Eurooppa

Göteborgiin haluttiin perustaa kamelikeskus – avustuksia saaneiden yhdistysten toimihenkilöt syytettynä petoksesta

Kuva Pxhere.

Syyttäjä uskoo, että vastuuhenkilöt ovat ottaneet avustusrahat omaan käyttöönsä.

Vuonna 2014 Göteborgin liepeillä sijaitsevalle Angeredin Kamelikeskukselle myönnettiin julkista rahoitusta. Tarkoituksena oli työllistää maahanmuuttajia aloittamalla suuren kamelikeskuksen toiminta.

En ole mikään kameliekspertti, mutta kuvittelin, että ajatuksella olisi pohjaa. Jos tämä loisi työpaikkoja, erityisesti somaleille joista kovin monet ovat työmarkkinoiden ulkopuolella, tämä olisi mielestäni kokeilemisen arvoista, Lena Salo Göteborgin sosiaalitoimesta totesi vuonna 2017.

Vuonna 2017 ympäristölautakunta kuitenkin päätti, että tuet tulee maksaa takaisin Göteborgin kaupungille. Kamelikeskus väitti, että osa rahoista oli jo käytetty ja takaisin maksettavaa summaa tulisi pienentää. Lautakunta ei kuitenkaan suostunut tähän.

Keväällä 2018 Angeredin Kamelikeskus asetettiin konkurssiin. Nyt vastuuhenkilöitä syytetään kirjanpitorikoksista. Vastuuhenkilöt ovat pyörittäneet kahta yhdistystä, joilla on ollut merkittäviä tuloja, mutta kirjanpito on puuttunut tyystin vuodesta 2014 saakka.

Yhdistykset saivat avustuksia yhteensä miljoonia kruunuja, raha katosi eikä kamelikeskuksen toiminta koskaan käynnistynyt.

– On erittäin tärkeää, että kirjanpito täsmää tilitapahtumien kanssa … Sen kautta viranomaiset pystyvät seuraamaan yritystä, esimerkiksi miten se on ilmoittanut veronsa, toteaa talousrikoksiin keskittynyt syyttäjä Gustav Nyström.

Nyström uskoo, että yhdistysten taustalla olevat henkilöt ovat ottaneet rahat omaan käyttöönsä.

Syytteet pyritään nostamaan tammikuussa 2021.

Lähteet Svenska morgonbladet, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa