariskunta erosi.

Nainen on valittanut EIT-tuomiosta Helsingin hovioikeuteen. Hän väittää, että EIT-juoni oli perheen miesten aikaansaannosta.

Helsingin Sanomien mukaan nainen kertoo valituksessaan, että käräjäoikeus ei tuomiota antaessaan ole ymmärtänyt perinteisen patriarkaalisen irakilaisperheen dynamiikkaa.

Lähteet Kansalainen (1, 2), Helsingin Sanomat.

Tilaa
Ilmoita
guest
25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pekka puupää

Huomaatteko miten meitä suomalaisia vedätetään?

Irakiin palautettu ja siellä kuollut mies on kuitenkin Suomessa pahoinpitelemässä vaimoaan kuolemansa jälkeen!

Pitäisikö Jo sytyttää valoja?

Leino Kimmo

EIT:n tehtäväksi on laitettu salata Suomen ihmisoikeusloukkaukset … lähde eduskunnan oikeusasiamiehen vuosiraporttit eduksunnalle : EIT seuloo pois käsittelystä 97 – 99 % Suomesta sinnen lähetetyistä tapauksista.
Mm. kaikki PL 118 §:n mukaiset tapaukset : l’hde julkinen lakitietokansta Finnlex : Suomen perustuslain 118 § …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perutuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

EIT saanut asiakirjat pöydälleen 2006 – 2008 ; EIT 24221/06 leino versus Suomi … seulottu — Eoa kansliapäätös 1350 / 4 /06 … EIT tuomarin jääviyksiä seuloa pois käsittelystä Valtakunnasyyttäjänvirastoa koskevaa aineistoa ei voida tutkia, vaikka kysymyksessä olisi Suomen valtion valitsema henkilö.
julkinen archive.today/kimmoleaks.fi

Eka Kettunen

Dynamiikka tarkoittaa tämän jutun asiayhteydessä suomalaisten kusettamista, pitkään ja hartaasti kaikin tavoin.

Yksisoluisen alkueläimen älykkyysosamäärää alhaisemmalla tasolla varustetut päättäjämme menivät vielä kaiken lisäksi keskeyttämään palautukset tämän tapauksen myötä. VMP

Walking Ali

Ali on kuollut.
Ali on edelleen elossa.
Alin täytyy siis olla zombi.

John Quiman

Ali oli zombi
Ali ei voi kuolla
Ali on edelleen zombi

Jupi

Kohta Ali on sossun luukulla käsi ojennettuna. Tai ehkä Ali onkin Baba

Kaino-Vieno Huttunen

Toisaalta, mikä estää naista pistämästä juonta samaan pakettiin kuin perheväkivallan Voihan hän olla ollut huijauksessa täysillä mukana, mutta silti saanut turpiin.

Kekkuli

Pelkkää Tagiyya koko valitus tuomiosta. Vääräuskoista saa kusettaa kaikin keinoin jos/kun siitä on itselle etua. Normimusu meininkiä! Veronmaksaja vaan maksaa lisää oikeudenkäyntikuluja ja tuhansien eurojen palkkiot myös tulkille, joka on omaa sukua.

Neiti Marple

Ettekö ymmärrä tämä esitetty ja tarina, on sallittu performanssi Suomessa asuville irakilaisille. Irakilaiset osaavat valehdella ja vedättää Suomen viranomaisia. Suomen viranomaiset ja virkavalta ovat irakilaisten narusta vedätettäviä sätkynukkeja.
Irakilainen nainen on samassa juonessa mukana Euroopan ihmistuomioistuimen harhauttamisessa. Irakilaiset naiset ovat saaneet jo äidinmaidossa valehtelemisen ja harhaanjohtamisen uskottavat taidot.
On keskulteltu siitä miten voidaan tunnistaa kunniaväkivalta. Ei mitenkään. Tavallisten kansalaisten ei ole syytä vaivata päättelykykyään, kunniaväkivallan tunnistamisella.
On parempi antaa irakilaisten keskenään toteuttaa ja hoitaa kunniaväkivaltansa.Tavallisten kansalaisten ylle on heitetty lokaa ja saamme kulkea rasistin leima otsassa.

ilkka

”ymmärrys” on väärin toteutettu ymmärrys.

John Quiman

Irakilaisessa perinteessä taitaa olla niin, että kun suvun mies, etenkin arvostettu mies, sanoo jotain, sen mukaan on naisen toimittava. Tämä ei tietenkään kuulu länsimaihin, joten heidän tulee sopeutua siihen, että länsimaissa oikeus toteuttaa länsimaista tapaa. Länsimaiden ei tarvitse sopeutua irakilaiseen tapaan nähdä elämä.

Jos tuossa ”ymmärrettäisiin” naista ja lievennettäisiin tuomiota, tai yksikertaisesti jätettäisiin tuomitsematta, olisi se selvä ohje irakilaisille ja muillekin, että kannattaa laittaa naiset asialle.

Sikäli ymmärrän naista, että kun suvun miesten sana on laki, jopa hengenmenon uhalla, voi olla vaikeaa olla tekemättä kuten käsketään. Olen käytännössä nähnyt, en islamilaista, mutta muuta kulttuuria, jossa suku määrää aika vahvasti etenkin nuorempien sukulaisten tekemisistä. Niissä, mitä olen nähnyt, tämä ratkeaa sillä, että lakkaa alistumasta sukulaisille, mutta olen myös nähnyt, että se voi olla todella vaikeaa ja tuskallista. Siitä ei kuitenkaan seurannut mitään hengenmenon tai muun vahingoittamisen uhkaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jupi

Nainien avaa suunsa vain jos häneltä kysytään jotain

ilkka

En nyt oikein ymmärrä miksi koko tämä sotku kuuluu suomen veronmaksajille.

John Quiman

Yksinkertaisinta olisi ollut lähettää loputkin perheestä ”kuolleen” sukulaisen luo.

Nestori Lundahl

Mekö emme ymmärtäisi perinteisen patriarkaalisen irakilaisperheen dynamiikkaa?
No emme tosiaankaan, ja miksi pitäisikään. Sellainenhan ei kuulu tänne.
Meillä on jo EU-alueella kokemusta myös perinteisen patriarkaalisen irakilaisperheen dynamiitista, mikä sekään ei kuulu tänne.

Kata

Todellakin,mitä hittoa meille kuuluu kivikautisen uskonto-ideologian dynamiikka?Miksi me joudumme pohtimaan tällaista sontaa?

John Quiman

Euroopassa ajattelua ei ole rakennettu kivikautisen oikeauskoisten ideologian päälle. Kun tulee Eurooppaan, tulee ymmärtää eurooppalaista ajattelua, eikä vaatia eurooppalaisia ymmärtämään tulijan omaa mitä lienee käsitysmaailmaa.

pöh

Eikö noita huijareita ole siis saatu pois Suomesta?
Lisää vaan maksettavaa suomalaisille kun valittavat ja taistelevat oikeudessa koko ajan jostain.
Ja heidän valheiden takiahan tutkittiin tuhansia kielteisiä päätöksiä uudestaan, ei varmaan tullut ihan halvaksi.

Jouni S.

Mutta onhan tällä työllistävä vaikutus! Tulkeille, asianajajille ja oikeuden tuomareille kertyy työtunteja roppakaupalla. Nämä kaikki ”tekevät siis töitä ja maksavat veroja”, kuten eräällä sisäministerillä on tapana sanoa. Ai niin, meinasi ihan unohtua, että mistä ne rahat palkkoihin ja palkkioihin tulevatkaan…

John Quiman

Hupaisinta tuossa on, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin meni halpaan. Hyvä huijaus, mutta huonosti tehdyt kuolintodistukset paljastivat lopulta. Pitäisi huijaamisessakin ymmärtää laadun päälle, eikä vain luottaa eurooppalaisten tuomioistuimien laaduttomuuteen.

Unto Paukkunen

Juuri näin ja huvittavinta oli, että siitä kuolintodistuksesta puuttui kuolinpäivämäärä.

John Quiman

Ai, sekin vielä. Nyt kyllä meni nauru makeammaksi.

ilkka

👍👍👍

Helposti huijattavia

EIT osoittautui kasaksi 💩

ilkka

Tämä näyttää sen mitä Eurooppalaisilta instituutioilta noin yleensäkkin voi odottaa.