Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Antikainen: Valtakunnansyyttäjän toiminta muistuttaa noitavainoa

Kuva Shutterstock.

Alkuviikosta useat mediat kertoivat ryhmän yhdysvaltalaisia professoreita ja akateemisia asiantuntijoita vaativan pakotteita valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle.

Yhdysvaltain kansainväliselle uskonnonvapauskomissiolle (USCIRF) lähettämässään kirjeessä he toteavat Toiviaisen rikkoneen ihmisoikeuksia päättäessään nostaa syytteet kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.) sekä Suomen Luther-säätiön dekaania Juhana Pohjolaa vastaan.

– Valtakunnansyyttäjän järjetön ajojahti Päivi Räsästä kohtaan on samalla sekä vakava hyökkäys sanan- ja uskonnonvapautta kohtaan että vakava mainehaitta Suomelle. Vastaavia pakotteita on käytetty vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin syyllistyneitä henkilöitä kohtaan, ja Suomi onkin vaarassa päätyä hyvin kyseenalaiseen seuraan. Valtakunnansyyttäjän toiminnasta tulisi käynnistää selvitys mitä pikimmiten, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii.

Päivi Räsäsen puheet ja kirjoitukset muuan muassa sosiaalisessa mediassa ovat useaan otteeseen olleet tutkinnan kohteena. Räsästä syytetään nyt kolmesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

– Perustuslakimme takaa jokaiselle uskonnon ja omantunnon vapauden, mutta valtakunnansyyttäjää tämä ei näytä kiinnostavan. Uskonnonvapaus ei hänen toimintansa perusteella näytä Suomessa kuuluvan kristityille, vaan hän hakemalla hakee perustetta syytteen nostamiselle. Valtakunnansyyttäjän toiminta alkaa muistuttaa noitavainoa, Antikainen arvioi.

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen toiminta on herättänyt huomiota julkisuudessa aiemminkin.

– Valtakunnansyyttäjä tutkii Päivi Räsäsen puheita ja kirjoituksia jo toista vuotta, mutta samaan aikaan esimerkiksi Hussein Al-Taeen (sd.) kirjoitukset eivät herättäneet minkäänlaista reaktiota. Näin valikoivat syyttämispäätökset herättävät kysymyksiä siitä, mitä agendaa valtakunnansyyttäjä oikein ajaa, Antikainen pohtii.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit