Eurooppa Rikos

Kolmansien maiden maahanmuuttajien integraatiota haluttiin edistää kameleilla – konkurssiin menneen Angeredin Kamelikeskuksen talousrikostutkinta laajenee

Kuva Pxhere.

Nyt jo kolmatta henkilöä epäillään Angeredin Kamelikeskukseen liittyvästä törkeästä petoksesta.

Vuonna 2014 Göteborgin liepeillä sijaitsevalle Angeredin Kamelikeskus -somaliyhdistykselle myönnettiin julkista rahoitusta. Tarkoituksena oli työllistää maahanmuuttajia aloittamalla suuren kamelikeskuksen toiminta.

Vuonna 2017 projektin verukkeella oli matkusteltu paljon. Samana vuonna ympäristölautakunta kuitenkin päätti, että tuet tulee maksaa takaisin Göteborgin kaupungille. Kamelikeskus väitti, että osa rahoista oli jo käytetty ja takaisin maksettavaa summaa tulisi pienentää. Lautakunta ei kuitenkaan suostunut tähän.

Keväällä 2018 Angeredin Kamelikeskus asetettiin konkurssiin. Vastuuhenkilöitä syytettiin kirjanpitorikoksista. Henkilöt olivat pyörittäneet kahta yhdistystä, joilla oli ollut merkittäviä tuloja, mutta kirjanpito oli puuttunut tyystin vuodesta 2014 saakka.

Yhdistykset saivat avustuksia yhteensä 11 miljoonaa kruunua. Rahat katosivat mutta kamelikeskuksen toiminta ei koskaan käynnistynyt. On todennäköistä, että yhdistysten taustalla olevat miehet käyttivät rahat omiin tarkoituksiinsa.

Vuoden 2020 loppuun mennessä törkeästä petoksesta epäiltyjä yhdistyksiä oli kaksi, mutta nyt samasta rikoksesta epäiltyinä ovat Angeredin kamelikeskus ja kolme yhdistystä.

Lähteet Ekobrottsmyndigheten, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa